Halloween 2020 – lege og aktiviteter ude & hjemme – med god afstand!

halloween 2020

Når det er tid for halloween i 2020, har vi måske endnu mere behov for at hygge og have det sjovt – men vi skal selvfølgelig tænke os om i forhold til smittespredning af Covid-19, så halloween skal nok ikke fejres med den allerstørste halloweenfest i år. At gå ”slik eller ballade” fra hus til hus skal man måske også være lidt forsigtig med, så man må finde på en anden måde at fejre dagen på. Og der er en hel masse, man kan finde på både derhjemme og udenfor, det kan være for familien, de nærmeste eller en lille gruppe børn. Hvis man klæder sig på efter vejret, er det også dejligt at være udenfor om efteråret, og det bliver jo lidt ekstra spændende i mørket med en lommelygte, hvis man er barn! De voksne kan tage teknikken i brug og holde after work med sjove aktiviteter på distance, eller omgås udendørs, så de kan holde afstand.

Her er nogle idéer til, hvordan man kan fejre halloween i 2020!

Skattejagt, Escape games og missioner!

Alle vores halloweenskattejagter til de lidt yngre børn (4-6 år og 7-10 år) kan både gennemføres ude og inde med ledetråde eller et kort. De tre skattejagter, Halloweenmysteriet, Monsterbalmysteriet og Spøgelsesmysteriet, passer perfekt til halloweenfesten – eller til lidt hygge med familiens børn.

Mission: Halloween (8-12 år) kan fint gennemføres udendørs og er nem at gennemføre med flere hold af børn. Et godt alternativ til den lidt større børnegruppe, som man måske ikke vil samle indendørs, så de er for tæt sammen!

Spøgelsesjagten (4-6 år og fra 7 år) er som et ekstra sjovt pointløb med finurlige spørgsmål og nogle gåder, som skal løses. Den er perfekt at afholde udendørs og med afstand, og den er desuden nem at gennemføre. Hvis man lader børnene løse den, når det er blevet mørkt, markerer vejen med reflekser og lygter og giver børnene lommelygter, bliver det rigtig spændende!

Vores spændende Escape games, som fx Hallows skole for hekseri & magi (7-9 år og 10-14 år) og Flugten fra det hjemsøgte hus (9-14 år), er opbygget med ”poster” eller rum, og de kan også gennemføres udendørs, hvis man ønsker det. De passer også perfekt til mindre grupper af børn, som kan løse opgaverne sammen!

escape game halloween

Mobilskattejagt til halloween 2020

Vores mobilskattejagter er perfekte til halloween 2020! Man løser dem ved at følge et kort og svare på gåder i mobilen! De afholdes udendørs, og du bestemmer selv, hvor, hvornår og hvor langt! Jagten på spøgelsesskatten (10-14 år) udspiller sig netop under en mørk efterårsaften omkring halloween, og i Halloweenjagten skal der også løses gåder om skumle karakterer. Halloweenjagten passer til børn i alderen 8-12 år, hvis de skal løse den selv, men fungerer også godt til børn i forskellige aldre, som kan hjælpes ad med at løse gåderne. Et sjovt alternativ for familien – og måske også et godt alternativ til børnene i stedet for den sædvanlige ”slik eller ballade”-runde!

Løs en mordgåde!

Vores mordmysterier, der hverken kræver udklædning eller skuespillerindsatser, er underholdende og nemme at gennemføre – også til halloween 2020. Mordmysterierne består af et baggrundsmateriale og en mordgåde i kapitler, som læses op, og man kan derfor gennemføre dem, uden at man behøver at være tæt på hinanden. En sådan mordgåde kan endda bruges på distance via Skype eller Teams!

Halloweenmordet på Haunted House løfter definitivt halloweenstemningen, Mordet på pensionat Geisthof har også de helt rigtige elementer til halloween: efterårsstorme, flagermus og en skummel tjener i kjole og hvidt, der har hemmeligheder i kælderen på det afsidesliggende pensionat.

halloween mordgåde

Halloweenquiz till halloween 2020

En halloweenquiz kan faktisk også afholdes ved en digital after work! Lad alle sætte sig med en halloweendrink og lidt ristede græskarfrø, og gå derefter i gang! Vores halloweenquiz har 26 blandede spørgsmål, heraf 11 musikspørgsmål!

En mingle-quiz er lige netop det, man umiddelbart ville gætte på: quizspørgsmål, men på papirsider. Man går fra post til post, læser spørgsmålene og besvarer dem på et fint svarskema. Vores Mingle-quiz: Halloween er en underholdende og stemningsskabende festleg, hvor det er lidt lettere at holde afstand. Den kan selvfølgelig også afholdes udendørs!

quiz halloween

Alle vores festlege til store og små finder du her >>

Nyd efteråret og en (u)hyggelig halloween – og pas godt på jer selv og hinanden!