Fødselsdagsfest – tips & idéer

Fødselsdagsfest

Når man er yngre længes man efter hver fødselsdag, og det skal fejres med manér, jo ældre man bliver desto mere plejer lysten til at fejre at aftage. Men de store runde fødselsdage ønsker de fleste dog alligevel at fejre, enten med en lille fest, med de nærmeste, eller en stor fest!

En fødselsdagsfest kan arrangeres på lige så mange måder, som der findes fødselarer. Det vigtigste er at det bliver hovedpersonens egen dag, og at fødselsdagen bliver, som han eller hun ønsker den.

Størrelsen på fødselsdagsfesten plejer at afspejles lidt af hvilken fødselsdag, som man fejrer. Vi fejrer ofte runde fødselsdage mere end fx en 44-års dag – men der er selvfølgelig ingen regler – hvis man vil fejre sin fødselsdag, så skal man da gøre det!

En fødselsdagsfest kan være alt fra lagkage og boller eller en stille middag, til et cocktailparty, en temafest eller en stor fest i et lokale med mange gæster.

Når du planlægger en fødselsdagsfest, bestem dig først og fremmest for hvem du vil fejre sammen med, og alt afhængigt af hvor mange I bliver, og hvilke gæster du vil invitere, vælger du derefter, hvilken type af fest du vil have. Lav et budget med hvad du vil prioritere, er det vigtigt for dig at servere god mad, at have hyggelige omgivelser, at have sjov underholdning eller underholdende lege?

3 idéer til fødselsdagsfest

Fødselsdagsfest med quiz eller quizløb

Fejr din fødselsdag med en af vores spændende quizzer og quizløb, der passer til de runde tal, og er med opfindsomme og udfordrende spørgsmål. På et quizløb sætter du quizspørgsmålene op langs en rute i landskabet, og lader gæsterne gå fra spørgsmål til spørgsmål, opdel gerne dem i hold, med folk, som ikke kender hinanden i forvejen, på den måde får man godt gang i festen. Derudover har vi udviklet en serie af udfordrende og underholdende quizzer, som er et tilbageblik i tiden.

Quiz: 30 år af minder

Quiz: 40 år af minder

Quiz: 50 år af minder

Quiz: 60 år af minder

Der er nye, opdaterede quizzer til de lige fødselsdage hvert år!

Quizløb til 30-års fødselsdagen

Quizløb til 40-års fødselsdagen

Quizløb til 50-års fødselsdagen

Quizløb til 60-års fødselsdagen

Quizløb til 70-års fødselsdagen

Musikquiz til fødselsdagen: Happy Birthday!
Den ultimative musikquiz til enhver fødselsdagsfest! 23 sange, som alle har at gøre med fødselsdag og at fejre livet, og sjove, fyndige spørgsmål, som kan udfordre og tilgodese de fleste!

musikquiz til fodselsdag-

Fødselsdagsfest med tema

Det er altid sjovt at have et tema til fødselsdagsfesten! Et tema kan betyde at festen bliver mindre prætentiøs og der sættes lidt mindre fokus på hovedpersonen end ved den mere “klassiske” fødselsdagsfest – og mange vil ofte hellere have en sjov fest for alle, end selv at stå i centrum. Man kan have en hel masse forskellige temaer på en fest, det kan fx være et land eller en verdensdel, som hovedpersonen ofte besøger, eller synes specielt godt om, det kan være et år eller et årti, måske da hovedpersonen fødtes eller var ung, det kan også være et tema fra en anden tidsepoke (vikingefest eller togaparty), eller handle om en film eller en tv-serie.

Middag med mord til fødselsdagsfesten

Invitér dine gæster til en middag med mord på menuen! Lad alle være med til at løse en finurlig mordgåde, som hverken kræver skuespillerindsats eller udklædning.

Her finder du vores mordmysterier>>

50-års fest

Fødselsdagsfest når du fylder rundt!

Vi vil gerne fejre lidt ekstra på de runde fødselsdage. Vi har samlet lidt tips og idéer til de runde fødselsdage, 30-års festen, 40-års festen, 50-års festen, og 60-års festen.

Tips til 30-års festen>>
Tips til 40-års festen>>
Tips til 50-års festen>>
Tips til 60-års festen>>