halloween pynt

Det er vigtigt med halloween pynt for at skabe den helt bestemte halloween stemning.

Her finder du forskellige forslag til halloween pynt, selvfølgelig inklusiv den obligatoriske græskarlygte også kaldet en Jack O’Lantern. Andet halloween pynt kan fx være plastikedderkopper, en heksehat på en fodbold, skeletter og masser af stearinlys for at lyse op i mørket.

Sådan laver du en græskarlygte

1. Du skal bruge et stort og flot græskar og så fast som muligt og uden mærker. Skær et zig-zagget låg i toppen på græskarret. Vinkl kniven ind mod midten, så låget er større i den øverste kant (dette forhindrer låget fra at falde ned når græskarret krymper, når det tørrer).

2. Udhul græskarret (og gem kød og kerner som du kan bruge til mad). Lav derefter en fordybning i bunden til et fyrfadslys.

3. Skær en mund ud. Her skal du sørge for at skære munden, hvor græskarret rundes af mod bunden, ellers kan der være risiko for at din græskarlygte kollapser. Skær derefter også øjne og næse ud. Et godt tip kan være at tegne øjne, næse og mund på græskarret, inden man begynder at skære, så bliver det lidt lettere.

4. Placér et fyrfads lys i græskarret. Sæt låget på og tag dig i agt for spøgelserne!

Mere halloween pynt

Halloween guirlander

Lav nogle fine halloween guirlander med spøgelser, græskar eller flagermus, til at pynte op i rummet, eller som dekoration på bordet. Hvis du vælger noget lidt kraftigt og dekorativt gavepapir til dine halloween guirlander, kan de blive ret festlige og kitche. Du får skabelonerne helt gratis her

Bordpynt halloween

Pynt bordet eller maden med de fine halloweenfigurer, klip dem ud fra de gratis skabeloner som du får her

I stedet for fx at farve maden med frugtfarve, kan man lade maden beholde sit indbydende udseende og dekorere med halloweenfigurerne i stedet.

Sæt en papirfigur i toppen på et trægrillspyd og fyld det med lækre ting.

Fold et stykke sort karton og hæft det sammen til en servietring, og klistr en halloween papirfigur på.

Dekoration halloween kager og lagkager

Til halloween pynt til kager, kan du igen bruge skabelonerne som du får gratis. Fx kan du skære heks ud i marcipan til at pynte lagkagen med. Eller skære nogle små græskar ud af marcipan til at pynte muffinsne med. Du kan også lægge en eller flere skabeloner på din kage og strø noget flormelis over. Derefter har du når du fjerner halloween skabelonen en fin halloween dekoration.

3 x små halloween lygter

Til de disse små halloween lygter kan du købe nogle små pyntegræskar i forskellige flotte farver og faconer. Du skærer et stort rundt hul i toppen på dit græskar, stort nok til at lys kan komme igennem. Derefter udhuler du græskarne og sætter lys i.

Noget andet, som også er fint er at lave små lygter af røde og orange peberfrugter. Skær toppen af med zig-zag snit, til et låg. Fjern kerner og skrog, og skær øjne, næse og mund ud.

Tag syltetøjsglas i forskellige størrelser og klip figurer ud af silkepapir og klister dem på glassene. du kan få lygten til at lyse flot i forskellige farver, hvis du sætter noget silkepapir i en halloween nuance bag et andet.

Hvad synes du om artiklen?
Sending
User Review
4.5 (2 votes)