Mad til børnefødselsdag – 10 tips

mad til børnefødselsdagen

Når man holder børnefødselsdagen, er det ofte godt at byde på lidt mad, ikke bare søde sager. Hvad skal man så servere? Klassisk mad til fødselsdagen er jo fx pølser og hamburgere, men der er også andre nemme og sjove alternativer! Hvis man holder en temafest, er det selvfølgelig sjovt at give noget mad, der passer til temaet. Kig under vores tips til forskellige temafester for at finde forslag til velegnet mad!

10 tips til mad til børnefødselsdagen:

Pølser med brød

En klassiker! Gør det mere spændende for de yngste ved at lave en pølsevogn/-kiosk i karton og giv dem legetøjspenge at handle for. Tilbyd forskelligt tilbehør som ketchup, sennep, remulade, ristet løg. Til de ældre børn kan du have en pølsebuffet med forskellige slags pølser og tilbehør. Måske kan de selv grille? Hvis du holder fødselsdagen i skoven, kan man snitte pinde og grille og lave snobrød!

Hamburger

Også en klassiker til børnefødselsdagen! Lav gerne dine egne lækkert krydrede bøffer, af kød eller vegetariske – eller både og! Lav en buffet, hvor børnene kan lave deres egen burger med salat, tomat, syltede agurker, frisk agurk, ketchup, sennep og dressing, osteskiver og bacon. Lav gerne hjemmelavede pommes frites eller ovnbagte kartoffelbåde. Hvis man holder fest udendørs om sommeren, er det oplagt at grille hamburgerne.

Buffet

Byd på en buffet tilpasset efter børnenes alder. Forskellige småretter og buffet er godt – så kan alle spise lige det, de har lyst til, og det er enkelt at tage hensyn til allergier og specialkost. På buffeten kan der være små frikadeller og cocktailpølser, grøntsagsstave, lækkert brød, antipasti, som salami og skinke, oliven, grøntsagstærte, pastasalat, mini-tarteletter med høns i asparges eller avocado og rejer, snitter med æggesalat, ostestave, ovnbagte kartoffelbåde med aioli, kyllingelår eller kyllingespyd, et fad med frugtstykker eller frugtspyd og meget mere – server det, som du ved, at børnene kan lide!

mad til børnefødselsdagen

Chili con/sin Carne

Hvis man vil servere noget, der virkelig mætter og er nemt at forberede i store mængder, så lav en ordentlig gryde chili. Hvis du har gæster, der spiser vegetarisk, er det nemt at lave den både med og uden kød. Server den i skåle med brød, tortilla og/eller nachos.

Pulled pork

Nemt at forberede i store portioner. Server kødet i pitabrød med grøntsager, syltede rødløg og hvidløgs-/yoghurtdressing og hummus.

Spyd med frikadeller og cocktailpølser

Nemt at servere og spise, hvis man fx har fest udendørs. Både lækre kolde og varme! Kan også med fordel lægges på grillen. Sæt frikadeller, pølser og grøntsager (cocktailtomater eller stykker af peberfrugt) på trægrillspryd. Server med nachos og grøntsagsstave med dip.

Tacos

Mange børns favorit, som ikke bare er godt til fredag aften. Varier kødfarsblandingen med kylling til fajitas – og så selvfølgelig alt det klassiske tilbehør!

Sushi

Til de lidt ældre børn er sushi et lækkert alternativ! Lav din egen eller køb den færdig!

Varme sandwich

Byd på noget så enkelt som varme sandwich – her er det let at lave mange forskellige alternativer, både med kød og vegetariske! Lav flere forskellige slags med skinke og ost, med champignonstuvning, med salami og brie, med tomat og ost, med kødfarssovs og ost osv. Server dem sammen med cornichons, cocktailtomater og frugt i stykker. Hyggeligt til pyjamaspartyet!

mad til børnefødselsdagen

Asiatisk!

Vi anbefaler endnu en gang buffet og småretter – men man kan jo selvfølgelig også have et tema til buffeten, hvorfor ikke asiatisk! Byd på forårsruller og kyllingespyd – begge er nemme at varme i ovnen. Man kan lave kyllingespyddene med forskellig smag, både satay (OBS! Hvis du er helt sikker på, at du ikke har inviteret en nødde- /jordnøddeallergiker) og med fx teriaki. Server dem sammen med nudler stegt i wok– det er nemt at lave meget af. Suppler med grøntsagstave og server med soja, sursød sauce og jordnøddesauce.

Drikke, slik og andre lækkerier! Her er 8 små festlige tips til børnefødselsdagen>>

Kommentarerne er lukkede.