At fejre sit barns børnefødselsdag er supersjovt – men det kan også være lidt af en udfordring! Hvad skal det være for en slags fest, skal man vælge et tema? Hvad skal man finde på af lege til børnefødselsdagen, hvordan skal man få tid, og hvad må det koste? Her får du lidt hjælp med 10 tips til børnefødselsdagen!
1. Invitation til børnefødselsdag!
Specificér dato og start og sluttidspunkt for fødselsdagen. Skriv også i indbydelsen om man skal komme udklædt (dette er især relevant til en temafødselsdag). Skriv også om I skal være inde eller ude, så børnene evt. har ekstra udendørstøj med. Husk at skrive dato for S.U. og kontaktnummer og adresse.
Vi ved, at det ofte haster med invitationerne til fødselsdagen. Her kan du på få minutter lave fine invitationskort til børnefødselsdagen.
Lav kortene og skriv dem ud – gratis>>
2. Hvem skal man invitere?
Hvem skal inviteres? Hvis du inviterer alle fra børnehavegruppen eller klassen kan man tage invitationerne med i hhv. børnehaven eller skolen, men hvis man derimod blot inviterer nogle stykker, så må man kontakte forældrene direkte evt. ved at sende invitationen med posten, så de andre børn, der ikker er inviterede, ikke bliver kede af det,
3. Hvor længe?
To til tre timer plejer at være passende for en børnefødselsdag. Man skal huske på at det ikke bliver sjovere, hvis det varer længere. Hvis fødselsdagen varer for længe bliver børnene trætte og der kan opstå konflikter. Generelt kan man sige at jo ældre børnene er jo længere kan fødselsdagen vare.
4. Hvor mange børn skal man invitere til børnefødselsdag?
Invitér det antal børn som du kan overskue og som der er plads til. Hvis man bor småt kan man også vælge at holde festen udenfor, enten i gården, i en park eller på en legeplads, det kan egentligt være året rundt, hvis man blot specificerer at de små gæster skal klæde sig på efter vejrforholdene. Husk at der skal være et toilet i nærheden, hvis man er udenfor.
5. Planlægning og temafødselsdag
Det er en god idé at have nogle aktiviteter planlagt, så festen har et fokus, i stedet for en fest blot med fri leg. Man kan her med fordel vælge et tema for fødselsdagen, og selvfølgelig skal det være fødselsdagsbarnet, som skal vælge! Hvis man vælger et tema for fødselsdagen kan man lade dette skinne igennem i både invitationer, borddækning, mad og aktiviteter. Af populære temaer kan nævnes piratfødselsdag, prinsessefødselsdag og superheltefødselsdag – måske dit barn har et specielt ønske eller en hobby/interesse, som kan være temaet! Fejre fødselsdagen og hold den børnefødselsdag, som familien vil huske i mange år. Det eneste du skal bruge er god underholdning og et ekstra par hænder, som også kan være større børn til at hjælpe. Brug gode ideer du får fra andre i din nærhed og frem for alt fra fødselsdagsbarnet selv.
Her finder du tips til temafødselsdag>>
6. Skal man invitere forældrene?
Hvis børnene ikke er så gamle, kan man vælge at invitere deres forældre med. I så fald kan man også have lidt kaffe og kage forberedt til dem. Desuden kan man også evt. spørge nogle af forældrene om hjælp i forbindelse med aktiviteter, der kan altid bruges et par ekstra hænder!
7. Aktiviteter og lege til børnefødselsdag
Som sagt er det vigtigt at have planlagt nogle aktiviteter. Men hvad skal man vælge af aktiviteter og lege til fødselsdagen? Først og fremmest skal aktiviteten passe til børnenes alder. Det er vigtigt at de lege, man vælger, får alle med, så at der ikke er nogen, som føler sig udenfor! En anden ting er at det gælder om ikke at være for perfektionistisk, det vigtigste er at børnene er underholdt! Forslag til aktiviteter for forskellige aldersgrupper er en skattejagt eller for de lidt større børn kan man endda vælge en aktionpræget mobilskattejagt.
Her finder du masser af færdige skattejagter for børn i forskellige aldre>>
Her finder du mysterier, escape games og mobilskattejagter, der er cool som festlege for de lidt ældre børn>>
8. Mad til børnefødselsdag
Det er en god idé at starte festen med lidt rigtig mad, dette samler gruppen, og betyder at de får lidt energi til de efterfølgende aktiviteter. Børnene spiser hurtigt, når de sidder i en gruppe, så man behøves ikke at have gjort så meget ud af maden. Fx lav et spyd med små frikadeller, grøntsager og servér sammen med noget dressing, eller en pizzabolle til hver er også populært. Man kan sagtens lade børnene sidde på et tæppe, hvis festen foregår udendørs. Servér evt. en bowle med juice, sodavand og frugtstykker, og hvis man er udendørs kan man fx servere en brikjuice til hver. Husk at medbringe ekstra vand, hvis man er udenfor.
9. Kage
Hvis man har et tema til fødselsdagen kan man lave en lagkage, der passer til. Man kan købe færdige marcipanlåg i forskellige farver, og man kan pynte i forhold til fødselsdagstema med glasur. En anden populær mulighed er at lave en kagemand pyntet med slik.
10. Den berømte slikpose
De fleste børn synes ikke at en børnefødselsdag er fuldendt uden en slikpose at gå hjem på. Her kan man dog tillade sig at lægge nogle sunde ting i også, fx en æske med rosiner eller en frugtstang, så længe at det er noget sødt, så plejer børnene at være tilfredse! Og slikposen behøver heller ikke at være fyldt til randen! Hvis man holder skattejagt er det oplagt at slikkeposen findes til sidst i skattejagten.
Med disse 10 tips er du nu klar til at fejre fødselsdag og holde en mindeværdig børnefødselsdag. For at skabe den perfekte fest er det vigtigt at lære af tidligere børnefødselsdage og tænke på næste fest. Et godt tema kan virkelig gøre en forskel og skabe en sjov dag for både børnene og deres forældre. Vi har samlet en række ideer, som kan hjælpe dig med at holde fødselsdag og sikre, at alle har det sjovt og nyder dagen, uanset om du vælger at holde fødselsdag indendørs eller udendørs. Så vær ikke bange for at tænke kreativt og eksperimentere med nye ideer, når du skal planlægge den næste store begivenhed.
Kommentarerne er lukkede.