Sjove fødselsdagslege

fødselsdagslege

Leder du efter nogle sjove fødselsdagslege til en børnefødselsdag? Her får du nogle eksempler på fødselsdagslege, som altid er populære.

Fødselsdagslege stoledans

Til stoledans skal man bruge musik og en rundkreds med stole. Antallet af stole er altid én mindre en antallet af deltagere. Dvs. hvis der er 10 deltagere, er der ni stole. Når musikken starter med at spille, skal børnene gå rundt om stolene, og når musikken pludselig stopper, skal man sætte sig hurtigt ned på en stol – og den, der ikke får en stol går ud. Man fortsætter på den måde, indtil at der kun er én stol tilbage, og den, der får den, vinder.

Fødselsdagslege dåseskjul

Man trækker lod om hvem, som skal være fanger. Fangeren tæller fx til 100 – det afhænger lidt af størrelsen på området. De andre børn gemmer sig. Nu gælder det om for fangeren at finde de andre. Når fangeren finder nogen, skal han/hun ”putte” personen i dåsen, og råbe fx. ”Peter i dåsen” – og så er Peter fundet. De andre, som har gemt sig, kan befri Peter ved at løbe hen til dåsen og råbe ”Alle ud af dåsen”, men da løber de en chance for selv at blive ”puttet” i dåsen. Hvis alle er blevet befriet, skal fangeren tælle igen, dog kun til 50. Hvis det derimod lykkes fangeren at ”putte” alle i dåsen, er det den, som blevet fanget først, der skal være fanger i næste omgang.

Børnefødselsdag: Tips til mad, tema og de mest populære lege

Fødselsdagslege morder

Et af børnene udpeges til at være detektiv, og skal gå udenfor døren. De andre børn sætter sig på gulvet i en rundkreds. Man udpeger et af børnene til at være morder, og alle de andre får at vide hvem det er. Derefter må detektiven komme ind i rummet.

Nu skal morderen blinke til de andre børn på skift – når de bliver blinket til, skal de falde døde om på gulvet. Det gælder nu om for detektiven at finde ud af hvem, som er morderen, inden alle, på nær morderen, er slået ihjel. Detektiven får tre gæt – hvis han ikke gætter, hvem det er, har han/hun tabt. Nu kan den, som var morder, fx være detektiv.

Fødselsdagslege jorden er giftig

Kan leges både inde og udenfor.

Hvis man er udenfor, og der ikke er så mange steder at stå på, kan man evt. flytte lidt rundt på sten og træstykker mm. og lave en bane. Hvis man er indenfor, kan man placere stole, puder osv. så man kan komme rundt.

I jorden er giftig, gælder det om ikke at røre jorden, hvis man gør det, så ryger man ud. Den, som til sidst er tilbage vinder. Jorden er giftig kan også laves som en fangeleg.

Fødselsdagslege skattejagt

Børn elsker eventyr! At udforske, løse opgaver og opdage nye ting! Hvis du skal arrangere en skattejagt til en fødselsdag, kan det være sjovt at have samme tema for både fødselsdag og skattejagt, fx er pirattema, detektivtema, superheltetema, prinsessetema populære.

Man kan arrangere en skattejagt på forskellige måder, enten med et skattekort, hvor man markerer poster med gåder eller udfordringer, eller ved hjælp af ledetråde, som fx kan være: Jeg er som en lille strand=sandkassen. Børn går fra post til post, og til sidst når de til den eftertragtede skat.

I stedet for at arrangere en skattejagt helt fra bunden har grapevine en række færdige, spændende skattejagter, lige til at skrive ud – les mere her>>