10 sjove lege til børnenes halloweenfest

halloweenfest lege

Hvilke aktiviteter vil være gode, når du holder halloweenfest for børnene, udover selvfølgelig at gå en runde ”slik eller ballade”?

Her giver vi tips til sjove klassiske lege, der har fået et lille tvist af uhygge, samt rigtig gode temalege til (u)hyggelige halloweenpartyer!

Sæt vorten på heksen

I stedet for at sætte hale på æslet eller grisen er dette en fin halloween-variant! Find din indre kunstner frem og tegn en uhyggelig heks på et stort stykke papir, et stykke karton eller træplade og sæt det op på væggen. Børnene skal selvfølgelig have bind for øjnene, når de sætter ”vorten” på heksen, og dette kan helt enkelt gøres med en prik med en pen. Den ambitiøse festarrangør kan lave ”vorter” af hæftemasse, som alle kan få lov til at sætte på heksen!

Græskar-piñata

Intet løfter feststemningen som en piñata! I form af et græskar, spøgelse, en edderkop eller noget andet uhyggeligt passer den perfekt til halloweentemaet. Obs! Sørg for at have tydelige regler for, hvem der skal slå, rækkefølge og hvor alle skal stå (langt væk), for at undgå ulykker og at ingen bliver uvenner!

Her er et klip, som viser hvordan man selv kan lave en græskar-piñata af blandt andet en ballon, tapetlim og strimer af avispapir:

Lav monstre på tid

Opdel børnene i hold og giv alle hold en kurv med materialer. På 5 minutter skal holdet sammen lave et monster eller en uhyggelig figur. Den mest uhyggelige vinder! For at booste alles selvtillid kan man også vælge at lade alle holdene vinde i hver sin kategori, fx ”sødest”, ”størst”, ”bedst samarbejde” osv.

Slik eller ballade-sedler

Klip 25 papirsedler ud og skriv SLIK på fem af dem og BALLADE på de andre. Under BALLADE skriver du også en lille let opgave, fx ”gå som en zombie”, ”lav en uhyggelig grimasse”, osv. Placer børnene i en rundkreds. I midten sidder den, der leder legen, med en skål med slik og en heksehat med sedlerne i. Lad børnene trække en seddel, en for en – hvis man får SLIK på sedlen, kan man tage et stykke slik fra skålen med det samme, hvis man får BALLADE, skal man først udføre sin opgave, og derefter får man slik!

Flagermusen i grotten

En perfekt halloweenleg til små vampyrer og hekse. Børnene sidder i en rundkreds i et helt mørkt rum. Giv børnene en flagermus, som skal sendes rundt i mørke, indtil den, der styrer legen, tænder lyset. Den, der holder flagermusen, er ude af legen og kan gå hen og tage noget festmad/lagkage/gå til næste aktivitet.

Frankensteins laboratorium

Lad børnene mærke på forskellige materialer i krukker eller skåle, uden at de kan se, hvad det er de mærker på! Brug for eksempel bind for øjnene eller lad dem stikke hånden ind bag et forhæng. Det, børnene skal mærke på, kan være: kogt spaghetti (orme), oliven (øjne), vegetarisk schnitzel (død rotte), opvaskehandske fyldt med vand eller mel & vand (afhugget hånd), slime (spøgelsesslim) … Obs! Hav en skål med vand klar, så børnene kan vaske hænder bagefter! Gør legen til en konkurrence, ved at alle skal skrive, hvad de tror, de har mærket på. Den med flest rigtige svar vinder!

Monsterøjne-stafet

Brug en tuschpen og tegn på to bordtennisbolde, så de ligner uhyggelige monsterøjne. To hold skal derefter konkurrere ved at balancere ”øjnene” på hver sin ske, ligesom i den klassiske kartoffel på ske-leg. Vinderne er det hold, som først er færdige med at gå/løbe en bestemt rute med monsterøjet.

Fang spøgelset

Opdel festdeltagerne i to hold. Tegn på balloner, så de ligner spøgelser (eller brug færdige spøgelsesballoner). Pust dem op uden at binde knude på dem (her er det godt at være flere, som kan holde!). Slip spøgelsesballonerne, en efter en, og lad børnene forsøge at fange dem, før de falder til jorden. Det hold, som fanger flest balloner, vinder.

Mumien

Del børnene op i par og giv hvert par en rulle toiletpapir. Legen går ud på, at den ene i parret så hurtigt som muligt skal snurre den anden ind i papiret. De par, som først får brugt papiret, vinder. Man kan også udnævne den flotteste mumie, når alle er klar. Obs! Husk børnene på, at de ikke må dække ansigtet eller vikle stramt om halsen!

Skræk- og kram-tagfat

Udse en, der ”fanger”. Denne skal jage de andre børn og prikke dem og samtidigt sige BØØH! Den, der er taget, bliver forstenet af skræk og skal stå helt stille, til en af vennerne kommer og bryder forsteningen ved at give et kram!

Skattejagter & mysterier

Lidt længerevarende lege og aktiviteter som skattejagter og mysterier passer selvfølgelig også perfekt til halloweenfesten! Udtænk dem selv eller download en færdig skattejagt eller et uhyggeligt spændende mysterium eller escape game.

Her finder du en god oversigt med både skattejagter, mysterier, escape games og quizzer med halloweentema – til forskellige aldre>>

 

 

Kommentarerne er lukkede.