8 små festlige tips til børnefødselsdagen

tips til børnefødselsdag

Læskende melon-is

Skær vandmelon i trekanter uden at skære skallen af. Stik en ispind ind i melonstykket. Læg stykkerne i fryseren og server helt naturlig og superlækker vandmelon-is!

Bowle

En god bowle er lidt mere festligt – og lidt mindre sødt – end bare at servere sodavand. Bland fx mineralvand med tilsat smag med juice og eventuelt også sodavand. Vælg smagsvarianter, der passer sammen og læg frugtstykker og masser af is i! En bowle kan man ofte på en sjov måde tilpasse efter et tema til festen, til halloweenfesten kan man lave den orange og tilsætte flagermuslort (blåbær), til poolpartyet kan man lave den stærkt blå og lade en gummiand tage en svømmetur i den.

Frugtspyd

Frugt i stykker, som er sat på trægrillspyd er en rigtig lækker dessert og er lidt festligt, hvis man ikke vil have kage eller servere is. Det kan også være en god mellemret, hvis man har mange lege, og børnene har brug for lidt energi på halvvejen, eller det kan være en del af en buffet.

Byd på en velkomstdrink!

Til de lidt ældre børn – og hvis man ikke er så mange – er det festligt at byde på fine drinks. Bland drikken som en bowle, men server den fx i (billige) champagneglas med en frugtskive (og måske et stykke slik) på kanten, sugerør og paraply.

Smoothie

En lækker frugtsmoothie til børnefødselsdagen er festligt, lækkert og lidt mindre sødt. Server den i fine glas med sugerør og frugt!

Islagkage

Lav en islagkage! Med is i 0,5 liters blokke kan man nemt bygge næsten hvad som helst i is – bare man er hurtig! Det er vigtigt, at isen ikke smelter for meget, når man bygger, så bliver det som regel skævt, hvis man fryser det igen. Man kan også sørge for på forhånd at have en færdig plan for kagen og lave den hurtigt, lige inden den serveres.

Slikbuffet

Hvis du tror, at børnene kan håndtere det, er en slikbuffet ethvert barns drøm – og en selvskreven succes til børnefødselsdagen! Stil en hel masse lækkerier frem i fine skåle – gør det fint – og ikke alt for meget! Bland nogle skåle med udvalgte slikstykker med fx romkugler, frugt i mindre stykker, popcorn og ”cake pops” eller fint dekorerede cupcakes.

Slikkiosk

Til de små børn kan man i stedet lave en slikkiosk, hvor de kan købe slik, som man gjorde det før i tiden. Læg slik i forskellige skåle og hav små slikposer at putte det i. Alle børn kan så ”købe” hver sin slikpose og sige ” en af dem, og en af dem …”. Bestem i forvejen hvor mange stykker, man kan få.

Læs mere om mad til børnefødselsdagen – her er 10 tips til lækkerier, du kan servere >>

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*