boernefoedselsdag-9-aar | 9 års fødselsdag | skattejagt for børn 9 år

Børnefødselsdag 9 år

Ved 9-års alderen har børnene en god idé om, hvad de vil – eller rettere sagt, måske nærmere hvad de ikke vil, det kan derfor være lidt af en udfordring at arrangere en 9-års fødselsdag!  Også i forhold til aktiviteter, som passer til alderen – og derfor har vi her samlet lidt tips til 9-års fødselsdagen!

9-års fødselsdag med aktiviteter ude i byen
Det plejer at være populært at holde fødselsdag ude i byen, fx at bowle gå i legeland eller køre gokart, og det er selvfølgeligt også enkelt at arrangere, hvis man køber en færdig pakke, er det hele jo ordnet. Dog koster det også en del penge, og kan også være lidt upersonligt!

Den lille 9-års fødselsdag
Man kan også vælge at holde festen derhjemme – en pige- eller drengeaften med film, karaoke eller Wii/Playstation – servér burgere, popcorn og sodavand, og lad evt. gæsterne overnatte!

Den store 9-års fødselsdag – invitér hele klassen!
Hvis dit barn gerne vil invitere hele klassen, kan det være praktisk at holde fødselsdagen udendørs, fx i haven, i gården, eller i den nærliggende park eller skov – husk at skrive i indbydelsen at det foregår udendørs. Til udendørsfesten kan du evt. tænde op i grillen og servere hamburgere, eller pølser, og bagefter varm kakao hvis det er koldt.

Aktiviteter 9-års børnefødselsdag
Når børnene er fyldt ni, kan de selv læse og forstå et kort – og så kan de gå på en supersjov mobilskattejagt! Grapevine har nogle rigtig coole skattejagter, som man løser i mobilen, hvor op til 10 hold kan konkurrere mod hinanden på tid! Man skal bruge en mobiltelefon med internet pr. hold. Hvis børnene ikke selv har en mobiltelefon, kan de låne af forældrene. Som skattejagtarrangør bestemmer du helt selv, hvor skattejagten skal foregå – du placerer selv kortnåle på et enkelt arrangørsite på et kort over det område, hvor I ønsker at, skattejagten skal foregå.

I skattejagten skal børnene lede efter de positioner, som du har placeret – og når de når til positionerne, udløser det en gåde i mobilen, som skal besvares, inden de får næste kortnål osv. Skattejagten kan laves for et mindre hold, som løser skattejagten sammen, eller for flere hold, som konkurrerer mod hinanden på tid. Du kan følge holdenes fremgang i realtid, og til sidst ser man et resultat baseret på holdenes rigtige svar og totale tid.

Mobilskattejagterne fås med forskellige temaer, så hvis I vil lave en temafødselsdag, vælger du helt enkelt den mobilskattejagt, som fødselsdagsbarnet synes lyder sjovest!

Du kan lade skattejagten gå en runde i kvarteret, og børnene ender ved et slutpunkt i gården eller en garage – og hvis du holde fødselsdagsfesten i et festlokale, kan man evt. vælge at starte fødselsdagen et helt andet sted, og så afslutte skattejagten ved festlokalet – hvor man derefter serverer mad og lagkage. Husk at skrive start og slutsted i indbydelsen.

Kommentarerne er lukkede.