Børnefødselsdag 4 år

Børnefødselsdag 4 år – 4 års fødselsdag ideer

Når børnene fylder fire år, plejer det at være tid til at holde den første ”rigtige” børnefødselsdag, hvor man inviterer alle vennerne fra børnehaven. En fødselsdag plejer i denne alder at være noget, der snakkes meget om – hvem skal med til min fødselsdag, og hvad skal vi lave? Generelt er det en god idé at invitere hele børnegruppen, så der ikke er nogle, som føler sig udenfor!

En ting, der adskiller 4 års fødselsdagen fra de fødselsdage, der kommer senere, er at børnene endnu ikke er parate til at være til fødselsdag alene. Derfor skal du regne med at have ligeså mange voksne som børn med til fødselsdagen – hvilket kan være en udfordring i forhold til plads, hvis man holder festen indendørs… Du skal også sørge for at servere noget for forældrene – ikke nødvendigvis det samme som børnene får, men fx noget kaffe og kage. I forhold til forældrene, som kommer med, kan man vælge at se dem som en ekstra ressource – man kan jo altid bruge et par ekstra hænder til en børnefødselsdag!

Til en 4 års fødselsdag har du sandsynligvis børn i alderen 3-5 år, og der er derfor meget forskel på, hvad de kan, det kan derfor være en god idé at dele børnene op i blandede hold, på tværs af alder, hvis man fx laver en skattejagt, og lade en forælder hjælpe til på hvert hold. Børnefødselsdagen for den 4-årige, anbefaler vi, at man holder den til to timer, det er en passende længde for den alder.

Invitation 4 års fødselsdag

Husk at skrive start og sluttidspunkt for fødselsdagen, og om det skal foregå indenfor eller udendørs. Skriv også lidt om hvad, der skal foregå, og hvilken mad, der vil blive serveret. Husk S.U. dato, så du ved i god tid hvem, der kommer, samt mobilnummer og adresse. Skriv også om børnene evt. skal komme udklædt.

Lav et fint invitationskort til børnefødselsdagen gratis!>>

Mad børnefødselsdag

Mad børnefødselsdag 4 år

Til en 4-års fødselsdag er det en god ting at have i baghovedet, at mange forældre stadig forsøger at undgå for meget slik og snacks til børnene – lidt skal der selvfølgeligt være, men forsøg gerne også at servere noget sundt!

Det kan være en god idé at starte festen med noget ”rigtigt” mad, og servere lagkage/kagemand/is til sidst. Mht. til slikposen, som er svær at undgå – rækker det måske med en slikkepind eller en lille slikæske til hver…

Læs flere tip og ideer til fødselsdagsmad>>

Mad til børnefødselsdag – 10 tips>>

Tema børnefødselsdag 4 år

At arrangere temafødselsdage er rigtig sjovt – til en 4 års fødselsdag kan temaet fx være pirattema, superheltetema eller prinsessetema – disse temaer er meget populære blandt den aldersgruppe. Lad børnene komme udklædt, det skaber en rigtig sjov stemning, men selvfølgelig kun hvis barnet har lyst – skriv dette i indbydelsen, så der ikke er noget pres i forhold til at komme udklædt.

En enkel fødselsdagsplan forslag til 4 års fødselsdag

  • Gæsterne ankommer, gaver åbnes, ca. 20 minutter Spisning af noget enkelt ”rigtig” mad, ca. 20 minutter
  • Lege og aktiviteter – som du har planlagt nøje, ca. 40 minutter (sørg for evt. at have en plan B i baghånden, hvis en leg viser sig ikke at fungere)
  • Evt. fri leg
  • Servering af kagemand/lagkage/is, sidste 20 minutter

Fødselsdagslege og aktiviteter til børnefødselsdag 4 år – lege til 4 års fødselsdag

Der kan være gang i en gruppe 4-årige til fødselsdag, så det kan være en god idé at holde s

tyr på fødselsdagen med lidt planlagte aktiviteter og fødselsdagslege i stedet for ”fri leg”. Festen skal selvfølgelig være sjov og naturlig, men hvis man har en aktivitet at fokusere på, forløber fødselsdagen lidt mere afdæmpet.

I forhold til valg af lege til 4 års fødselsdagen, er det vigtigt at vælge lege, som inkluderer i stedet for ekskluderer – dvs. at undgå lege hvor børnene ”går ud” – de er stadig små og kan blive kede af, hvis de ikke må være med. Lege, som passer til 4 års fødselsdagen er fx bingo, en enkel quiz, sæt halen på grisen, eller en spændende skattejagt – Grapevine har mange færdige temaskattejagter, som passer perfekt til en 4 års børnefødselsdag. Nemt & hurtigt!

lege børnefødselsdag 4 år

Færdige skattejagter til børnefødselsdag 4 år

Vores færdige skattejagter fås med mange forskellige temaer, som er populære hos børnene år efter år. Vi har også skattejagter, der passer til den aktuelle årstid og sæson. Skattejagterne indeholder gåder og opgaver, og de fleste er lavet, så man kan gennemføre dem både inde og ude, eller både og. Skattejagterne er også alderstilpassede.

Vælg mellem alle populære temaer her>>

5 perfekte skattejagter til 4 år børnefødselsdag:

Cirkusmysteriet

Blot nogle timer inden premieren opdager løvetæmmeren Nadia, at de seks nøgler til løven Leos bur er forsvundet. Lad børnene fordybe sig i en spændende jagt på nøglerne og på vejen løse gåder og udfordringer.

Superhelteeventyret

Superhelteeventyret er et rigtigt sjovt eventyr for alle små superhelte. Skurken med den grønne maske har placeret en bombe i Big City! SuperSigurd har brug for hjælp til at bekæmpe skurken og finde koden til at desarmere bomben. En supersjov skattejagt med spændende gåder og udfordringer, der skal løses, og i et design, der sætter gang i fantasien! Tips til superhelteparty>>

børnefødselsdag 4 år

Piratmysteriet

Piratkaptajn Tveskægs værste fjende, den grusomme kaptajn Sortskæg, er ude efter hans fantastiske sørøverskat! Tveskæg selv er forlist på en øde ø, og nu har han sendt en flaskepost ud om, at han skal bruge børnenes hjælp til at redde skatten! Lad børnene begive sig ud på et spændende pirateventyr! Idéer og inspiration til Piratfest>>

Prinsessemysteriet

Prinsessemysteriet er en sjov skattejagt, hvor alle prinsesser skal hjælpe prinsesse Rose, Anemone og Linnea på slottet Morgendug med at befri deres ven prins Månestråle, som en ond fe har forvandlet til en frø og har låst inde i slottets højeste tårn. Det er således at prinsen bare kan blive sig selv igen, hvis han bliver kysset af en eller flere prinsesser! Tips til prinsessefødselsdag>>

Junglemysteriet

En rigtig sjov skattejagt for alle små eventyrere! Lad børnene begive sig ud på ekspedition i junglen for at finde mayaindianernes glemte by og dens sagnomspundne skat! Det bliver et rigtigt eventyr fyldt med spændende udfordringer, gåder, der skal løses, og møder med junglens vilde dyr! Tips til junglefest>>

Forslag til 5 års fødselsdag>>

Kommentarerne er lukkede.