Vinterfødselsdag udendørs for både børn og voksne!

Vinterfødselsdag udendørs

Et nyt år er her, og med det følger nye fødselsdage og andre lejligheder at fejre. Men alt samvær med andre er fortsat præget af coronapandemien, og vi er nødt til at fejre i lille skala hjemme eller ude. Så det bliver ikke rigtigt, som det plejer – men måske værdsætter vi det desto mere, når vi kan foretage os noget, der er lidt ud over det sædvanlige. Vi er nødt til at tænke nyt og anderledes.

Her følger nogle tips til, hvad man måske kan foretage sig, og tips til sjove lege og aktiviteter, der kan forgylde disse særlige anledninger – for både børn og voksne.

fest udendørs

At holde fest udendørs

Hvis man fejrer den særlige dag udendørs, er det vigtigste at have tøj på, der passer til vejret. Børn er ofte vant til at klæde sig fornuftigt på, mens voksne bymennesker kan være lidt dårligere til det. Lange underbukser er hit til festen i 2021!

Find ud af, hvor der er grillpladser, i skoven eller i byen, hvor I kan mødes. En klassisk pølse med brød på grillspyd og marshmallows mellem mariekiks, såkaldte ”smears” er superlækker festmad, både for børn og voksne. Gør det hele lidt mere luksuriøst med en lækker krydret pølse, gode pølsebrød og forskelligt tilbehør, som ristede løg eller syltede rødløg. Til de voksne kan man lave en ekstra lækker ketchup ved at blande almindelig ketchup med lidt hakket hvidløg, chili og japansk soja. Byd også på varme drikke, som varm kakao med flødeskum, og måske en klassisk glühwein til de voksne.

Glem ikke noget at sidde på. Hvis man sidder stille udenfor, er det smart at ”isolere” under sig, det kan jo også være fugtigt og vådt. Gør det også lidt hyggeligere med fleecetæpper og klapstole at sidde på.

fødselsdag udendørs

Vinterfødselsdag udendørs med skattejagt

Når man er udenfor, har man brug for aktiviteter. Hvis man sidder eller står stille hele tiden, bliver man hurtigt kold. For børn er det altid sjovt med en skattejagt! Find på din egen eller brug en af vores, der er færdige og klar til brug. Alle vores temaskattejagter kan faktisk gennemføres udendørs. De bygger alle sammen på et antal gåder, som børnene skal løse. Opgaverne sættes op forskellige steder, som man giver børnene ledetråde til, man får en liste med ledetråde i materialet. Hvis man befinder sig på et sted, hvor det er svært at arbejde med ledetråde, fx ude i skoven, kan man i stedet tegne et kort over det sted, man befinder sig. I mange produkter medfølger en kortside, som man kan tegne på, men ellers findes der mange fine skattekort, der kan skrives ud og tegnes på her.

Hvis man vil have vintertema på skattejagten, er der det spændende Vintermysteriet, hvor børnene skal hjælpe kong Frost med at finde de seks magiske iskrystaller, som forårsfeen Privavera har stjålet! Til den der er vild med isprinsesser er der Ismysteriet – et sjovt eventyr sammen med isprinsessen Arabella, pingvinen Puk og elgen Ole!

skattejagt vinter

Men man kan også vælge en anden skattejagt. Løs Detektivmysteriet i Småkøbing, Dyreparkmysteriet, Piratmysteriet eller Junglemysteriet! Med en lille smule fantasi og skattejagtens underholdende historie befinder I jer snart i en helt anden verden!

