børnefødselsdag tema


Det er supersjovt at arrangere børnefødselsdag!  Når en fødselsdag nærmer sig plejer ønskerne om hvordan fødselsdagen skal forløbe, at vælte ind – tal med dit barn, så I kan blive enige om et ambitionsniveauet. Måske er det så enkelt, at dit barn selv melder ud, at han eller hun helst vil holde sin fødselsdag på et legeland eller på fodboldbanen. Hvis man derimod har en 5-årig, som siger, at han eller hun gerne vil have en piratfødselsdag med skattejagt og en lagkage i form af et piratskib er udfordringen større. Enten går du lidt på kompromis i forhold til ønskerne ellers bestemmer du dig for at selvfølgeligt skal dit barn have sin drømmefødselsdag.

En børnefødselsdag derhjemme er betydeligt billigere end fx en tur i bowlinghallen, og måske også sjovere især hvis det indeholder noget som ingen har lavet før – hvilket dog kræver lidt mere af arrangøren. Men det kan også laves enkelt med saft og boller på græsset i parken, kombineret med nogle sjove lege. En børnefødselsdag kan holdes på mange forskellige måder og det er ikke altid det dyreste eller mest planlagte, som bliver sjovest. Husk også at det er dig, der sætter ambitionsniveauet og det vigtigste er at børnene har det sjovt – ikke at de andre forældre bliver imponerede over dit hjemmebag.

Børnefødselsdag med tema

Det plejer at være en god ide at vælge tema til børnefødselsdagen og det gør den også unik. Det bliver enklere at arrangere en børnefødselsdag med tema, så er der noget der binder invitationer, mad, dekorationer og lege sammen. Til en temafødselsdag må børnene meget gerne være udklædt, det skaber en sjov stemning og gør fødselsdagen mere speciel.

Hvilket tema skal man vælge?

Og  hvilket tema skal man så vælge? Start med at spørge fødselsdagsbarnet – så for du formentlig et svar hentet fra barnets favoritlege i børnehaven eller i skolen eller fra barnets favoritprogram eller bog. Nogle klassiske børnefødselsdagstemaer er pirater, superhelte og prinsesser. Men kan også være dinosaurer, jungleeventyr, opdagelsesrejsende, detektiver, monstre eller Barbie, Superman Pippi eller Bamse. Det er kun dit barns fantasi, der sætter grænserne…

Her har vi samlet de mest populære tips til temaer, og hvordan du enkelt arrangerer børnefødselsdagen med invitationskort, fødselsdagsmad, fødselsdagslege og meget andet.

piratskattejagt

Piratfødselsdag

Pirattemaet er en klassiker både blandt drenge og piger og det er enkelt at klæde sig ud og finde på dekorationer og aktiviteter på et piratfødselsdag skal det selvfølgeligt være skattejagt! Send børnene ud på de 7 have som sørøvere for en dag!

Her kan du læse mere om hvordan du arrangerer en piratfødselsdag>>

Skattejagter til piratfødselsdag:

Skattejagt: Piratmysteriet
Piratkaptajn Tveskægs værste fjende, den grusomme kaptajn Sortskæg, er ude efter hans fantastiske sørøverskat! Tveskæg selv er forlist på en øde ø, og nu har han sendt en flaskepost ud om, at han skal bruge børnenes hjælp til at redde skatten! Lad børnene begive sig ud på et spændende pirateventyr!

Piratskattejagt på de syv have!
Børnene kommer ud på et medrivende eventyr i jagten på den store sørøverskat. Ved hjælp af ledetråde kommer de fra destination til destination, hvor de skal løse finurlige gåder og spændende udfordringer, alt sammen for at finde frem til skatten!

fødselsdagslege

Prinsessefødselsdag

Er for alle små piger med prinsessedrømme. Plejer at være et populært tema, der involverer meget rosa tyl, kroner og glitter. En prinsessefødselsdag plejer at være det første børnefødselsdagstema for småpiger.

Her kan du læse mere om hvordan du arrangerer en prinsessefødselsdag>>

Skattejagd: Prinsessemysteriet
Prinsessemysteriet er en sjov skattejagt, hvor alle prinsesser skal hjælpe prinsesse Rose, Anemone og Linnea på slottet Morgendug med at befri deres ven prins Månestråle, som en ond fe har forvandlet til en frø og har låst inde i slottets højeste tårn. Det er således at prinsen bare kan blive sig selv igen, hvis han bliver kysset af en eller flere prinsesser!

frost skattejagt til børnefødselsdag

Frostfødselsdag

En frostfødselsdag står på manges ønskeliste. Arranger en Frostfødselsdag med isdekorationer, isslot og en skattejagt – gerne i sne hvis årstiden og vejret tillader det!

