Piratfest

piratfest

Piratfest – For hvem?

Pirater er et klassisk tema til børnefødselsdagen, som både passer til den lille fødselsdagsfest for de yngste i 4-5-års alderen, men også fungerer til hele gruppen fra børnehaveklassen i 6-7-års alderen. Pirater er et tema, der er nemt at følge for gæsterne. Man kan let klæde sig ud til pirat med en stribet T-shirt og et tørklæde om hovedet. Tegn et skæg med en kajalpen.

Hvor?

Piratfest kan man holde næsten hvor som helst. Inde eller ude, hjemme eller i et lokale.

Hvordan?

Invitation til piratfest

En fin invitation til piratfest kan laves ved at brænde et papir i kanterne og farve det med en våd tepose og derefter skrive i hånden. Rul det sammen og bind en snor omkring! Hvis du vil gøre det lidt nemmere for dig selv, kan du lave en fin invitation til piratfest her, hvor du i løbet af få minutter har en færdig invitation med din egen tekst.

Dekorer med sort, hvidt og rødt, med vimpler og piratflag. Til en piratfest er en skattejagt selvskrevet – det er jo netop det pirater laver, leder efter skatte … 😊 En sjov skattejagt bliver hovedaktiviteten til fødselsdagsfesten og ”skaber” temaet. Lav din egen skattejagt med skattekort – eller brug en færdig piratskattejagt!

Skattejagt!

Her er nogle forskellige færdige piratskattejagter at vælge imellem:

Piratmysteriet – en færdig skattejagt om piratkaptajn Tveskæg, der har brug for børnenes hjælp i kampen mod kaptajn Sortskæg. Skattejagten har færdige gåder og udfordringer og fås i to sværhedsgrader, for børn på ca. 4-6 år og for de lidt ældre i alderen 7-10 år.

Skattejagt på de syv have. Dette er en færdig skattejagt med lidt mere praktiske udfordringer, som børnene skal løse under jagten på skatten. På vejen får de piratmærker at klistre ind i en logbog, når de har løst udfordringen på hver destination. Fås til 4-6 år og til 7+.

Mobilskattejagt: Jagten på piratskatten. En piratskattejagt til de lidt ældre børn, som løses med kort og gåder i mobilen.

Her er flere sjove lege til piratfesten – bliv inspireret eller køb en færdig.

Andre forslag til lege til piratfest

Gå planken ud

Læg en planke ud ­– på jorden til de yngre børn, læg den lidt højere til de ældre – børnene får bind for øjnene og skal balancere på planken. Hvis man vil, kan man gennemføre dette som en stafet mellem flere hold.

Svabre dæk

Gennemføres som en leg for alle for de yngste og som en stafet mellem hold for de ældre. Du skal bruge en svaber og en bold pr. hold. Holdene skal svabre bolden på en bestemt bane eller omkring en markering og tilbage.

Made hajen

Tegn en haj på et stykke karton og klip et hul, der ligner et gab med spidse tænder. Børnene skal kaste bolde i hajens gab.

”Kaptajnen siger”

En variant af ”Simon siger”. Børnene stiller sig op på række. En voksen siger, hvad de skal gøre, fx tage et skridt frem, hoppe på to ben, tage sig i øret med en hånd osv. Børnene må kun gøre det, som den voksne siger … ”Kaptajnen siger … gå to skridt frem”. Hvis den voksne kun siger ”Gå to skridt frem” (uden først at sige ”Kaptajnen siger”), skal børnene ikke røre sig. For de lidt ældre børn kan man bestemme, at man er ”ude” ved fejl, og at vinderen er den sidste, der er tilbage.

Spytte fisk

Piraterne er faldet i vandet og har fået småfisk i munden. Hvem kan spytte en slikfisk længst (uden at spise den)?

Mad & drikke?

Mad til piratfesten kan være inspireret af Caribien, server fx frugtspyd med ananas og mango, kyllingelår og quesadillas. Eller hvis man skal tro Pippi Langstrømpe, så spiser pirater grillspyd!

En piratlagkage er supernem at dekorere, også selvom man ikke er god til at lave marcipanlåg. Lav fx en almindelig lagkage med færdige bunde og fyld af moset banan, chokolademousse og flødeskum. Stryg derefter fløde over kagen. Sæt slik-dødningehoveder på siderne. Tegn et skattekort med en punkteret streg og et stort kryds med lakridssauce oven på kagen. Sæt en chokolade-guldmønt lidt fint på skrå ved krydset og pynt også gerne med et piratflag.

Her er der mere inspiration til piratfesten>>

Facebooktwitter

Kommentarerne er lukkede.