Fødselsdag med undervandstema

undervandsfødselsdag

Skal du finde på et spændende tema til en børnefødselsdag? Her på redaktionen har vi fundet på et nyt undervandstema, som passer til vores skattejagt “Undervandsmysteriet”, og her får du nogle tips til, hvad du skal tænke på, hvis du vil arrangere en børnefødselsdag med undervandstema.

Udklædning

Lad dine små gæster selv bestemme, om de vil komme udklædte – det kan være sjovt at klæde sig ud til en temafødselsdag, for at skabe en speciel stemning – men det behøver ikke at være et krav. Man kan fx klæde sig ud som havfrue eller fisk – svømmefødder og dykkermaske er også en mulighed, og er måske endda noget  man allerede har derhjemme!

Dekorationer og pynt

Man kan pynte op med fisk, som man klipper ud af karton og dekorerer med maling eller tuscher – lad børnene være med, det er en supersjov måde at komme i feststemning på, og man sætter sit personlige præg på fødselsdagen. Hæng fiskene op på tværs af rummet i fiskesnøre og spred serpentiner i blå og grønne farver ud over fødselsdagsbordet og pynt med havblå servietter.

Mad og drikke til børnefødselsdag

Hvad serverer man til en børnefødselsdag med undervandstema? Et eksempel kan være ”fish & chips” – server dem i skibe foldet af avispapir evt. med agurkestave, gulerødder og cocktailtomater, for det også skal være lidt fornuftigt.

At drikke til kan man lave en dekorativ bowle med Sprite-sodavand farvet med blå frugtfarve – skær fisk ud af kiwiskiver og lad dem svømme i skålen i selskab med en badeand.

Mad til børnefødselsdag – 10 tips>>

Lagkage

Du laver enkelt en ”undervandslagkage”, med fyld af banan, flødeskum og hindbær- eller chokolademousse. Eller med kagecreme og syltetøj. Pynt lagkagen med flødeskum blandet med blå frugtfarve og dekorer med blå pyntegele, krymmel og papirfisk på træpinde.

Lege og aktiviteter

En temaskattejagt fuldender fødselsdagen – man kan arrangere fødselsdagen rundt om skattejagten, man tilføjer bare lidt pynt og mad, og så har man arrangeret en børnefødselsdag, der med garanti bliver en succes, uden det bliver alt for dyrt og kræver for meget forberedelse.

Vores skattejagt ”Undervandsmysteriet” passer til undervandsfødselsdagen – og er en sjov skattejagt i Den lille havfrues og Nemos verden! Børnene skal hjælpe kaptajn Kuling med at finde seks nøgler til piraten Etbens skattekiste, for at hjælpe de udrydningstruede delfiner!

Med til skattejagten hører også et fint fødselsdagskort, hvor der står at børnene er inviteret til fødselsdag med undervandstema og skattejagt!

Man kan enten udføre skattejagten med et skattekort, som man fx printer fra google maps med stationerne, som børnene skal finde, markerede. Eller man kan udføre den vha. ledetråde – forslag til disse findes med i skattejagtspakken. Hvis der er mange børn, så deler man dem op i grupper, med en voksen pr. hold. Lad grupperne komme til stationerne på forskellige tidspunkter.

Tip! Når du skal dele børnene op i hold: Tag sugerør i lige så mange farver som der er hold, og klip dem derefter i lige så mange stykker som der er børn på hvert hold. Sugerørsstykkerne gemmer man bag på ryggen. Børnene stiller sig op på række og får hvert deres sugerørsstykke – alle, som har fået samme farve er på samme hold.

Skattejagt: Undervandsmysteriet>>

lege til børnefødselsdag skattejagt med undervandstema

Kommentarerne er lukkede.