Farvel til 2020! Lege til fejringen af nytår 2020/2021 – småt og digitalt

nytår 2020

2020 vil ikke gå over i historien som et godt år – desto større er anledningen til at fejre årets afslutning og se fremad! Men ligesom med så meget andet dette år er vi måske også nødt til at fejre nytåret på en anden måde, end vi plejer, Nytåret kan vi kun fejre med de nærmeste, eller måske med mange – digitalt!

Quiz med nytårsstemning!

Med vores nytårsquiz ”Godt nytår!” kan du fråse i nytårsstemning. I quizzen er der 23 rigtigt underholdende spørgsmål med underspørgsmål, der i alt kræver 71 svar på alt, der har med nytår og fejring af nytår at gøre. 11 af spørgsmålene indeholder stemningsskabende musik.

Nytårsquizzen kommer i år med svarskemaet i en separat fil, så quizmasteren beholder selve quizzen for at læse spørgsmålene op, men kan nemt sende svarskemaerne videre til deltagerne, som er med digitalt.

Vi kan jo kun feste med vores nærmeste, så en idé til at fejre nytår sammen, men alligevel på afstand, er at koble flere små sammenkomster sammen digitalt. Lad alle spise deres nytårsmiddage hver for sig, men vær derefter sammen via teams eller zoom og svar sammen på quizspørgsmålene, mens I venter på at klokken slår 12! Det hele kan blive en anderledes, men sjov digital nytårsfest!

nytårsquiz

Løs en mordgåde!

Nytårsaften kan blive lang, mens I venter på, at klokken slår 12, og så er det oplagt at løse en spændende mordgåde sammen! Vi har flere mordgåder, hvor man ikke spiller roller, men hvor det hele går ud på, at alle deltagerne er detektiver og skal liste detaljer ud om en forbrydelse: motiv, tidspunkter, mordvåben og til sidst morderen – mens lederen af spillet læser handlingen op i korte kapitler. ”En livsfarlig jul” udspiller sig under juledagene, ”Mordet på Mystery Manor” er en klassiker i typisk Agatha Christie-stil og ”Mafiamordet” fører tankerne til The Godfather og Al Capone.

mordgåde

Mysterier til børnene

Børnene vil måske også gerne fejre nytår med et mysterium, og hvis man ikke kan fejre nytår indendørs, kan man måske ses udendørs og lave noget sjovt sammen. ”Vintermysteriet” er en sjov skattejagt, som passer til nytårsaften og fås i udgaver, der passer til børn i forskolealderen og til dem, der er begyndt at læse og skrive.

Hvis man vil sende børnene eller hele familien ud på en spændende gåtur, kan man vælge en af vores underholdende mobilskattejagter. Så kan man også lade mobilskattejagten slutte på et hemmeligt sted, hvor man måske serverer varm kakao med flødeskum og griller marshmallows.

I mobilskattejagterne følger man et kort i mobilen og svarer på finurlige spørgsmål. Man ser kun en kortnål ad gangen, så slutdestinationen for gåturen kan være hemmelig. Den, der arrangerer det hele, bestemmer selv ruten – hvor, hvornår og hvor langt.

”Detektivjagten” er en sjov mobilskattejagt, som passer til børn i blandede aldre. I ”Jagten på den maskerede tyv” begiver man sig ud på tyvejagt, og i ”Jagten på den forsvundne juvel” på en spændende rejse jorden rundt!

Til nytårsmiddagen

Selvom vi er færre omkring bordet denne nytårsaften, kan det være sjovt at dække bordet med dækkeservietter med puslerier til børnene – dækkeservietterne byder vi på – download dem gratis her>>

nytår