Detektivfødselsdag – idéer og inspiration til børnefødselsdag med detektivtema

detektivfødselsdag

Hold en børnefødselsdag med mystik, finurlige opgaver og krimigåder! En detektivfødselsdag vækker børnenes nysgerrighed, er spændende og udløser mange gode grin – her er tips og idéer, som gør fødselsdagsfesten til en succes!

Hvor?

Her er der ingen begrænsninger, kun muligheder! Kan bruges både ude og inde og kan tilpasses til både større og mindre lokaler.

For hvem?

Alle elsker at løse mysterier! Og man kan sagtens tilpasse sværhedsgraden efter alderen. Både de mindste, dem der sluger De 5- og LasseMaja-bøger, og de lidt ældre, som har brug for nogle udfordrende opgaver, kan tilfredsstilles med dette alsidige tema! Alt for udfordrende gåder er dog ikke populære, men heller ikke for lette opgaver, så tænk nøje over, hvilket niveau der passer til gæsterne til netop din fest!

Hvordan?

Invitation

Måske var det en idé at lægge en gåde eller indledningen til et mysterium ind i invitationen!? Fx: ”Kom og hjælp Sara med at finde tyven, som har stjålet hendes kiste med slikposer…” eller ”Du, Agent Peter, er udvalgt og tilkaldes hermed til Stenstrupgade 57 for at hjælpe Benjamin og Viggo med at løse mysteriet med de blodige fodspor…”

Her finder du invitationskort til detektivfesten, som du nemt kan skrive din egen tekst på og få som pdf – eller lav et fint invitationskort i Grapevines app – det kan du sende med det samme via telefonen, og derefter kan du let holde styr på, hvem der kommer!

Her finder du forskellige invitationskort >>

Dekorationer

Hvis man vil have en mystisk og spændende stemning, kan man satse på en skummel belysning, lommelygter, plasticposer med ”beviser” og mystiske ledetråde. Man kan gøre det mere uhyggeligt, hvis det er større børn, som kommer til fødselsdagen, og de synes om lidt ekstra uhygge. Hvis man derimod holder en detektivfødselsdag for lidt yngre børn, kan man eventuelt få lidt inspiration fra børneprogrammet Ramasjang Mysteriet. Her er der mere fokus på det finurlige med sjove skurke og klassiske detektivting som hatte, lakridspiber (som Sherlock Holmes’) og forstørrelsesglas.

Andre dekorationsidéer:

Afspærringsbånd ved ”gerningsstedet”

En opslagstavle med billeder af mistænkte personer, steder, objekter med en rød tråd imellem

Fodspor på gulvet (udklippede i papir og sat fast med tape) – eller på bordet!

Dækkeserviet med detektivopgaver!

Læg en fin dækkeserviet med krimigåder på bordet! Det vil både være en dekorativ detalje på bordet og lidt beskæftigelse til alle detektiverne, mens de venter på maden!

Download dækkeservietten her og udskriv så mange, som du har lyst til >>

detektiveopgaver

Dekorationsmateriale til detektivfesten, lige til at skrive ud!

Her finder du fint dekorationsmateriale som billeder, vimpler, overskæg m.m., som kan skrives ud. Brug rabatkoden FEST2016 i kassen, når du bestiller, så får du det gratis!

Udskriv dekorationsmaterialet her >>

børnefødselsdag detektiv

Lege og aktiviteter til børnefødselsdagen med detektivtema

Brætspil

Der findes forskellige brætspil med detektivtema, og afhængigt af hvor mange gæster der er til fødselsdagsfesten, kan det være sjovt at spille en omgang brætspil. Til en mindre fødselsdag med 5-6 gæster i 8-10-års alderen kan det blive rigtig hyggeligt!

Usynlig skrift

Skriv med eddike og pensel på et stykke papir og lad det tørre. Hold derefter papiret over en varmekilde, fx en brødrister, så kommer skriften frem! Kan bruges som ledetråd i et mysterium eller måske bare som en sjov ting at prøve, nogle gange kan det være bedst ikke at gøre det alt for kompliceret!

Morderlegen

Alle gæster skal stille sig med ansigtet mod en væg og lukke øjnene, mens den der styrer legen, går rundt og prikker alle på ryggen. Hvis man bliver prikket 1 gang, er man en ”almindelig person” og måske mordoffer. To prik betyder politibetjent. Tre prik betyder, at man er blevet morderen. Rollerne er tophemmelige, og når alle begynder at gå langsomt rundt i rummet (Obs! ingen snak!), er der ingen der ved, hvem de andre er. Morderen myrder sine ofre ved at blinke til dem. Hvis man får et blink, falder man straks død om på gulvet og bliver liggende. Politibetjentene skal forsøge at finde ud af, hvem morderen er, og afsløre ham eller hende. Hvis morderen kommer til at blinke til en politibetjent, er han/hun afsløret og bliver fanget, og legen er slut eller kan starte forfra med nye roller!

