børnefødselsdag 12 år

12-års fødselsdag

Jo ældre børn bliver, jo mere vil de styre selv, og desto mindre bliver forældrenes rolle under selve fødselsdagen – for forældrene er i barnets øjne pinlige, uanset hvad de end gør! Men på trods af det, kan du alligevel hjælpe til med at arrangere en vellykket fødselsdag for den 12-årige – men regn med at din rolle er lidt mere nedtonet end ved de tidligere fødselsdage.

Aktiviteter 12-års fødselsdag
Aktiviteter såsom gokart, bowling, badeland, eller nogle timers race med radiostyrede biler kan være højt på drengenes liste, eller hvad med en dedikeret LAN-aften derhjemme?

For pigerne kan det være aktiviteter såsom filmaften, spa-aften, sminkeaften mm. – men det kan være meget individuelt, så snak med dit barn om hvad han/hun har forestillet sig.

12-års fødselsdag ude i byen
At fejre den 12-årige med en aktivitet ude i byen plejer at være værdsat og er også enkelt at arrangere, ved at man køber en færdig pakke med aktiviteter og mad, men den store ulempe er, at sådanne aktiviteter plejer at være dyre, og tilmed kan der være mange besøgere på disse steder, hvilket kan blive lidt stressende for både børn og forældre. I forhold til økonomien kan man evt. slå sig sammen med venner, der har fødselsdag omkring samme tidspunkt, så man deles om udgifterne. Man kan også vælge en mere personlig løsning.

Hvad med et pyjamasparty?
Måske er dit barn mest til en mindre fest derhjemme, i stedet for den store fest ude i byen, og her kan det være en god idé med et pyjamasparty, hvor vennerne overnatter. Når børnene kommer, kan man servere en lækker buffet, og derefter lade børnene løse et spændende mysterium (her finder du grapevines mysterier) eller gå på en spændende mobilskattejagt ude i mørket!

Den store udendørsfest
Hvis fødselaren har en stor vennekreds, kan det være svært at vælge hvem, som skal inviteres. Så en løsning kan være at invitere alle vennerne til en stor fødselsdagsfest udendørs. Den store fest behøver ikke at blive så dyr, hvis man selv står for maden og aktiviteterne. Start med at vælge et tema for festen, så bliver det lettere at tage beslutninger i forhold til både indbydelser, mad og aktiviteter.

Vores bedste aktivitet til 12-års fødselsdagen
På grapevine har vi nogle rigtigt coole mobilskattejagter, som man løser i mobilen, og hvor op til 10 hold med 4-5 børn på hvert, kan konkurrere mod hinanden! Det kræver blot at man har en mobiltelefon med internet pr. hold. For at arrangere skattejagten får du adgang til et enkelt arrangørsite, hvor du placerer kortnåle på et kort – du bestemmer helt selv, hvor skattejagten skal foregå, en runde i kvarteret, på stranden, i skoven eller parken, det eneste du skal tænke på er, at for at skattejagten skal blive vellykket, skal der være minimum 75 meter imellem posterne. Det gælder om for børnene, at lede efter de punkter, som er placeret på kortet, og når de når til positionen, udløser det en gåde i mobilen, som skal svares rigtigt på, inden man får næste position – der findes svarmuligheder at vælge imellem, så de kan altid gætte sig til et svar, dog får de ikke point, hvis de ikke svarer rigtigt i første omgang. Skattejagten kan laves både med en enkel gruppe eller med mange børn, som man i så fald deler op i hold, med højst 4-5 personer pr. mobil. Holdene konkurrerer i så fald mod hinanden – og som skattejagtarrangør kan man følge børnenes fremskridt, og til sidst se et resultat, baseret på holdenes rigtige svar og totale tid.

I og med at du selv bestemmer ruten for skattejagten, kan du bruge den på mange forskellige måder, holder du festen hjemme kan du fx lade skattejagten være en runde i kvarteret og ved sidste punkt gemme en skat i form af slikposer i garagen eller i gården. Hvis du skal holde fødselsdagen i et festlokale, kan man skrive i indbydelsen at festen starter et andet sted, og lade skattejagten starte der og så slutte i festlokalet, hvor man serverer mad og evt. holde fest efterfølgende.

Mobilskattejagterne fås med en række temaer, som evt. kan bruges til en temafødselsdag, vælg mobilskattejagt sammen med dit barn!

Mad til 12-årsfesten
Pizza eller grillede hamburgere eller tacos er ofte populære blandt 12-årige. Man kan også lave buffet, hvor børnene kan tage selv, fx med kyllingespyd, vegetariske forårsruller, taco eller pizza.

Dessert og lagkage til 12-års fødselsdagen
Efter buffeten og måske lidt senere i løbet af festen, skal de jo også have dessert. Hvis fødselsdagsbarnet ikke ønsker den klassiske lagkage, kan man jo servere is, det plejer at være populært!

Drikkevarer
Lav evt. en bowle med frugt, juice og sodavand, servér i en stor skål og i glas med fine sugerør. Dette er også en smule sundere og lidt sjovere end bare at servere almindelig sodavand.

 

Mysterier / Escape Games finner du her 

Kommentarerne er lukkede.