Mad børnefødselsdag
I forhold til fødselsdagsmad, er det en god idé at servere noget at spise til børnefødselsdagen. Noget ”rigtigt” mad ligger fundamentet for lagkage og evt. slikpose. For de lidt yngre børn kan det også være en idé at holde fødselsdagen ved frokosttid og starte med lidt mad. Så slipper både du og de inviterede venners forældre spørgsmålet, hvornår begynder fødselsdagen? End hvis man begynder senere om eftermiddagen. Husk at skrive i indbydelsen om der serveres mad, så forældrene ved og kan planlægge efter det.

Hvis du holder en temafødselsdag kan det jo være en god idé at følge temaet i din fødselsdagsmad – men hold det enkelt, det vigtigste er at børnene synes det smager godt, og at det er enkelt at servere og spise.

Fx kan man servere spyd i forskellige varianter i forhold til tema. Spyd er lette at lave, enkle at servere og sjove at spise. Kan også spises på et tæppe i parken, hvis man ikke holder fødselsdagen indendørs. To andre ting, der er populære, og som er enkelt at forme til det meste, er kartoffelmos og is. Byg fx et prinsesseslot i kartoffelmos eller et tog af is!

Her finder du 10 tips til børnefødselsdagen>>

Mad børnefødselsdag

Eksempler på fødselsdagsmad

Pulled pork hamburgere
Du kan lade børnene lave deres egne hamburgere med pulled pork. Pulled pork er let at lave selv, du sætter det blot i ovnen så passer det sig selv, evt. natten over. Børnene kan herefter selv sidde ved bordet og lave deres egen pulled pork burger med hamburgerbrød, kød, skivede tomater, coleslaw og salsa.

Pølser med brød
Pølser med brød er klassisk fødselsdagsmad! Server pølserne grillet eller kogt med pølsebrød og tilbehør. Man kan også servere grøntsagsstave med dip til. Hvis man vil lave det lidt ekstra sjovt for de yngre børn, arrangerer man en pølsekiosk, hvor man giver dem legetøjspenge til at købe pølser for.

Lav din egen pizza
Hvis man har plads i køkkenet og ikke alt for mange børn, kan man lade alle lave deres egen pizza. Her kan man bruge tortillabrød som bund. Forbered derefter forskelligt fyld som børnene selv får lov til at vælge. Tomatsauce, revet ost, skinke, champignoner, salami, oliven, friske krydderier og evt. kødsauce. Det tager bare nogle minutter at varme tortillapizzaerne i ovnen, så det er let og enkelt.

Minibuffet med asiatiske smage
Lav en minibuffet med asiatiske smage. Små færdige forårsruller er enkle at varme i ovnen. Lav også små kyllingespyd med teriaki- eller peanutssauce – eller begge dele. Spydene laver du enkelt med kylling i tern, marinér i teriakissauce eller peanutssauce. Servér sammen med gulerod og agurkestave og kinesisk soja til at dyppe. Servér evt. ris til.

Quesadillas med tilbehør
Server quesadillas med majs, frisk ananas, nachochips og guacamole.

Sådan laver du quesadillas:
Smelt lidt margarine i en stegepande. Læg i en tortilla, strø rigeligt med revet ost over, og evt. noget andet fyld, fx kylling i strimler. Læg en tortilla til på. Lad dem stege nogle minutter til osten er smeltet. Vend quesadillaen, som nu sidder sammen og steg den nogle minutter på den anden side. Skær i fjerdedele og server. Du kan lave quesadillasne inden fødselsdagen, og når gæsterne kommer varme dem i ovnen.

Kyllingelår fra Grækenland
Sæt et stykke staniol rundt om skaftet, så slipper man for at svine. Servér med kartofler i både, tsatsiki og græsk salat (tomat, agurker, oliven og fetaost).

Lasagne eller pastagratin
Noget, der er meget enkelt at forberede lang tid i forvejen og bagefter opvarme er lasagne eller pastagratin med kødsauce. Det kan laves med eller uden tacokrydderi. Det er også populært blandt de fleste børn. Servér med grøntsagstave. Evt. kan du anrette i små portionsskåle og sætte flag i som dekoration.

Pastasalat
Man kan også lave en pastasalat. Lad børnene selv lave deres egen sammensatte pastasalat (nogle forskellige farver og former), forskellige grøntsager og frugt i små stykker, kylling i strimler, rejer osv. Det er sjovt for børnene selv at samle deres egen pastasalat, og alle kan få det som de kan lide. Servér sammen med en eller to dressinger og et godt frisk brød eller hvidløgsbrød.

Læs mere om mad til børnefødselsdagen – her er 10 tips til lækkerier, du kan servere >>

Her finder du mere tips til børnefødselsdagen – temaer, mad, kage og fødselsdagslege>>

Her kan du hurtigt, nemt og billigt lave dine egne, fine invitationskort til børnefødselsdagen>>

 

Kommentarerne er lukkede.