Børnefødselsdag 10 år - 10 års fødselsdag ideer

Børnefødselsdag 10 år & 10 års fødselsdag ideer

Da barnet var yngre var det ikke så svært at arrangere en børnefødselsdag, det krævede ikke så meget fantasi at vælge et tema – men når børnene bliver større, er det lidt mere kompliceret – nu er pirater, superhelte og prinsesser måske ikke længere så interessante – og hvad finder man så på af fødselsdagsaktiviteter, som passer til børn i 10-års alderen? Her har vi samlet nogle tips til 10-års fødselsdagen.

10 års fødselsdag ude i byen

Det plejer at være populært at holde 10 års fødselsdag ude i byen fx i en bowlinghal, på gokartbanen, i badeland osv. – og det er jo også enkelt for forældrene at købe en komplet fødselsdagspakke med aktiviteter og mad, men den store bagdel er, at det kan blive ret dyrt, og at man derfor inviterer færre børn. Desuden er disse aktiviteter også ofte overrendte, fordi de er populære, og det kan være irriterende for børnene. I forhold til udgifterne, hvis man vælger denne variant, kan det være en god idé at slå sig sammen med en ven, som også har fødselsdag omkring samme tidspunkt, og deles om omkostningerne.

Temaer til 10 års fødselsdag med fødselsdagslege 10 år

Populære temaer til 10 års fødselsdagen plejer at være noget, som er inspireret af film eller tv-programmer, som fødselsdagsbarnet og vennerne ser. Et andet populært tema er diskofest, hvor gæsterne klæder sig ud til dans, og man finder den store diskokugle frem. Her kan du lave en spilleliste sammen med fødselsdagsbarnet. Andre temaer, som kan passe til de lidt ældre børn kan være rollespil- eller Halloweenfest, hvor alle klæder sig ud.

Forslag til den mindre 10 års fødselsdag med fødselsdagslege 10 år

Nogle børn ønsker en lille, hyggelig fødselsdag i stedet for det store arrangement, og for dem kan man holde et pyjamasparty og lade gæsterne overnatte. Servér noget god mad, fx hjemmelavede burgere. Som underholdning kan man lade børnene løse et udfordrende mysterium eller escape game eller gå på en spændende mobilskattejagt! Senere kan man vise en god film og lade børnene overnatte på madrasser på fødselsdagsbarnets værelse eller i stuen.

5 lege til 10 års fødselsdagen – mysterium & escape games:

1. Escape Game: Flugten fra det hjemsøgte hus

Et uhyggelig sjovt escape game / mysterium for børn i alderen ca. 9-14 år! Professor Fledermaus er forsvundet, og hans hus hjemsøges af uhyggelige væsener. Børnene skal redde professoren og afsløre hans frygtelige hemmelighed. Der skal løses gåder i seks låste rum. Udfordrende og uhyggelig sjovt!

2. Escape Game: Spionskolen

Her uddannes hemmelige agenter i alderen 10-12 år. Først får de en grundlæggende spionuddannelse, derefter sendes de ud på deres første mission! Det gælder da om at finde frem til koden, som desarmerer bomben, der eksploderer om nøjagtig en time! Børnene følger spændende ledetråde og løser finurlige gåder – de skal læse kodeskrift, finde frem til ord og sætninger ved hjælp af kryptografer og mystiske dokumenter, de skal studere fingeraftryk og meget mere!

lege fødselsdag 10 år

3. Escape game: Hallows skole for hekseri & magi

Et supersjovt Escape game på Hallows skole for hekseri og magi, hvor man uddanner troldkarle og hekse i alderen 10-14 år. Først skal eleverne indskrives og fordeles på kollegier, derefter skal de klare otte spændende lektioner i Hallows hemmelige, låste kamre, så de kan få deres eksamen!

4. Mysterie: Detektiverne på slottet

Familien Wollenstonetodd er ved at miste slottet Ghostly Castle, der har været i familiens hænder i flere hundrede år. Nu behøver de børnenes hjælp! Rygtet lyder at en forfader – den berømte alkymist – lykkedes med at fremstille guld, og at det guld blev gemt et eller andet sted på slottet, men for at finde det skal man tyde de kryptiske noter i alkymistens notesbog, og derefter skal man ud på skattejagt på det hjemsøgte slot! Dette er et rigtig spændende mysterium for børn i alderen 10-13 år!

5. Mysterie: Detektiverne på museet

Et rigtig spændende og udfordrende mysterium for børn i alderen 10-13 år. Mysteriet udspiller sig på et museum, hvor en egyptisk udstilling skal åbne. Men den uvurderlige buste af Dronning Nefertiti er sporløst forsvundet! Museumsinspektør Jensen tror ikke at der er tale om tyveri, men at det i stedet er et urgammelt mysterium – de gamle faraoniske objekter besidder mystiske kræfter!

Læs mere: Escape Games for børn 10-14 år. Lav dit eget Escape Game hjemme. Sjov lege til børnefødselsdag 10 -14 år.

10 års fødselsdag ideer for hele klassen

Det kan være svært at vælge, hvem man skal invitere med til fødselsdagen, og det er selvfølgelig sjovest at invitere alle! Men det kan også være lidt af en udfordring at holde fødselsdag for 25 børn – ikke mindst at få plads til alle. Her kan man vælge at leje/låne et festlokale – eller evt. at holde fødselsdagen udendørs – man kan sagtens holde fest i haven eller parken hele året, bare at man gør opmærksom på, at børnene skal være klædt på efter vejrforholdene. Hvis det er sommer kan man holde picnic, og om efteråret eller vinteren kan man servere grillpølser og/eller hamburgere og måske varm kakao bagefter!

aktiviteter og lege til 10 års fødselsdagen

Aktiviteter og lege til 10 års fødselsdagen – sjov fødselsdagslege 10 år

Uanset hvor man holder 10 års fødselsdagen, plejer det at være en god idé at have en planlagt aktivitet, hvis man ikke har det, kan det blive lidt rodet og måske mindre vellykket.

