Teambuilding og sjove udfordringer: Pointjagt med 100 opgaver – i mobilen!

udfordringer

En pointjagt er en aktivitet, der er både sjov og nem at komme i gang med! Pointjagten passer også ind i mange forskellige sammenhænge og til deltagere i alle aldre!

En pointjagt indeholder typisk flere forskellige opgaver, der skal løses af flere hold, og som giver et forskelligt antal point afhængigt af sværhedsgraden. Den kan indeholde alt fra nogle få hurtigt løste opgaver til opgaver, der tager flere dage at løse. Opgaverne i en pointjagt skal selvfølgelig tilpasses dem, der skal deltage i den, hvor man er, og hvor lang tid det hele skal vare.

Hvis der er opgaver på papir i pointjagten, skal man have en kontrollant, eller en person per hold, der tjekker, om opgaverne er rigtigt løst. En anden sjov version af pointjagten er en fotopointjagt, hvor de forskellige hold indsender deres løste opgaver via mobilen.

Færdige pointjagter med mobilen

Hvis man vil lave en supersjov pointjagt, som er virkelig nem at arrangere, kan man bruge grapevines færdige pointjagter, som gennemføres med appen grapevineQUEST på mobilen. Her bruger de deltagende hold appen, hvor de får en masse færdige opgaver, som de derefter løser ved at tage et foto eller lave en film. Man kan have op til ti hold, der konkurrerer mod hinanden. Den der er gamemaster, er enerådig dommer og godkender og afviser løsningen af opgaverne på en enkel arrangørside, hvor man kan se alle holdenes indsendte billeder og film. Appen tæller tiden og point!

Der kræves stort set ingen forberedelser. Man vælger den pointjagt, man vil have, de fås med forskellige temaer og er tilpasset forskellige formål og steder. Man finder på holdnavne, og deltagerne downloader appen på én telefon per hold. Pointjagten startes ved, at man scanner en QR-kode med appen, og derefter er man klar til at gå i gang! Efter pointjagten er afsluttet, kan man eventuelt downloade alle billeder og film – det vil være en sjov og hyggelig afslutning på aktiviteten, at man sammen kigger på de kreative løsninger af de lidt skøre opgaver.

Se alle de supersjove pointjagter med forskellige temaer her >>

firmaarrangement

10 sjove måder at bruge en pointjagt på!

1. Pointjagt til teambuilding

Pointjagter er perfekte til teambuilding-aktiviteter! Man skal samarbejde for at løse opgaverne, men også for at finde den bedste strategi: Hvilke opgaver skal man løse for at få flest muligt point på begrænset tid?

I pointjagten Holdkamp! er der 100 opgaver, som sammen skaber en utroligt sjov aktivitet til teambuilding. Her skal man tage fotos og filme alt fra helt enkle ting til noget mere abstrakt, man løser en hel masse opgaver sammen med sit hold og sender dokumentation til gamemasteren. Pointjagten Holdkamp! er udformet, så den i princippet fungerer hvor som helst, og den er velegnet at bruge f.eks. på kontoret eller i skolen. Opgaverne passer både til voksne og de lidt ældre børn og unge. Hvis man søger en hurtig, enkel og sjov teambuilding-aktivitet til kontoret eller konferencen er denne pointjagt perfekt. Opgaverne er sjove, kræver en hel del opfindsomhed og kreativitet – og frem for alt samarbejde!

teambuilding aktiviteter

2. Pointjagt i byen

I pointjagten I byen! skal man bevæge sig rundt i byen, finde ting og bede andre mennesker om hjælp, hvilket er supersjovt! Denne pointjagt kan gennemføres i hvilken som helst by eller bydel, når som helst og lige så længe man har lyst til (tiden kan varieres mellem 30-90 minutter). Det er en perfekt aktivitet, når man vil have noget, der er sjovt, udfordrende, aktiverende og nemt at arrangere! Du kan selv skabe den der supersjove oplevelse, hvor holdene drøner rundt i byen og løser opgaver – men uden at være bundet til et bestemt tidspunkt, et bestemt sted eller et event-firma. Med grapevineQUEST arrangerer du det selv – desuden til en meget rimelig pris! Dette er perfekt til teambuilding for alle slags grupper, men også bare for sjov! De 100 sjove opgaver i pointjagten I byen! er velegnede til voksne og unge, der kan lege i et bymiljø. Afslut med en middag eller en drink, og kig sammen på de sjove fotos og film!

sjove udfodringer til voksne

3. Pointjagt udendørs i skoven eller parken

Naturen er jo en kilde til masser af inspiration, og her er der god plads til at lege! Pointjagten I naturen! er en pointjagt, der bruges ude i den friske luft. Her handler opgaverne om at finde ting i naturen og skabe sjove billeder og film med hjælp fra naturen – og holdet! Der er 100 opgaver i pointjagten I naturen! – en del af dem handler om at finde ting i naturen, andre om noget, som holdet skal skabe eller gøre og dokumentere. Det hele kræver samarbejde, holdånd, kreativitet, lidt naturkundskab og nogle gange, at man tænker uden for boksen. Er både velegnet som teambuilding-aktivitet og som en supersjov aktivitet på skovturen eller som aktivitet til en fødselsdagsfest. Denne pointjagt passer til alle aldre, fra børn, der kan læse og opad.

teambuilding øvelser

4. Pointjagt til yngre børn

Minikampen! indeholder 50 lidt mere enkle opgaver for børn, som lige har lært at læse. Opgaverne er kortfattede og lidt mindre komplicerede, men også her skal man finde og gøre ting, tænke og være kreativ. Denne pointjagt passer både godt til børnefødselsdagen og til at skabe sammenhold i foreningen, eller hvorfor ikke i skolen? Her skal man have tjek på bogstaver, farver og tal – men på en supersjov måde! Og som altid i en pointjagt sættes samarbejdsevnerne på prøve – en perfekt teambuilding-aktivitet til yngre børn!

