Junglefest – tips & idéer til børnefødselsdag med jungletema

junglefest

Velkommen til junglefest! Så let arrangerer du selv en sjov børnefødselsdag med jungletema! Bland spændende dyr, eksotiske frugter og grønne planter, så kommer alle de festglade børn til at få en sjov og mindeværdig fest.

Hvor?

Junglefødselsdag kan nemt arrangeres hvor som helst: hjemme, ude i skoven eller i et lejet lokale!

For hvem?

Børnefødselsdag med jungletema fungerer for både store og små, men bliver måske allermest værdsat af de lidt yngre børn og op til 6-7 års alderen.

Hvordan?

Invitation

Det er sjovt, hvis man allerede på invitationen signalerer, at det er en junglefødselsdagsfest, så brug mange farver og billeder af dyr og planter. Husk at gøre tydeligt opmærksom på det, hvis I har tænkt, at børnene skal være klædt ud!

Her kan du nemt, hurtigt og gratis lave invitationskort med et flot design og din egen tekst. Du vælger kort, skriver tekst og får med det samme en pdf, du kan skrive ud eller sende.

Til invitationskortdesigneren>>

Dekorationer gør junglefødselsdagen ekstra festlig

Der kan købes en hel del færdigt festtilbehør med både planter, dyr, safari og jungle som motiv. Det er festligt at have krus, tallerkner, servietter og slikposer i samme stil, og det husker børnene på temaet. Hvis man vil gøre det enkelt og lidt billigere, kan man bruge almindelige tallerkner og glas, men bruge en rulle gavepapir med motiv af jungle, dyr eller blomster som en løber på bordet.

Man kan dog nemt lave sine egne dekorationer, fx ved at klippe forskellige billeder af dyr og planter ud og sætte dem op på væggene eller bruge dem til pynt eller dækkeservietter på bordet.

Man kan også lave fine jungledekorationer ved at klippe store blade ud i grønt papir og derefter bruge grønne, røde og gule balloner som store frugter og binde det sammen til store ”klaser”, der sættes op i hjørner og lægges som dekoration på bordet.

Et sjovt tip er at stille alle hjemmets potteplanter omkring og på bordet for at skabe yderligere junglestemning!

Gratis dekorationsmateriale til junglefesten!

Her er der lidt dekorationsmateriale, som kan skrives ud. Angiv rabatkoden FEST2016 i kassen, når du bestiller, så får du dekorationsmaterialet gratis!

Bestil dekorationsmateriale gratis her>>

Lege og aktiviteter til børnefødselsdag med jungletema

Ansigtsmaling

Er du dygtig til at male og tegne? Eller har du måske en ven eller en ældre søster eller bror, som er god til det? De fleste børn elsker at få lagt ansigtsmaling, og til en junglefest er der mange forskellige dyr, man kan blive malet til!

Lave dyremasker

Hvis man ikke vil kaste sig ud i ansigtsmaling, kan børnene i stedet lave deres egne dyremasker, som de kan have på. Du kan købe hvide masker, som hver især kan tegne/male på og lave deres eget dyr. Giv gerne forslag og hav nogle billeder med dyremønstre som inspiration!

Skattejagt!

Hvis man er ude på jungleeventyr, skal man selvfølgelig også ud på skattejagt som selveste Indiana Jones. Find selv på noget – hvis fantasien eller tiden mangler, så download et færdigt, spændende jungleeventyr!

Lad børnene begive sig ud på ekspedition i junglen for at finde mayaindianernes glemte by og dens sagnomspundne skat! Det bliver et sandt eventyr fyldt med spændende udfordringer, gåder, som skal løses, og møder med junglens vilde dyr! Tilføj en smule fantasi, så er I snart dybt inde i junglen!

Skattejagten fås i to sværhedsgrader til børn i alderen 4-6 år og til børn, der er begyndt i skolen.

Læs mere og download Junglemysteriet her>>

Fiskedam med pirayaer

En klassisk fiskedam passer godt til junglefestens tema! Men pas på! I junglen kan man få både pirayaer, krokodiller og slanger på krogen!

Danse rundt om palmen

At danse rundt om juletræet har de fleste prøvet, og måske enebærbusken, men rundt om palmen er nok noget nyt! (Det kan være en potteplante eller oppustelig palme). Og det er endnu sjovere! Specielt for mindre børn er dette en supergod aktivitet, der er uden konkurrencemoment, og som alle kan deltage i på sine egne vilkår. Det er oplagt at synge ”så går vi rundt om et stort palmetræ” og fx synge ”så gør vi sådan, når vi ser krodillen” eller ”så gør vi sådan, når vi kysser en abe”, og aber er der jo masser af i junglen, så ”Der var en gang en abe” er et oplagt sangvalg …

Læg dækkeservietter med opgaver på bordet!

En dækkeserviet med små puslerier kan både være en del af borddækningen med jungletema og en aktivitet, mens man venter på fødselsdagsmaden! Læg en dækkeserviet ved hver plads og læg en bunke farveblyanter på bordet, så børnene kan bruge lidt tid på at farvelægge og løse opgaverne!

dækkeserviet jungle

Her bestiller du dækkeservietten – og udskriver så mange, som du har brug for!>>

Mad & drikke

Tag-selv-bord med frugt, grøntsager & grillspyd

Hvis du vil servere mad med jungletema til børnefødselsdagen, kan det passe godt med et stort fad med frugtstykker, også gerne lidt eksotiske frugter, grøntsager og grillspyd med fx små frikadeller og pølser, kylling eller små vegetariske frikadeller og halloumi til dem, der foretrækker vegetarisk.

Frugtsalat

Frugter i alle de farver og sorter, som findes i junglen! Lav en stor frugtsalat, eller lav en frugtbuffet med forskellige frugter i forskellige skåle og lad børnene blande selv på tallerkenen. Man kan også sætte frugten på spyd. Is hæver feststemningen yderligere.

Småkager med dyreform

Man kan få søde kageforme i form af forskellige eksotiske dyr. Enkle mørdejskager kan de fleste børn lide, og hvis man vil gøre lidt ekstra ud af det, glaserer man dem med glasur i forskellige farver.

Eller laver cupcakes med dyreansigter!

Frugtdrink

En farveglad frugtdrink eller smoothie med sugerør er altid festligt. Mix for eksempel banan med frisk spinat og få en giftgrøn drink!

Vi har samlet masser af andre idéer til junglefest i vores Pinterest album “Fødselsdagsfest med jungletema”>


Kommentarerne er lukkede.