Her kan du læse mere om hvordan man arrangerer en frostfødselsdag>>

Skattejagt: Ismysteriet
Et spændende eventyr i selskab med isprinsesse Arabella, pingvinen Puk og elgen Ole! I Ismysteriet har en ond fe taget og låst den magiske krystal, som gør at der altid er smuk vinter i Islandet, inde, og nu er sneen begyndt at smelte og den årlige snefest er truet! Lad børnene hjælpe isprinsessen med at finde nøglerne til tårnværelset, hvor krystallen befinder sig og redde snefesten!

fødselsdagslege

Jungle eller safarifødselsdag

At fejre børnefødselsdag med jungletema er meget eftertraktet for børn i alle aldre. Dyr og eventyr i en sjov kombination er et perfekt fødselsdagstema, og alle børnene kan udklæde sig som deres favoritdyr.

Her finder du tips til junglefødselsdagen>>

Skattejagt: Junglemysteriet
En rigtig sjov skattejagt for alle små eventyrere! Lad børnene begive sig ud på ekspedition i junglen for at finde mayaindianernes glemte by og dens sagnomspundne skat! Det bliver et rigtigt eventyr fyldt med spændende udfordringer, gåder, der skal løses, og møder med junglens vilde dyr!

lege til børnefødselsdag

Superheltefødselsdag

Superhelte er endnu et rigtig klassisk tema til børnefødselsdagen. Alle børn plejer at elske at klæde sig ud til superhelte, og har for det meste allerede et kostume i garderoben.

Her kan du læse mere om hvordan du arrangerer en sjov superheltefødselsdag>>

Skattejagd: Superhelteeventyret
Superhelteeventyret er et rigtigt sjovt eventyr for alle små superhelte. Skurken med den grønne maske har placeret en bombe i Big City! SuperSigurd har brug for hjælp til at bekæmpe skurken og finde koden til at desarmere bomben. En supersjov skattejagt med spændende gåder og udfordringer, der skal løses, og i et design, der sætter gang i fantasien!

børnefødselsdag skattejagt

Cirkusfødselsdag

Cirkusverdenen er omgivet af mystik og eventyr og er også et godt tema til børnefødselsdagen!

Løs skattejagden Cirkusmysteriet!
Blot nogle timer inden premieren opdager løvetæmmeren Nadia, at de seks nøgler til løven Leos bur er forsvundet. Lad børnene fordybe sig i en spændende jagt på nøglerne og på vejen løse gåder og udfordringer.

detektivskattejagt til børnefødselsdag

Detektiv- eller mysteriefødselsdag

Børn elsker mysterier! Det er et sjovt tema, som  kan bruges på mange forskellige måder og i forskellige sammenhænge. Nogle skattejagter til mysteriefødselsdag:

Skattejagd: Detektivmysteriet
Inviter til detektivfødselsdag! I Småkøbing hærger den berygtede skurk “Skyggen”, og der sker mystiske ting – værdifulde bøger forsvinder fra biblioteket. Byens klodsede detektiv Fingal Finn tager udfordringen op at finde bøgerne, men bibliotekaren Bella Bladrerup ved bedre og beder i stedet børnene om at hjælpe til – og hun udlover en belønning til dem, der kan finde de forsvundne bøger!

Skattejagd: Skovmysteriet
En perfekt leg til børnefødselsdagen udenfor! Børnene befinder sig på Familien Skovs campingplads i Storskoven, hvor den excentriske eventyrjæger Vilde Valdemar har gemt en skat, som nogle skumle personer nu er ude efter. Det gælder om for børnene at løse finurlige gåder for at finde de syv nøgler til skattekisten og selve skatten!

Skattejagd: Hotelmysteriet
Lad børnene løse det spændende Hotelmysterie! Hotelchefen Georg Gæstfri behøver børnenes hjælp til at stoppe en listig tyv, som er løs på hotellet. På denne spændende skattejagt skal børnene løse gåder, finde de forsvundne ting og desuden indsamle ledetråde til hvem tyven er.

børnefødselsdag tema

Børnefødselsdag med undervandstema

Arranger en undervandsfødselsdage i Den lille havfrues og Nemos verden!

Her kan du læse mere om hvordan du arrangerer en sjov fødselsdag med undervandstema>>

Halloweenfest

Hvis du skal arrangere en fødselsdag i efteråret, er det perfekt med et halloween- eller spøgelsetema!

Læse mere om hvordan du arrangerer en sjov halloweenfest>>


Her kan du læse mere om grapevines alle færdige skattejagter>>

Kommentarerne er lukkede.