Coole mobilskattejagter!

Vi anbefaler vores coole mobilskattejagter til aldersgruppen – skattejagter som man løser i mobilen, og hvor op til 10 hold kan konkurrere mod hinanden på tid! Det eneste, som kræves er en mobil med internet pr. hold – hvis børnene ikke selv har en mobiltelefon, kan de låne af de voksne.

Som skattejagtarrangør bestemmer du frit selv, hvor skattejagten skal foregå – du får efter køb, adgang til et enkelt arrangørsite, hvor du placerer kortnåle på et googlekort over det område, hvor I skal være. Derefter skal børnene i skattejagten finde punkterne, som udløser en gåde. For at komme videre i skattejagten skal børnene svare rigtigt på gåderne – de får svarmuligheder, så hvis de ikke kan svare rigtigt, kan de altid gætte sig til et svar. Mobilskattejagten kan udføres med en mindre gruppe, såvel som for mange, der i hold konkurrerer mod hinanden på tid og point.

Mobilskattejagterne findes med en række temaer, så hvis I ønsker inspiration til et fødselsdagstema, kan du lade fødselsdagsbarnet vælge hvilken, som han/hun synes virker sjovest!

Her finder du alle vores mobilskattejagter>>

Du kan frit vælge hvor mobilskattejagten skal foregå – måske en runde i kvarteret, parken, eller fra jeres hjem til et festlokale. Så kan man evt. afslutte i festlokalet med noget godt at spise…

4 lege til 10 års fødselsdagen – mobilskattejagter & missioner – for mange!

Mobilskattejagt: TOP SECRET – Agenternes hemmelige mission

Send agenterne ud på en cool hemmelig mission! De skal følge et kort og får ledetråde og spørgsmål, der skal besvares i mobilen. De får også hemmelige kuverter fra højkvarteret. Deres opgave er at stoppe den legendariske mestertyvs næste kup og afsløre hans/hendes identitet! For børn og unge fra 10 år.

lege til 10 års fødselsdagen
Mobilskattejagt: Jagten på den maskerede tyv

Der er en tyv på spil i Crookville! Tyven kaldes ”Masken”, fordi han altid bærer maske, og ingen har set hans ansigt. Han både narrer folk, stjæler og bedrager. Crookvilles samlede politistyrke er magtesløse. Børnene må hjælpe politiet med at afsløre hvem, som gemmer sig bag ”Masken”, og finde det sted hvor han gemmer tyvekosterne! “Jagten på den maskerede tyv” er fyldt med humor, og børnene skal bruge både logik, matematik og sprog for at hjælpe de folk, som er blevet bestjålet af “Masken”. Superenkelt at arrangere og gennemføre, og supersjovt! Sværhedsgrad fra ca. 9-10 år.

Mission: Skattejagt! 8-12 år

Udendørs skattejagt med udfordrende opgaver! Denne skattejagt laves med eller uden kort udendørs, og på vejen skal børnene løse opgaver, der både udfordrer hjerne og krop. De skal lede, tænke, mærke og løbe! Skattejagten passer perfekt til en fest inspireret af Fangerne på fortet, til klassens picnic eller udflugt. Skattejagten kan gennemføres i skoven, i parken eller haven! Skattejagten er tænkt at passe til børn på ca. 8-12 år.

Pointjagd 8-12 år

En supersjov pointjagt, som er utrolig nem at organisere for et gruppe børn eller flere hold, ude eller inde! Børnene skal være strategiske og vælge mellem opgaver, både kundskabsspørgsmål, gåder, finurligheder og praktiske opgaver – som giver et forskelligt antal point. Det gælder om at samle flest point på en begrænset tid. Der er 50 opgaver at vælge imellem – totalt giver de 143 point. Det handler om at være god til at samarbejde, lave arbejdsfordeling og strategiske valg og at håndtere tidspres!

børnefødselsdag 10 år

Mad 10 års fødselsdag

Det plejer at være en god idé at servere noget rigtigt mad til børnefødselsdagen, så det ikke bare er snacks, sodavand og slik. Man kan fx. servere fødselsdagsbarnets yndlingsret, eller vælge en klassiker som lasagne eller hamburgere. Eller hvad med en buffet? Her har nogle forslag til små retter, du kan sætte på buffeten:

Thai-inspireret tema: kyllingespyd, vegetar forårsruller, agurkestave, cocktailtomater, æggenudler.

Mexikansk buffet: Tacoskaller, hakket oksekød med tacokrydderi, kylling. Tortilla. Salat, tomat og agurk, majs, salsa og creme-fraiche, revet ost, nachos-chips og guacamole.

Pizzabuffet: Lav din egen pizza, med forskellige slags fyld, så der er lidt for enhver smag. Skær pizzaen i passende stykker. På buffeten kan du også have cocktailtomater, mozzarella, ostestave, oliven, kiks, chips, grøntsagsstave og dip.

Dessert og lagkage til 10 års fødselsdagen

Efter buffeten, eller måske lidt senere i løbet af fødselsdagsfesten, skal der jo også være dessert. Hvis fødselsdagsbarnet evt. ikke er til den klassiske lagkage, så kan man jo også servere is til dessert, det plejer at være populært!

Børnefødselsdag: Tips til mad, tema og de mest populære lege>>

BØRNEFØDSELSDAG – hvilket tema skal man vælge?

Kommentarerne er lukkede.