Alle temaskattejagterne fås i to sværhedsgrader, for børn på 4-6 år og 7-10 år. Her kan du bestille alle vores temaskattejagter, downloade dem og skrive dem ud>>

leger udendørs

Skattejagt med kort og gåder i mobilen

Vores sjove mobilskattejagter løses med mobilen – for de lidt ældre børn er det sikkert vældigt populært at kunne bruge den til skattejagten! Som arrangør bestemmer du, hvor, hvornår og hvor lang mobilskattejagten skal være ved at placere kortnåle på din lille arrangørsite. Børnene kan konkurrere i hold eller løse det hele i fællesskab i én gruppe. De følger kortet og svarer på gåderne. Der er mobilskattejagter med flere forskellige temaer, de starter med en historie, og derefter skal der løses finurlige gåder. Der er mobilskattejagter, som passer til børn i lidt forskellig alder, ca. 8-12 år, men som yngre og ældre også kan være med til at løse, fx Detektivjagten. Der er også mobilskattejagter, der passer til børn fra 10 år, fx Jagten på den forsvundne juvel og Jagten på den maskerede tyv. Den mest udfordrende mobilskattejagt er TOP SECRET – Agenternes hemmelige mission, som udover gåder i mobilen, også indeholder nogle ledetråde fra ”højkvarteret”, som børnene får i kuverter i løbet af missionen. I mobilskattejagterne kan man, hvis man vil, være op til 10 hold, der dyster mod hinanden på tid.

skattejagt med mobil

Det, der er sjovt ved mobilskattejagterne, er, at du selv kan bestemme, hvilken rute den skal følge, du kan lade den begynde og slutte på det samme sted, eller du kan lade den føre til et hemmeligt mål! Man ser kun en kortnål ad gangen og skal løse en gåde for at se den næste, hvilket gør, at man kan holde målet for skattejagten hemmeligt. Måske bliver deltagerne ført til en hyggelig grillplads, hvor de skal have fødselsdagsmad?!

En fødselsdagsleg med poster

Mission: Skattejagt er en sjov fødselsdagsleg med poster, der findes udendørs. Den kan bruges i haven, i parken eller skoven. Her skal børnene løse otte finurlige opgaver. Sværhedsgraden passer til børn i alderen 8-12 år. Du skriver det hele ud, klipper og klistrer lidt og tilføjer et par enkle rekvisitter, som du sikkert allerede har derhjemme, og så er det hele klar til brug!

Udendørs fest for voksne

Udendørs fest for voksne

Det er jo ikke kun børnene, der skal have det sjovt, og vi voksne kan også være nødt til at mødes udendørs. Men igen, det kan blive koldt bare at sidde stille om vinteren og foråret, så der kan behøves en sjov aktivitet for at holde varmen! Så bliver den særlige lejlighed også lidt ekstra festlig og bliver mere speciel!

Der er mobiljagter og mobilquiz til voksne, og de løses i mobilen på samme måde som børnenes mobilskattejagter. Deltagerne følger også her et kort i mobilen, og man kan lade slutdestinationen være hemmelig og overraske med mad eller kage ved vejs ende!

Spionjagten er en humoristisk jagt jorden rundt efter to spioner, der har stjålet en virksomhedshemmelighed – her kan op til 10 hold dyste mod hinanden på tid. Udfordrende finurligheder er en mobilquiz, hvor det handler om at løse logiske udfordringer – her kan op til 25 par eller hold deltage.

Der er også quiz, der løses med pen og papir, og som man kan sætte op langs en hyggelig rute i kvarteret, parken eller haven.

Lad dine gæster drømme sig væk i disse tider, hvor vi ikke kan rejse, og lad dem begive sig ud på en fiktiv rejse jorden rundt ved hjælp af vores mingle-quiz Jorden rundt. Man begiver sig her til 14 destinationer, hvor der skal svares på en masse blandede spørgsmål.

Hvis der er en, der skal fejre en rund fødselsdag, som skal afholdes udendørs, kan man fokusere på tallet for dagen med en underholdende spørgsmålsjagt. Spørgsmålsjagterne til 30, 40, 50, 60 og 70 år har underholdende blandede spørgsmål, som alle på en eller anden måde handler om det runde tal. Anderledes og sjovt!

lege udendørs