Vinterfest – børnefødselsdag udendørs

børnefødselsdag udendørs

Børnefødselsdag kan man holde udendørs hele året rundt!

Nyd vinteren, tag varmt tøj på og hold vinterens børnefødselsdag udendørs!

At holde børnefødselsdagen udendørs har mange fordele, man har masser af plads og kan invitere lige så mange, man har lyst til, man behøver ikke at gøre ekstra rent derhjemme, i tiden med mange forkølelser deler man måske lidt færre baciller – og så er det jo sjovt!

Hvad skal man tænke på, når man skal holde børnefødselsdag udendørs?

Her finder du nogle praktiske og gode tips om plads, mad og lege>>

3 tips til en sjov børnefødselsdag udendørs om vinteren:

Hvor?

Tænk dig godt om, når du vælger stedet. At være i haven eller i gården ved det hus, hvor man bor, er en nem løsning, da både køkken og toilet er lige i nærheden. Men en fest ved en grillplads i skoven er også superhyggeligt! Læ er godt. Hvis det er koldt, er det en fordel, hvis det ikke blæser for meget. Gør det gerne lidt ekstra hyggeligt, der hvor I skal være. Hav ild i et fyrfad i haven, læg fåreskind og tæpper ud! Tænk på, at der skal være et toilet i nærheden.

Mad og kage

Lav grillmad! Det er hyggeligt at grille om vinteren – ilden giver både varme og hyggefaktor. Brød og pølser er nemt at spise, selv med vanter. At grille marshmallows er både sjovt og nemt. Husk dog, at en marshmallow er meget varm, lige når den tages fra ilden, så advar børnene mod at putte den direkte i munden! En klassiker er at lægge marshmallows mellem 2 mariekiks. Varm kakao – gerne med flødeskum – er virkelig lækkert!

Det fungerer helt fint at servere fødselsdagslagkage, hvis man er i nærheden af hjemmet, men en lagkage kan være svær at transportere, hvis man skal længere væk. I så fald er det lidt lettere med en kagemand. Ligesom børnefødselsdag fungerer udendørs hele året rundt, er der heller ingen børn, der plejer at protestere mod at få en is om vinteren! Det er jo desuden praktisk at servere is om vinteren – man behøver ikke at bekymre sig om, at den smelter med det samme. Fyld en køletaske med vaffelis eller lav en enkel islagkage på stedet: Læg isblokke oven på hinanden, sprøjt flødeskum fra en flaske over og pynt med frugt og chokoladelinser!

Lege til børnefødselsdag

Hold børnene i bevægelse med lege. Om sommeren kan man ligge og dovne på græsset, og der opstår meget leg helt af sig selv. Men om vinteren er der brug for planlagt aktivitet, både hvis man skal holde varmen og have det sjovt!

børnefødselsdag udendørs

En perfekt aktivitet til vinterfesten og børnefødselsdag udendørs om vinteren er vores nye, færdige skattejagt ”Vintermysteriet”. Ved hjælp af et skattekort over Kong Frosts rige skal børnene lede efter seks magiske iskrystaller, som den drillesyge forårsalf har stjålet!

Læs mere om skattejagt Vintermysteriet>>

børnefødselsdag udendørs

Er dit barn vild med isprinsesserne Elsa og Anna, er der også en sjov, færdig skattejagt om netop en isprinsesse, der har brug for børnenes hjælp til at redde den årlige snefest.

Læs mere om skattejagt Ismysteriet>>

Efterhånden som børnene bliver ældre skal gåder og udfordringer være sværere – en skattejagt, som løses ved hjælp af mobilen er supercool! Les om færdige skattejagter, som man løser ved hjælp af en app i mobilen>>

Kommentarerne er lukkede.