Børnefødselsdag

Pladsen skaber ofte begrænsninger, når man skal holde børnefødselsdag. Børn fylder meget, også helt bogstaveligt … Man vil ofte gerne invitere så mange som muligt, det føles jo absolut bedst, hvis man kan invitere hele stuen fra børnehaven eller klassen fra skolen – så ingen føler sig udenfor. Men mange af os har simpelthen ikke plads til alle børnene derhjemme. Nogle gange er der mulighed for at låne eller leje et lokale, fx på skolen eller i idrætsforeningen. Men en anden god løsning på pladsproblemet er helt enkelt at holde festen udenfor – hele året rundt!

Hvis man er udenfor, kan man invitere lige så mange børn, man har lyst til, der er plads til alle! Ofte indebærer det også lidt mindre arbejde, eller i hvert fald mindre rengøring efter festen. Andre praktiske fordele er, at det om vinteren, når der er mange forkølede børn, kan være en fordel at være ude i den friske luft, i stedet for at mase sig sammen i et lille rum og dele baciller. Den største fordel er, at det helt enkelt er sjovt!

Om sommeren føles en børnefødselsdag udenfor som en selvfølge, men man kan faktisk holde fest udendørs hele året rundt. Hvis der er nogen, der er vant til at være ude og til at klæde sig på efter vejret, er det jo børnene!

Læs vores blogindlæg med 3 tips til udendørs børnefødselsdag om vinteren her>>

Når børnene er små, kan det være ekstra godt at holde børnefødselsdagen udendørs, idet man da ofte også har en del forældre, som bliver til festen. Så kan man opfordre forældrene til at tage kaffe med til sig selv. På indbydelsen kan man fx skrive: ”Vi holder picnic og har en masse lækkert med til børnene. Forældre, som gerne vil blive, må gerne tage lidt kaffe med til at hygge sig med” eller noget lignende.

fødselsdag udendørs

Hvor kan man holde børnefødselsdag udenfor?

Når man holder børnefødselsdag udenfor, kan man være næsten hvor som helst. Praktiske alternativer er i haven eller i gården ved huset, man bor i, så er det nemt at hente mad med mere. Men man kan også være på stranden, i skoven, i parken eller på legepladsen. Inviter til fest ved en grillplads i skoven! Eller hold en strandpicnic!

To praktiske ting, man skal tænke på, er toilet og sikkerhed! Mange børn til en fest med lækre drikkevarer indebærer mange toiletbesøg. Sørg for, at der er et toilet i nærheden af stedet for festen! Hvis du har små børn til en børnefødselsdag, kan det være godt at have en voksen, der har ansvaret for toiletbesøgene, hvis man skal være et stykke derfra. Det kan være svært både at skulle organisere lege og samtidigt at skulle løbe frem og tilbage til toilettet …

Tænk også sikkerheden igennem, specielt hvis du har mindre børn med til festen, så du kan have styr på alle børnene. Hvis man er på stranden med børn, der ikke kan svømme, bør man helt fra starten have faste regler, fx om at ingen må gå ud på badebroen osv. Selv i parken eller skoven kan det være en god idé at gøre det klart for børnene, hvor langt man må gå.

Mad til den udendørs fødselsdag

Mad til den udendørs børnefødselsdag

Grill! Om sommeren og vinteren! På grillen i haven eller ved en grillplads. Pølser med brød eller hamburgere er klassikere. Man kan også lave grillspyd med grøntsager, små frikadeller og cocktailpølser – mums! Hvis man har en grillplads eller plads nok omkring grillen, kan man grille marshmallows til dessert!

Lav en madpakke til hvert barn. En lille æske med mad i er perfekt til udendørsfesten! Det er nemt at transportere, der behøves ingen tallerkner eller bestik, hvis man laver fingermad, og det er sjovt for børnene at åbne og se, hvad de er i madkassen. Fyld æsken med fx:

–Spyd med frikadeller og cocktailpølser

– Spyd med frugtstykker

– Nachochips

– Grøntsagsstave og cocktailtomater

– Små snitter eller tortillas med fyld. Laves med skivet toastbrød, som lægges sammen med fyld og skæres i trekanter, eller med tortillapandekager, der fyldes og rulles sammen og skæres i små ruller.