Færdige skattejagter & mysterier til detektivfødselsdagen

Detektivmysteriet

Detektivmysteriet er en sjov skattejagt med gåder og udfordringer, der skal løses under jagten på de værdifulde bøger, som ”Skyggen” har stålet fra biblioteket i Småkøbing. Skattejagten fås i to sværhedsgrader, en for de yngste på ca. 4-6 år og en til børn, der er begyndt i skolen og kan læse og regne, fra 7 år.

Download Detektivmysteriet her >>

mysterium til børn

Hotelmysteriet

En tyv hærger på Hotel Holiday, og hoteldirektøren har brug for hjælp til at finde de ting, som tyven har stjålet, og finde ud af hvem tyven er! Gåder og udfordringer skal løses på vejen for at finde de stjålne ting og samle ledetråde, til sidst skal børnene også forsøge at finde ud af, hvem tyven er! Fås til børn på 4-6-år og børn fra 7 år

Læs mere om Hotelmysteriet her>>

detektivjagten

Detektivjagten – i mobilen!

En detektivskattejagt i mobilen. Du bestemmer ruten, gåderne er klar til brug. Børnene følger et kort og svarer på gåderne i mobilen. Dette er en skattejagt, som kan bruges til børn i forskellige aldre og til hele familien. Hvis børnene skal løse den selv, er det godt at være omkring 8 år, men yngre børn kan også være med, hvis de får hjælp af ældre venner eller voksne. Skattejagten kan løses af et hold eller op til 10 hold, som konkurrerer mod hinanden.

Jagten på den maskerede tyv

Politiet i Crookville står magtesløse overfor tyven ”Maskens” hærgen. De har brug for børnenes hjælp til at finde ud af, hvor han gemmer sine tyvekoster, og til at afsløre, hvem tyven er. Børnene følger et kort, løser ledetråde og gåder i mobilen. Alt er klar til brug – men du bestemmer hvor, hvornår og hvor lang skattejagten skal være! Op til 10 hold kan konkurrere mod hinanden på tid. Sværhedsgraden er tilpasset børn i alderen 10-14 år. Supersjov til fødselsdagsfesten, når børnene er blevet lidt ældre!

Læs mere om mobilskattejagterne her>>

mysteriefødselsdag

TOP SECRET – Agenternes hemmelige mission

I den nye mobilskattejagt ”TOP SECRET” – Agenternes hemmelige mission” sender man agenter ud på en mission! Dette er vores seneste mobilskattejagt for børn og unge fra 10 år, den kombinerer en historie og gåder i mobilen med ”rigtige” breve fra højkvarteret, hvilket gør den endnu sjovere!

Læs mere om mobilskattejagten TOP SECRET – Agenternes hemmelige mission, her >>

Detektiverne på museet og Detektiverne på slottet

Rigtigt spændende mysterier, som passer til en lidt mindre gruppe af børn, der holder af at lægge hjernerne i blød og løse finurlige opgaver. Mysterierne indledes med en lille film, der skaber den rigtige stemning. Sværhedsgraden passer til børn i alderen 10-14 år. I Detektiverne på museet er dronning Nefertitis uvurderlige buste forsvundet, og i Detektiverne på slottet Gostly Castle skal børnene finde den gemte guldskat ved at løse gåderne i den gamle alkymists notesbog.

Escape Games børn

Escape Games

I et Escape Game handler det om at lede efter ledetråde i et låst rum og ved hjælp af dem løse en gåde, som gør, at man kan komme ud af rummet. En supersjov aktivitet til børnefødselsdagen, når børnene er blevet lidt ældre!

I Space Escape handler det om at komme ud af en nedkølet rumstation, som skal lukkes ned – men det haster, hvis børnene nogensinde skal komme tilbage til jorden!

I Flugten fra det hjemsøgte hus er professor Fledermaus forsvundet, og hans hus hjemsøges af uhyggelige væsener – kan børnene redde professoren og komme ud af huset?

Her downloader du mysterier og Escape Games >>

Mad & Drikke

Der er ikke ret meget mad, der er nært knyttet til mysterier eller detektiver, så her er man fri til at vælge efter smag og behag. Men det er da muligt at forestille sig, at detektiver på en opgave stiller sulten med en klassisk pølse med brød? For at skabe et anderledes scenarium for festmåltidet kan man lave en lille ”pølsevogn”/”grillbar”, hvor detektiverne kan ”købe” pølser og drikkevarer.

Eller giv børnene en hemmelig æske med mad – mærket TOP SECRET! Perfekt hvis du holder festen udendørs – så kan alle få en æske og derefter gå hen og sætte sig og spise på picnictæpper.

Dekorationer med detektivtema kan give maden et sjovt ”detektiv-touch”. Dekorer lagkagen eller isen med et spørgsmålstegn eller et forstørrelsesglas, for eksempel udskåret i marcipan.

En blodrød drink sætter gang i fantasien, det kan fx være hindbærbrus eller blodappelsinjuice blandet med danskvand for at få festlige bobler. Sugerør med overskæg gør, at alle ser ud som de gamle klassiske detektiver eller spioner!

Find mere inspiration til detektivfødselsdagen i vores album på Pinterest! >>

Kommentarerne er lukkede.