5. Pointjagt til festen

Hvorfor ikke starte festen med en sjov pointjagt? Det er en hyggelig måde at lære hinanden at kende på og en sjov og måske lidt ny og anderledes voksenleg. Forskellige generationer kan også konkurrere mod hinanden til familiesammenkomsten. Børn og unge kan her have en fordel i forhold til de voksne, idet opfindsomhed og kreativitet mange gange giver en større fordel end kundskaber og erfaring, når opgaverne skal løses! Vælg pointjagt efter miljø – vil I ud i byen eller naturen, eller vil I hellere være hjemme? De 100 opgaver i pointjagten Holdkamp! kan fint løses derhjemme!

6. Pointjagt til en polterabend

Sjove aktiviteter er ofte et indslag til en polterabend, og med pointjagten I byen! kan man selv arrangere en lidt mere professionel aktivitet. Del jer op i hold og leg – I kan måske gøre det på vej til en anden aktivitet. Det kan desuden være sjovt at kigge på fotos og film sammen om aftenen!

7. Pointjagt til julefesten

Maksimer julestemningen med en rigtig sjov aktivitet til julefesten eller måske hjemme på en af juledagene, når familien er samlet! I pointjagten Jul! er der 100 sjove, udfordrende og julede opgaver. Perfekt til at kickstarte julefesten på jobbet, i foreningen eller hjemme! Det eneste, der kræves, er, at det er juletid, og at legen foregår på et sted, hvor der er lidt julepynt og andet, der hører julen til. Der skal bruges strategisk tænkning, holdsamarbejde, opfindsomhed og en evne til at associere frit omkring temaet jul!

8. Pointjagt indendørs

Man behøver ikke en hel masse plads for at gennemføre en pointjagt, den kan sagtens bruges indendørs. Pointjagterne Holdkamp! og Minikampen! kræver for eksempel ikke ret meget plads eller ekstra ting og sager. Det man har derhjemme, på kontoret, eller måske i klasseværelset fungerer fint.

sjove udfodringer til voksne

9. Pointjagt for mange personer

Pointjagterne med grapevineQUEST kan gennemføres med 1-10 hold. Når man bestiller sin pointjagt, vælger man, om man vil have en pointjagt til 1-5 hold eller 6-10 hold. Holdstørrelsen kan man derefter justere efter antallet af deltagere, en god holdstørrelse er 3-6 personer, men man kan selvfølgelig også være lidt flere. Antallet af personer på holdene er ikke så afgørende, men derimod antallet af hold, som gamemasteren skal håndtere. Når alle holdene går i gang og begynder at sende film og billeder, får gamemasteren nemlig meget at lave! Hvis der er mange hold, kan der være to gamemastere, der hjælpes ad med at godkende opgaverne – de vil helt sikkert få det sjovt!

Hvis man vil have endnu flere hold, kan man selvfølgelig have flere pointjagter, der gennemføres parallelt, og en eller to gamemastere per pointjagt. Holdenes tid nedtælles altid i appen, så holdene får altid lige meget tid, også selvom de ikke starter samtidigt. Til sidst får hvert hold deres slutresultat – hvis man har flere pointjagter, der gennemføres parallelt, kan man selvfølgelig sammenligne alle de forskellige holds endelige antal point og udse en vinder!

10. Pointjagt til børnefødselsdagen

En pointjagt er en supersjov leg til børnefødselsdagen! De yngre børn kan kaste sig ud i Minikampen!, de lidt ældre børn, som er gode til at læse, er klar til Holdkamp! Hvis man holder fødselsdag udendørs, i skoven eller parken, er pointjagten I naturen! perfekt! Som gamemaster kan du justere tiden for pointjagten, så den passer sammen med fødselsdagens øvrige aktiviteter. Til de yngre børn er det ofte bedst med en aktivitet af lidt kortere varighed, så de klarer at holde fokus hele vejen frem til mål, mens de lidt ældre børn gerne vil have lidt mere tid for at nå så meget sjov som muligt. En rigtig god pointe ved en pointjagt med grapevineQUEST er, at børnene kan lege med en af deres favoritting – mobilen! Og at tage billeder og filme er jo noget, de i dag lærer i en tidlig alder. Denne leg er ikke bare sjov, men kan også give dem fantastiske minder – sørg for at gemme billeder og film!

teambuilding

Hvis du eller børnene vil have en pointjagt uden mobilen, kan du finde en sjov pointjagt på papir til børn i alderen 8-12 år her>>