Man kan også lave små madkasser med fx pastasalat. Sæt i så fald en gaffel fast på alle æskernes låg med tape. Til at slukke tørsten er det nemmest med små saftbrikker med sugerør. Men hvis det er varmt om sommeren, og man leger meget, er der behov for flere drikkevarer. Et godt alternativ er at lave et papbæger med låg og sugerør til hvert barn – skriv navn på – og så byde på saft og vand fra flasker.

Lagkage og kagemand fungerer godt i haven, men hvis man skal transportere maden langt, kan det være et bedre alternativ at byde på småkager, muffins eller cupcakes eller helt enkelt at fylde en køletaske med vaffelis.

Mad til børnefødselsdag – 10 tips>>

lege fødselsdag udendørs
Portrait group of boys doing thumbs up in park

Lege til den udendørs børnefødselsdag

Med meget plads er der også masser af plads til leg! Man kan lave traditionelle udendørslege, som at spille rundbold eller ringspil. Man kan arrangere en femkamp med forskellige traditionelle lege som æggeløb, ”pennen i flasken”, sækkeløb og snørebåndsspisning.

Det sjoveste, som måske også er lidt mere festligt end fx rundbold, som man også spiller i skolen, er en sjov pointjagt eller skattejagt. Hvis man har et tema til børnefødselsdagen, laver man selvfølgelig en leg, der passer til temaet. En skattejagt med gåder, udfordringer eller opgaver, der løses på vejen, er supersjovt! Tegn et skattekort og lav forskellige poster, hvor man skal løse gåder eller opgaver. Det kan være alt fra sjove kundskabsspørgsmål til fysiske udfordringer. Det er kun fantasien, som sætter grænser! Tilpas sværhedsgraden nøje efter børnenes alder. Til de yngre børn må det ikke være for svært, hvis det er for indviklet tager det tid, og så er der også mange, som mister koncentrationen. Til de yngre børn er det bedst med et actionfyldt eventyr, som går hurtigt og ikke er for langt. Til de ældre børn kan det være lidt sværere og lidt længere.

skattejagd børnefødselsdag

Skattejagter til den udendørs fødselsdag

Vi har selvfølgelig færdige skattejagter til den udendørs børnefødselsdag. Alle vores temaskattejagter for 4-6 og 7-10 år kan gennemføres både indendørs og udendørs – og en piratskattejagt på stranden, en cirkusfest i haven eller et junglemysterium i skoven er jo helt perfekt! Visse skattejagter er også lavet netop med tanke på en børnefødselsdag udenfor. Gode skattejagter til den udendørs børnefødselsdag er fx:

Skovmysteriet
Børnene befinder sig på Familien Skovs campingplads i Storskoven, hvor den excentriske eventyrjæger Vilde Valdemar har gemt en skat, som nogle skumle personer nu er ude efter.

Vintermysteriet
Lad derefter børnene løse det spændende vintermysterium, hvor de skal hjælpe Kong Frost med at finde de seks magiske iskrystaller, som forårsalfen Primavera har stjålet!

Sommermysteriet
Børnene finder en flaskepost fra Kaptajn Krog – som er blevet taget til fange af pirater.

Alle vores skattejagter kan udføres udenfor – find andre temaer her>>

Mission: Skattejagt! 8-12 år

Udendørs skattejagt med udfordrende opgaver for børn 8-12 år! Denne skattejagt laves med eller uden kort udendørs, og på vejen skal børnene løse opgaver, der både udfordrer hjerne og krop. De skal lede, tænke, mærke og løbe! Skattejagten passer perfekt til en fest inspireret af Fangerne på fortet, til klassens picnic eller udflugt. Skattejagten kan gennemføres i skoven, i parken eller haven!

Læs mere og download Mission: Skattejagt! >>

Pointjagt og mobilskattejagt

Hvis der er mange børn til festen, kan man også bruge en sjov pointjagt. Hos grapevine.dk finder du flere sjove med tema efter sæsonen, fx Sommerjagten, Julegavejagten og Spøgelsesjagten (til halloweenfesten).

Udendørs er det også perfekt med en mobilskattejagt, hvis man vil bruge lidt teknik til skattejagten. Der er også sæsoninspirerede mobilskattejagter, der passer til børn i forskellige aldre, og skattejagter med en spændende historie, der passer til børn fra ca. 9-10 år.

Både pointjagter, skattejagter og mobilskattejagter kan fås færdige, lige til at bestille, skrive ud og gå i gang med – find dem på www.grapevine.dk>>

mobilskattejagt

Kommentarerne er lukkede.