halloweenfest

Her får du tips til, hvordan du arrangerer en uhyggelig halloweenfest – for både børn og voksne.

Halloweenfest for børn – vores 5 bedste tips!

Halloween trigger børnenes fantasi med sine monstre, spøgelser og hekse! At de derudover får lov til at spise uhyggelig mad og klæde sig ud, og får lov til at gå ud at skræmme folk og lave narrestreger gør det bare endnu bedre! Halloween kommer på et kærkommet tidspunkt på året, hvor mørket har lagt sig, og vi har brug for noget energi. Her lyser de fine græskarlygter op i efterårsmørket. Så vi anbefaler, at man griber chancen for at gøre det til en fest og holde en ægte halloweenfest. Hvis du skal arrangere børnefødselsdag i tiden omkring halloween, kan du jo også vælge at holde en børnefødselsdag med spøgelses/halloweentema.

1. Invitation til halloweenfest

Sørg for at sende invitationen ud i god tid, før din halloweenfest (det er altid halloween d. 31. oktober, i 2016 er dette en mandag) Så hvis dagen ikke passer holder man blot sin halloweenfest en anden dag. Du kan sammen med dit barn lave en fin og skræmmende invitation, der er masser af motiver at finde online, eller man kan tegne sine egne i hånden og skanne ind.

2. Halloween udklædning til børn

Det er ekstra sjovt at klæde sig ud til halloween fordi man må klæde sig ud til noget uhyggeligt! Man kan ikke holde halloween uden spøgelser, monstre, vampyrer og hekse. Her kan det dog være en god idé at vælge halloween udklædning i forhold til børnenes alder, så de selv og andre ikke bliver for skræmte. Enhver udklædning kan faktisk fungere som halloween udklædning – små børn kan klæde sig ud som et græskar, en kat eller tiger, eller som prinsesse eller superhelt!

3. Dekorationer til en halloween fest

I kan hygge jer sammen med børnene med at lave dekorationer til halloweenfesten – og desuden naturligvis en fin græskarlygte, eller flere! Børnene synes det er supersjovt at få lov til selv at udhule et græskar og sætte lys i den, og se hvor fin og effektfuld den bliver! Her får du Grapevines gratis skabeloner til en halloweenfest.

4. Skræmmende halloweenmad

Selvfølgelig skal man byde på skræmmende halloweenmad og halloweenslik til en halloweenfest! Hvorfor ikke orme med mudder eller monsterpizzaer, med heksebryg eller græskarbowle til – og med romkugleedderkopper og marshmallowspøgelser til dessert! Her finder du tips og halloween opskrifter.

Her har vi dækket en hel halloweenbuffet med blandt andet monsterhoveder af skiver af røget medister, spøgelsespizza, en kirkegård af guacamole og heksebowle med flagermuslort!

Til halloweenbuffeten>>

5. Lege til Halloweenfest

Sjove og skræmmende aktiviteter, fuldfører en halloweenfest! Her kan vi anbefale en halloween skattejagt eller et mysterie. Grapevine har mange færdige skattejagter med halloweentema og mysterier for børnene, der passer perfekt til en halloweenfest. I skattejagterne skal børnene finde gåder og udfordringer ved hjælp af ledetråde, og derefter løse gåderne for til sidst at finde en skat. Supersjovt for børnene – og enkelt for dig at arrangere, da alt er færdigt, klart til at blive printet og taget i brug.

Bedste halloweenlege til børnenes halloweenfest>>

Her får du 5 tips til halloweenfest for voksne!

Ja, det er vel ikke kun børnene, der skal have det sjovt til halloween! At arrangere en halloweenfest for voksne er mindst ligeså sjovt. Naturligvis kan man jo også kombinere halloween festen så den bliver for både børn og voksne. Halloween i 2016 er en mandag d. 31. oktober, men man kan også holde en Halloweenfest i ugerne både før eller efter den dato.

1. Halloweenstemning

Til en halloweenfest handler det meget om stemning! Man må forsøge at skabe denne bestemte halloweemstemning ved hjælp af forskellige virkemidler. Mørket er der jo allerede, dertil kan man lægge græskar, lys, skeletter og falske edderkoppespind. Tips til hvordan du laver græskarlygter og andre Halloween dekorationer, finder du under Halloweenpynt. Der får du også skabeloner til at lave guirlander, og nogle fine halloweenfigurer til at printe og dekorere. En konkret idé til hvordan man skaber en uhyggelig halloweenstemning på indendørs er, at lave skygger på væggen ved at oplyse et skelet, eller et falsk edderkoppespind med en plastikedderkop bagfra, op mod væggen.

2. Halloween udklædning voksne

Ligesom børnene, skal de voksne selvfølgelig klæde sig ud til en halloweenfest – og dette kan gøres forholdsvist enkelt, evt. kan man klæde sig ud som uhyggelig vampyr eller en sort heks, med enkle virkemidler. Eller en skræmmende maske under en hættetrøje, er også altid et hit og kan skræmme enhver! Udklædningen som sort kat, kan laves med sorte gamacher, en langærmet sort trøje, en fjerboa som hale og en hårbøjle med ører og kattesminke, kan være et enkelt og billigt forslag til en halloweenudklædning. Her finder du flere ideer til Halloweenkostumer.

3. Halloweenmad

Til de voksnes halloweenfest kan man fx lave en buffet med en god blanding af stærke pølser, skinke, tapanade, gedeost, kiks, oliven, paté, syltede agurker, en chili- eller rustik sammenkogtret, med lækkert brød til. Og afslut naturligvis med en græskartærte og lidt halloweenslik, og fx romkugle-edderkopper og marshmallow-spøgelser. Opskrifterne finder du under Halloweenopskrifter. Man kan lægge en orange stofdug på bordet, og dekorere buffetmaden med halloweenfigurer og sætte græskarlygter på bordet, se flere ideer under halloweenpynt.

4. Halloweenfest aktiviteter

Til en halloweenfest hører sig noget uhyggelig underholdning! Vi har selvfølgelig også halloweenfestprodukter til de voksne. Start fx festen med en sjov halloween bordplansleg, og lad en halloweenquiz være som en rød tråd igennem aftenen. Med vores halloweenprodukter kan du være sikker på at holde halloweentemaet igennem hele aftenen, og med noget underholdning kan man få sat ekstra skub i festen.

5. Mordmysterium halloweenfest

Hvad med et mordmysterium til halloween? Vi har to mordmysterier, hvor man ikke spiller roller, som passer til en halloweenfest: Mordet på Mystery Manor og Mordet på Pensionat Geisthof er begge spændede mordmysterier til Halloween, som gennemføres ved at en fortæller/værten læser handlingen op. Hver deltager får et hæfte med persongalleri og et svarformular, hvor alle deltagere noterer ledetråde til løsningen, såsom tanker om mordtidspunkt, mordvåben, motiv og til sidst morderen. Mordmysterierne er enkle at udføre og værtguide, indledning til gæsterne, kriminalroman i fire korte, spændende kapitler fyldt med ledetråde, hæfte med persongalleri og løsningsside med spørgsmål til deltagerne samt løsning indgår.

Halloweenlege og aktiviteter til halloweenfesten>>

Hvad synes du om artiklen?
Sending
User Review
3.5 (4 votes)