Fejr julen med en julequiz!

julequiz

Det er sjovt med en quiz! En quiz eller spørgsmålsleg med et bestemt tema kan på en underholdende måde underbygge næsten ethvert festtema. En quiz om netop julen er et must til julefesten, julefrokosten og gløggaftenen! Med en quiz med finurlige, sjove spørgsmål, gerne med et par kuriosa og musikspørgsmål med stemningsskabende julemusik, forstærker man julestemningen, og så er underholdningen i hus!

Den bedste quiz!

En quiz skal have lidt mere udfordrende spørgsmål og må gerne indeholde et par kuriosa. Musikspørgsmål må gerne indeholde spørgsmål om kunstner og sang, men også gerne have et par følgespørgsmål med sjove koblinger til sangen. Selve spørgsmålene i quizzen skal være underholdende, ikke bare udfordre på kundskab. Quizzen skal gerne, også selvom den handler om julen, have varierede spørgsmål, så der er noget til alle, både når det gælder emner og også med hensyn til deltagernes alder. Lav din egen julequiz – eller hvis tiden er knap – download en færdig fra grapevine.nu

Her finder du en ny julequiz fra grapevine.nu>>

Forskellige måder at bruge en julequiz til julefesten!

Hvis du holder gløggfest, uden at I sidder ved bordet, kan man bruge en quiz på forskellige tidspunkter i løbet af aftenen og tage 3-4-5 spørgsmål ad gangen. Opdel gæsterne i hold og udlever et svarskema. Sæt gerne dem, der ikke kender hinanden så godt, på hold sammen. Nogle gange i løbet af aftenen råber den, der leder legen, at det er tid til quiz, og så skal holdene samles for at svare på spørgsmålene. Dette er også godt til at få folk til at mingle lidt, så man ikke står i det samme hjørne hele aftenen.

Hvis man sidder ved et julebord, kan man også opdele quizzen og tage den frem i løbet af aftenen. Placer dem, der skal løse opgaverne sammen, ved siden af hinanden, det kan være par eller hold, afhængigt af hvor mange I er. Opdel quizzen i nogle omgange og stil også her 3-4-5 spørgsmål ad gangen. Dette giver en kort pause i samtaler og spisning og en rød tråd for aftenen.

Man kan selvfølgelig også gennemføre en hel quiz på én gang, så passer det godt at gøre det enten som indledning til en større fest, før det er tid til julemaden, eller måske efter maden, måske til kaffe og dessert.

En, der leder legen!

Man kan selvfølgelig uddele en quiz med spørgsmål til deltagerne og bare lade dem læse og udfylde svarskemaet. Men som festaktivitet bliver det en lidt mere sjov og social aktivitet, hvis der er en, der stiller spørgsmålene og spiller sangene. Lederen kan også øge tempoet en smule, og alle hold får samme tid til at svare på spørgsmålene.

Ret svarene nemt!

Man kan selvfølgelig rette alle holdenes svar og meddele et resultat – nogle gange er det den nemmeste måde. Men ofte vil deltagerne også gerne høre de rigtige svar. Den nemmeste og sjoveste måde at rette svarene på plejer da at være at lade holdene bytte svarskemaer med hinanden, og så gennemgår man hurtigt de rigtige svar. Det plejer at være hyggeligt og sjovt, når holdene fryder sig og driller hinanden lidt – en del af enhver god quiz!

Tips til flere sjove festlege til julefesten kan du finde her>>