Børnefødselsdag 6 år

Børnefødselsdag 6 år

Børnefødselsdag 6 år

Når børnene fylder seks år, har de allerede været til mange børnefødselsdage, og har tjek på hvad de kan lide!

Der er forskellige trends indenfor børnefødselsdage, ofte inspireret af Disneyproduktioner fx. Frost eller Star Wars. Det plejer at være let at få fat i tallerkener, kopper og servietter, der har samme tema som de mest populære børnefilm, så allerede der har man et udgangspunkt til en temafødselsdag – dog synes vi, at aktiviteterne til børnefødselsdagen er vigtigere end at få fat i de rigtige tallerkener!

Til 6-års fødselsdagen kan man vælge at invitere hele klassen, eller blot nogle udvalgte venner. Hvis man har inviteret mange børn, bør man begrænse fødselsdagen til ca. to timer. Med lidt færre børn kan man lade den vare lidt længere.

Hvis børnene allerede kender hinanden godt, plejer det at fungere udmærket at forældrene afleverer børnene til festen, for derefter at hente dem til en aftalt tid. Skattejagt perfekte til børnefødselsdagen – Stor guide med 34 fede skattejagter

Invitation 6-års fødselsdag
Angiv start og sluttidspunkt for fødselsdagen, og om det skal foregå indenfor eller udendørs. Skriv også lidt om hvad, der skal foregå, og hvilken mad, der vil blive serveret. Husk også S.U. dato, så du ved i god tid hvem, som kommer, samt mobilnummer og adresse. Skriv evt. også om børnene skal komme udklædt.  I vores lettilgængelige invitationskortdesigner skaber du nemt flotte invitationskort til børnefødselsdagen eller festen – helt gratis

Mad til 6-års fødselsdag
Sørg for at skrive i indbydelsen at du gerne vil have besked i forhold til, hvis barnet har eventuelle madallergier, så du er forberedt, og kan lave mad efter dette. Brug dog ikke så meget energi på maden, den kommer du i stedet til at behøve til aktiviteterne! Eksempler på mad til 6-års fødselsdagen kan være små trekantssandwiches, eller pizzaboller.

Børnefødselsdag: Tips til mad, tema og de mest populære lege

Tema til 6-års fødselsdag
At holde en temafødselsdag er med garanti en god idé til en 6-års fødselsdag. Det er stadig populært at klæde sig ud, når man er seks år, og udklædningen behøver ikke nødvendigvis at være efter et tema – dvs. hvis man holder en superheltefødselsdag, kan pigerne også sagtens klæde sig ud som prinsesser!

Forslag til en fødselsdagsplan:
Gæsterne kommer, gaver åbnes, ca. 20 minutter
Spisning af ”rigtig” mad, ca. 25 minutter
Lege og aktiviteter (som er planlagte) – ca. 40-50 minutter (sørg for at have en plan B, hvis en leg evt. ikke passer gruppen)
Evt. fri leg
Spisning lagkage/kagemand/is, 20 minutter

Aktiviteter til 6-års fødselsdagen
6-årige, som kender hinanden allerede kan ret hurtigt få tempo og lydniveau i vejret – og det kan være svært som forælder at styre, hvis børnefødselsdagen er kommet ud af kontrol, så det gælder om at have forberedt sig med nogle aktiviteter og en tidsplan, så man har et overblik, og det plejer børnene faktisk også at værdsætte! Skattejagt – Stor guide med 34 fede skattejagter

Forslag til lege til 6-års fødselsdagen kan fx være musiklege, quiz, sæt hale på grisen eller en spændende skattejagt. Grapevine har masser af spændende skattejagter at vælge imellem.