Grillfest!

grillfest

At grille hører sommeren til, og en grillfest eller grillaften med vennerne er en afslappet måde at omgås. Langsom tilberedning af maden giver mere tid til at snakke, og ofte bliver grillen samlingspunkt, mens maden tilberedes. Hyggeligt og afslappet!

Her er nogle små tips til grillfesten!

Småretter i stedet for forret!

I stedet for en forret, som man sidder ned og spiser, kan du sætte nogle småretter ved grillen, som man kan spise, mens man mingler. Det er hyggeligt og gør det nemmere for værten/værtinden at grille og samtidig omgås med gæsterne. Grillfester er ofte for hele familien, og for børnene er det også sjovere med lidt småretter, som kan spises stående, end at sidde ved bordet til en lang middag. Man kan eventuelt tilpasse småretterne efter hovedretten, så det hele passer sammen. Hvis I skal have grillet kød eller fisk som i Italien eller Grækenland, kan du fx lade dig inspirere af Middelhavet og byde på antipasti, tomat- og mozarellaspyd, hummus, tapenade og kiks, Hvis du griller hamburgere, passer det måske med nogle texmex-inspirerede småretter – quesadillas, nachos, salsa, guacamole og frijoles.

Grillede champignoner – en lækker apetizer

Find de største champignoner i butikken. Fjern champignonernes stok og fyld hullet med naturel eller smagsat flødeost. Strø presset hvidløg og purløg over osten, smag til med sort peber og salt. Til kødspiserne kan man også rulle en baconskive rundt om champignonen. Lægges på grillen!

grillfest

Byd på flere alternativer!

Hvis man er et lidt større selskab med børn og voksne, er det en god idé at blande lidt på grillen, så der er noget for enhver smag. Det er også godt, hvis nogle ikke spiser alle former for kød eller kun spiser vegetarisk. Bland fx entrecote grillet i hele stykker med lidt forskellige slags pølser, så de ikke alle er lige stærkt krydret, og majskolber, squash og peberfrugt. Server sammen med tilbehør, som fx nogle forskellige saucer og kryddersmør og hjemmelavet kartoffelsalat med nye kartofler eller ovnbagte kartofler.

Grill på koreansk!

En grillfavorit denne sæson er koreansk bulgogi. Bulgogi er en af de mest klassiske retter i det koreanske køkken. Traditionelt laver man bulgogi i pander direkte ved bordet, så det passer godt at flytte det hele til grillen. Marineret, grillet oksekød strimles tyndt, og så spiser man det sammen med ris, srirachasås och kimchi (fermenteret kål) i et salatblad. Lækkert og friskt! Til bulgogi på grillen fungerer det godt med entrecote i hele stykker, som marineres og grilles. Når entrecoten er grillet, skæres den i strimler.

grillfest
Bild från Santa Maria

Kryddersmør!

Et rigtig godt kryddersmør er forførende lækkert til grillmad. Den, der vil spare på kalorierne, laver det på diætmargarine i stedet for rigtigt smør. Bland smør med de andre ingredienser i en skål og rør rundt med en gaffel. Læg smørret på et fad eller lav en rulle i bagepapir og lad det derefter ligge i fryseren, gerne en halv time før servering. Skær smørret i stykker inden servering. Hvis man vil gøre det mere festligt, kan man lade smørret stivne lidt og derefter forme fine æg ved hjælp af to skeer, der dyppes i varmt vand. Man kan også rulle kugler af smørret og derefter rulle dem i krydderi, fx hakket persille eller stødt paprika.

Urtesmør

Smagsæt med friskhakket basilikum, oregano, persille og hvidløg. Lækkert til både kød og fisk, bliver flot grønt, hvis det blandes godt.

Bearnaisesmør

Smagsæt med finthakkede skalotteløg, hakket frisk estragon, salt, peber og en knivspids cayennepeber. Passer godt til grillet oksekød og grillspyd.

Citron & lime-smør

Smagsæt med revet skal og saft fra citron og lime. Salt og peber. Godt til fisk og grillede grøntsager.

Peberrodssmør

Smagsæt med revet peberrod, frisk eller færdigrevet fra en dåse. Salt og peber. Passer godt til grillet hvid fisk og til oksekød.

Smør med blåskimmelost

Smagsæt med en stærk blåskimmelost, gerne nogle dråber cognac, salt og peber. Lækkert til lidt tungere kødretter.

grillfest

Festlege til grillfesten

At forbinde fester eller middage med et tema gør, at det hele føles lidt mere gennemtænkt, og at det bliver lidt udover det sædvanlige. Grillfest eller grillaften er helt fint som tema, men man kan jo ”krydre” ???? det hele med en passende festleg! Hvis man vil bruge mere tid på maden end på forberedelser til legen, kan man benytte sig af en færdig festleg – her er to, som passer godt til grillfesten:

Grillfest-leg i hold

Det er sjovt at indlede med en festleg, og en grillfest passer det jo særlig godt at starte på lidt tidligere, gerne sidst på eftermiddagen. Denne festleg har forskellige poster, som kan placeres i haven, og derefter inddeler man gæsterne i hold. På nogle poster skal de svare på grillrelaterede sjove spørgsmål, på nogle poster skal man prøvesmage drinks og saucer og løse en tændstikgåde. En sjov lille aktivitet, som gør, at grillaftenen bliver lidt speciel og mindeværdig!

Læs mere og download>>

Minglequiz, som fører jer jorden rundt!

Enkelt, sjovt og afslappet. Lad gæsterne mingle med en god drink og quizze samtidig. Spørgsmålene handler om 14 destinationer jorden rundt!

Læs mere og download>>

Sommerquiz

Få sommerfølelserne i gang med denne sjove musikquiz fyldt med 24 elskede og iørefaldende sommerhits. Perfekt til en grillaften med venner eller familie! Du får spilleliste og spørgsmål – alt er klart til at bruge med det samme.

Læs mere og download>>

grillaften leger

Grill også desserten!

Skær frugt i stykker, fx fersken, ananas, kiwi, banan og jordbær. Læg en portion på et stykke folie, læg et par stykker hvid chokolade mellem frugten og luk pakken. Grill pakken i ca. 5 minutter til chokoladen er smeltet. Serveres med vaniljeis!

Invitationskort til grillfest

Her kan du invitere til grillfest direkte i telefonen. Lav et flot invitationskort og send det med sms – i appen kan du derefter nemt holde styr på, hvem der har svaret, og hvem der kommer!

Kommentarerne er lukkede.