Sådan fungerer en mobilskattejagt

mobilskattejagt

En mobilskattejagt fra grapevine fungerer sådan, at man efter købet får adgang til et enkelt arrangørsite, hvor man som skattejagtarrangør forbereder mobilskattejagten, ved at placere nogle allerede definerede opgaver på et kort (google maps).

Mobilskattejagten er planlagt til det punkt, at du blot selv skal vælge placering af gåder – mobilskattejagten kan tilpasses præcist til det område, hvor I bor eller den nærliggende park, skov mm. Man placerer posterne med minimum 75 meter mellem hinanden, for at det skal blive sjovt. Ved sidste punkt gemmer man en rigtig skat, fx slikposer til alle deltagerne.

Der er plads til 10 hold med to til max. fem deltagere pr. hold/telefon. Holdene konkurrerer på point og tid om at gennemføre skattejagten, man får et point pr. rigtige svar og det hold, som kommer hurtigst igennem skattejagten får desuden tre bonuspoint. Der er svarmuligheder til hver gåde/opgave, og derfor kan man altid gætte sig til et svar, men hvis man svarer forkert får man 30 sekunders tidsstraf, og må vente inden man kan svare atter en gang, og hvis man svarer forkert i første omgang på gåden, får man ikke noget point.

Når du skal sætte mobilskattejagten i gang, tjekker du at alle mobilerne har lokalitetstjenester og WIFI aktiveret, det skal fungere på telefonen for at mobilskattejagten kan udføres, og du starter derefter holdene med fx to minutters mellemrum, så at holdene ikke er ved samme gåde på samme tidspunkt.

Børnene navigerer ved hjælp af kortet i mobilen sig fra punkt til punkt, som udløser en gåde, som skal svares på, inden de får næste position. En mobilskattejagt er en spændende udfordring for børnene, og de lærer sig noget på vejen, og det er en god kombination af udendørs eventyr med et virtuelt univers.

Til sidst når holdene er kommet i mål, kan man på arrangørsitet se hvem, som har fået flest point og derved har vundet, og her kan man også forberede en lille ekstra præmie til alle på det vindende hold.

Her finder du alle grapevines mobilskattejagter