60-års fest: Tips & idéer

60-års fodselsdag

At fylde 60…

En af de rigtig store fester i livet er 60-års fødselsdagen. Ofte har man nået at få mange venner under livets gang, og når man inviterer dem, viser det sig ofte, at de kommer talstærkt og langvejs fra!

Det er vigtigt med langsigtet planlægning, når det gælder en 60-års fest. Vær ude i god tid, så de venner du virkelig gerne vil have kommer, sætter tid af til din fest.

Et underholdende indslag til en 60-års fest er at have et festtema. Det kan naturligvis være hvad som helst, men det skal jo gerne være noget, som ligger 60-års fødselaren varmt om hjertet. Måske bliver det en hobby eller fritidsaktivitet, der bliver festtemaet eller måske bliver det et årstal eller et årti, fx et 60´er tema? Når det gælder temafester, skal man have en balance mellem hvad værten/værtinden interesserer sig for, men også hvordan det hele kommer til at blive modtaget af gæsterne. Er de gæster, som man inviterer fx villige til at klæde sig ud til 60-års festen? Det er jo også muligt at vælge forskellige niveauer af udklædning, alt fra maskeradefest til “White”, hvor alle kommer udklædte i hvidt tøj.

60-års fest eller ej?

Mange glæder sig til en rigtig stor 60-års fest, og andre ønsker ikke at holde noget. Et godt kompromis kan være en lille 60-års fest, som ikke kræver så meget forberedelse, men som alligevel kan være nok så hyggelig og værdsat.

Man kan invitere de nærmeste venner og tage af sted på en hyggelig middag på en charmerende restaurant. Her kan man vælge at det skal være en overraskelse for 60-års fødselaren, men giv evt. et varsel om hvornår fejringen skal ske, og noget om hvordan, så kan man berolige fødselaren med at det kommer til at blive stille, roligt og afslappet, med de nærmeste og præcis som han/hun ønsker det – så fødselaren ikke tror noget andet og bliver stresset eller irriteret. På den måde kan hovedpersonen også slippe tanker omkring planlægning, og i stedet bare nyde at blive fejret af sine nærmeste.

Festlege / underholdning til 60-års fødselsdag

Hvis festen har et tema, så kommer det naturligvis til at styre hvilke festlege, konkurrencer og aktiviteter, man vil have på 60-års festen. Man kan også arrangere en fest uden tema, så længe hovedpersonen står i centrum. En quiz, der handler om 60-års fødselaren, plejer at være en god måde at løfte frem sjove anekdoter fra fødselarens liv. At skrive de spørgsmål kræver ret meget kendskab om personen, men også en idé om, hvad hovedpersonen synes er ok at spørge om. Gæsterne behøves jo ikke at vide alt om fødselaren, hvis det ikke er relevant!

Forslag til nogle festaktiviteter, som passer til den mindre fødselsdag:

Indbyd gæsterne til en middag med mord på menuen! Lad alle være med til at løse et spændende mordmysterium.

Her finder du vores mordmysterier>>

Quiz til 60-års fødselsdag

“60 år af minder” – er en sjov quiz, der begynder det år, hvor fødselsdagsbarnet blev født og strækker sig 60 år frem i tiden – med store og små begivenheder hhv. i Danmark og i verden, med spørgsmål indenfor politik, tv, musik, sport, kultur mm.

Læs mere om den underholdende quiz “60 år af minder” til 60-års fødselsdagen>>

Der er en ny opdateret quiz hvert år!

Quizløb til 60-års fødselsdag

Forgyld familiefesten/ 60-års fødselsdagen med et underholdende quizløb. Hvor der fokuseres på dagens tal, alle quizspørgsmålene kredser om tallet 60 og er indenfor forskellige, spændende emneområder.

“Quizløb til 60-års fødselsdagen!” – en fødselsdagsquiz specielt til 60-års fødselsdagen>>

Psst! En lignende quiz fås også til 30-, 40-, 50- og 70-års festen.

Fødselsdagsfest med tema

Hvad med et tema til fødselsdagsfesten? Det er altid sjovt at have et tema til fødselsdagsfesten! Et tema betyder at man har en ramme for festen, og man kan evt. bede gæsterne klæde sig ud. Når du laver quizzen kan du dele dine gæster op i hold, så de, der evt. ikke kender hinanden bliver sat sammen, så har dine gæster en mulighed for at lære hinanden at kende. Vi har tre forskellige sjove og udfordrende quizzer med 70’er, 80’er og 90’er tema. Med til quizzerne hører der en spotifyspilleliste til musikspørgsmålene, som også sætter gang i feststemningen.

Tips og idéer til 80’er fest>>

60-årsfest

Den store 60-års fødselsdag

Der er lidt at tænke på før den store 60-års fest. Her har vi sammenfattet en tjekliste:

Hvor mange og hvem skal man invitere? / Indbydelseskort til 60-års fødselsdag

Er de tiltænkte gæster aktive og travle mennesker, som måske ovenikøbet bor et stykke væk fra fødselaren?

