Børnefødselsdag 5 år

Børnefødselsdag 5 år

Når barnet fylder 5 år, er han/hun jo stor – du kan bare spørge en hvilken som helst 5-årig! Barnet har også allerede været til mange fødselsdage, og har egne idéer og meninger om, hvordan en fødselsdag skal foregå.

Ofte har de været til en fødselsdag, som de også selv vil holde, eller måske er de inspireret af noget, de har set i fjernsynet eller har en speciel interesse, som de ønsker fødselsdagen skal handle om…

Det er ikke sikkert at alt det, som barnet har tænkt sig, kan udføres i praksis – derfor gælder det om at have en god dialog med barnet om, hvad der kan lade sig gøre, og hvad fødselsdagen kan indeholde – og her kan det være en god idé at have forberedt sig lidt i forvejen, så man kan bestemme lidt hvilken retning, det skal tage!

Til 5 års fødselsdagen plejer man at invitere hele børnegruppen fra børnehaven, så der ikke er nogen, som føler sig udenfor.  I 5-års alderen er børnene ofte tilstrækkeligt trygge og selvsikre til at kunne klare sig uden deres forældre nogle timer, selv i nye omgivelser. Hvis du ikke ønsker at invitere forældrene, kan du skrive det i indbydelsen, så der ikke bliver nogle misforståelser. Naturligvis kan man gøre en undtagelse, men hvis det står i indbydelsen, er det op til forældrene at spørge dig om det er ok, at de bliver.

10 tips til børnefødselsdag>>

Invitation 5 års fødselsdag

Husk at skrive start og sluttidspunkt for fødselsdagen – to timer plejer at være tilstrækkeligt for en vellykket børnefødselsdag i den alder. Derudover skal du skrive og om det foregår indenfor eller udendørs, samt hvad, der skal foregå, og evt. hvilken mad de skal have. Husk også S.U. dato, så du ved i god tid hvem, som kommer, samt mobilnummer og adresse. Skriv også om børnene skal komme udklædt. I vores lettilgængelige invitationskortdesigner skaber du nemt flotte invitationskort til børnefødselsdagen eller festen – helt gratis>>

Mad til 5 års fødselsdagen

Man behøver egentligt ikke at gøre så meget ud af maden til en 5 års fødselsdag, børnene sidder alligevel max. ned i 20 minutter – spar i stedet energien til aktiviteterne!

Man kan servere fx nogle små trekantssandwiches eller hjemmelavede pizzaboller og grøntsagsstave i starten af fødselsdagen, og en lagkage/kagemand/is til at slutte af på.

Flere tips til børnefødselsdagen: 

Læs flere tip og ideer til fødselsdagsmad>>

Mad til børnefødselsdag – 10 tips>>

Tema til børnefødselsdag 5 år – underholdning til 5 års fødselsdag

Det kan anbefales at holde en temafødselsdag til 5-års fødselsdagen, så har man en retning for fødselsdagen. Eksempler på populære temaer er superheltetema, prinsessetema, pirattema og detektivtema. I 5-års alderen er det populært at klæde sig ud, og det behøver ikke absolut at være noget, som passer til temaet, hvis man holder en prinsessefødselsdag, kan drengene også sagtens klæde sig ud som superhelte!

Læs om flere populære temaer her>>

tema til børnefødselsdagen

En enkel fødselsdagsplan: 5 års fødselsdag ideer

  • Gæsterne ankommer, gaver åbnes, ca. 20 minutter
  • Spisning af noget enkelt, ca. 20 minutter
  • Lege og aktiviteter – som du har planlagt nøje, ca. 40 minutter (sørg for evt. at have en plan B i baghånden, hvis en leg viser sig ikke at fungere)
  • Evt. fri leg
  • Servering af kagemand/lagkage, sidste 20 minutter
lege fødselsdag

Fødselsdagslege til 5 års fødselsdagen

En gruppe 5-årige, som kender hinanden godt, kan ret hurtigt få skruet tempo og lydniveauet op – at komme fra et kaosstadie, hvor man forsøger at få kontrol over børnene, kan være svært – så planen må være ikke at havne der, men i stedet hele tiden have styr på fødselsdagen, derfor er det vigtigt at have nogle aktiviteter.

Forslag til fødselsdagsaktiviteter og fødselsdagslege, som passer til 5 års fødselsdagen, kan være fx en musikleg, sæt halen på grisen eller en spændende skattejagt. Grapevine har forskellige, spændende skattejagter med og uden tema til børnefødselsdagen, som tager ca. 30-40 minutter at gennemføre, alt efter hvor langt der er mellem posterne, og hvor godt man gemmer dem!

Grapevines skattejagter, kan stå alene som aktivitet til børnefødselsdagen, så behøves man ikke at finde på andet, hvilket gør det enkelt for forældrene at arrangere en børnefødselsdag! 

Vælg mellem alle populære skattejagt-temaer her>>

Skattejagt perfekte til børnefødselsdag 5 år:

lege fødselsdag 5 år

Piratmysteriet>>

Piratkaptajn Tveskægs værste fjende, den grusomme kaptajn Sortskæg, er ude efter hans fantastiske sørøverskat! Tveskæg selv er forlist på en øde ø, og nu har han sendt en flaskepost ud om, at han skal bruge børnenes hjælp til at redde skatten!

Detektivmysteriet>>

I Småkøbing hærger den berygtede skurk “Skyggen” – værdifulde bøger forsvinder fra biblioteket. Byens klodsede detektiv Fingal Finn tager udfordringen op at finde bøgerne, men bibliotekaren Bella Bladrerup ved bedre og beder i stedet børnene om at hjælpe til – og hun udlover en belønning til dem, der kan finde de forsvundne bøger!

Prinsessemysteriet>>

Prinsessemysteriet er en sjov skattejagt, hvor alle prinsesser skal hjælpe prinsesse Rose, Anemone og Linnea på slottet Morgendug med at befri deres ven prins Månestråle, som en ond fe har forvandlet til en frø og har låst inde i slottets højeste tårn.

Junglemysteriet>>

En rigtig sjov skattejagt for alle små eventyrere! Lad børnene begive sig ud på ekspedition i junglen for at finde mayaindianernes glemte by og dens sagnomspundne skat!


<< Tips til børnefødselsdag 4 år
 | Tips till børnefødselsdag 6 år >>

Kommentarerne er lukkede.