Så snart I har bestemt jer for at holde en fest, samt hvilken dato det skal være, kan man sagtens melde ud at festen er ved at blive forberedt, allerede inden at man sender indbydelser ud. Især om sommeren er det vigtigt, da mange hurtigt bliver opbookede, og det gælder om at sende sin indbydelse først ud, så folk ikke er bookede til noget andet. Lav en liste med dem, I vil invitere og gør opmærksom på datoen via en mail eller en sms, så ved folk det hurtigst muligt. Send efterfølgende en rigtig indbydelse ud, gerne med posten.

Budget 60-års fest

Hvor mange penge vil I bruge på festen? At have en stor fest koster naturligvis en hel del, men det er jo også en god mulighed for at have det sjovt. Tænk over hvad, som er vigtigst for jer, som arrangerer festen – maden, musikken, lokalet eller underholdningen?

Lokale til 60-års fødselsdag? Eller et festtelt i haven?

Afhængig af hvor lang gæstelisten blev, samt hvilken årstid festen holdes, er det på tide at finde et lokale, inden indbydelsen laves og sendes ud. Overvej hvad, som kan passe, spørg lidt rundt og grav lidt blandt dine festminder. Hvor har du været til fest med en godt lokale? Indhent priser og se om der er ledigt den udvalgte dag. Undersøg om det kan lade sig gøre at få mad serveret på stedet, eller om man skal arrangere med catering osv.

Skal lokalet pyntes for at give det rette indtryk? Kommer lokalet til at passe til antallet af gæster? Hvad er reglerne for lokalet? Hvor længe kan man spille musik?

Overnatning for gæster, der kommer langvejs fra

Det er god idé på forhånd at planlægge overnatning for gæster, der kommer langvejs fra. Er der mange, som kommer langvejs fra og skal overnatte, kan det være en god service for gæsterne på forhånd at have lavet en aftale med et hotel eller to (evt. i forskellige prisklasser), og se om man kan forhandle en smule om prisen og reservere nogle værelser. Derefter må gæsterne selv ringe til hotellet og booke sig ind, men da kan de angive “Peters 60-års fest” og få en specialpris. En sådan aftale, kan være svær at få i hus alt efter sæson og sted.

60-årsfest

60-års festlege, aktiviteter & underholdning

Det er en godt med en form af underholdning til 60-års festen. God musik både som baggrundsmusik og når det bliver tid til at danse, er vigtigt. Forbered jer ordentligt inden og få eventuelt hjælp fra nogen som du ved har tjek på musikdelen til denne type fester. Hvis hele selskabet ikke kender hinanden fra tidliger,e er det en god idé med en enkel leg til at få folk til at tale med hinanden. Bordplanslege er meget populære og kan varieres i al uendelighed.

Bordplansleg til fødselsdagsfest>>

60-års festquiz / Quizløb til 60-års fødselsdagen

Til 60-års festen har vi to spændende og udfordrende quizzer, der sætter fokus på tallet 60. Fødselsdagsquizzen “60 år af minder” er et tilbageblik på de sidste 60 år, et udvalg af vigtige begivenheder i både Danmark og verden gennem de sidste 60 år opdelt efter årstal, med forskellige emner såsom sport, politik, historie, tv, musik og meget andet.

Det andet produkt til den store dag er “Quizløb til 60-års fødselsdagen” – at have et quizløb kan være en god mulighed for at gæsterne kan lære hinanden at kende , imens at man fx ordner buffeten. Del gerne gæsterne op i hold, så de går sammen med nye bekendtskaber. Et quizløb er også en udmærket idé, hvis man er i et festlokale med smukke omgivelser, som gæsterne så kan kikke nærmere på.

Mere info om vores quiz “60 år af minder” til 60-års fødselsdagen>>

“Quizløb til 60-års fødselsdagen” – et quizløb specielt til 60-års fødselsdagen finder du her>>

Musikquiz til fødselsdagen: Happy Birthday!
Den ultimative musikquiz til enhver fødselsdagsfest! 23 sange, som alle har at gøre med fødselsdag og at fejre livet, og sjove, fyndige spørgsmål, som kan udfordre og tilgodese de fleste!

musikquiz til fodselsdag

Tale til 60 års fødselsdag/ fødselsdagssange 60-års fødselsdag

Der hører taler til en 60-års fest, der findes sikkert nogle stykker, som gerne vil sige nogle ord, mand / hustru, børn, kollegaer, gamle venner. Det er en god idé at organisere det hele med en toastmaster eller en toastmadame, som sørger for at taler og sange ikke kolliderer med den varme mad, som lige er kommet på bordet, og som spreder taler og sange ud i løbet af aftenen. Toastmasteren kan også præsentere de forskellige taler, hvis det ikke er en selvfølge at alle ved hvem, som holder talen, og hvilken relation man har til den 60-årige.

Skal du selv holde en tale til 60 års fødselsdag – så tænk på den gyldne regel; Hvis du ved at du ikke er den store taler så hold det kort!