Børnefødselsdag 10 år - 10 års fødselsdag
Børnefødselsdag 10 år – 10 års fødselsdag ideer

Børnefødselsdag 10 år & 10 års fødselsdag ideer

Da barnet var yngre var det ikke så svært at arrangere en børnefødselsdag, det krævede ikke så meget fantasi at vælge et tema – men når børnene bliver større, er det lidt mere kompliceret – nu er pirater, superhelte og prinsesser måske ikke længere så interessante – og hvad finder man så på af fødselsdagsaktiviteter, som passer til børn i 10-års alderen? Her har vi samlet nogle tips til 10-års fødselsdagen.

10 års fødselsdag ude i byen
Det plejer at være populært at holde 10 års fødselsdag ude i byen fx i en bowlinghal, på gokartbanen, i badeland osv. – og det er jo også enkelt for forældrene at købe en komplet fødselsdagspakke med aktiviteter og mad, men den store bagdel er, at det kan blive ret dyrt, og at man derfor inviterer færre børn. Desuden er disse aktiviteter også ofte overrendte, fordi de er populære, og det kan være irriterende for børnene. I forhold til udgifterne, hvis man vælger denne variant, kan det være en god idé at slå sig sammen med en ven, som også har fødselsdag omkring samme tidspunkt, og deles om omkostningerne. Børnefødselsdag: Tips til mad, tema og de mest populære lege

Temaer til 10 års fødselsdag med fødselsdagslege 10 år
Populære temaer til 10 års fødselsdagen plejer at være noget, som er inspireret af film eller tv-programmer, som fødselsdagsbarnet og vennerne ser. Et andet populært tema er diskofest, hvor gæsterne klæder sig ud til dans, og man finder den store diskokugle frem. Her kan du lave en spilleliste sammen med fødselsdagsbarnet. Andre temaer, som kan passe til de lidt ældre børn kan være rollespil- eller Halloweenfest, hvor alle klæder sig ud. BØRNEFØDSELSDAG – hvilket tema skal man vælge?

Forslag til den mindre 10 års fødselsdag med fødselsdagslege 10 år
Nogle børn ønsker en lille, hyggelig fødselsdag i stedet for det store arrangement, og for dem kan man holde et pyjamasparty og lade gæsterne overnatte. Servér noget god mad, fx hjemmelavede burgere. Som underholdning kan man lade børnene løse et udfordrende mysterium (her finder du grapevines mysterier) eller gå på en spændende mobilskattejagt. Senere kan man vise en god film og lade børnene overnatte på madrasser på fødselsdagsbarnets værelse eller i stuen.

Escape Games for børn 10-14 år. Lav dit eget Escape Game hjemme. Sjov lege til børnefødselsdag 10 -14 år.

10 års fødselsdag ideer for hele klassen
Det kan være svært at vælge, hvem man skal invitere med til fødselsdagen, og det er selvfølgelig sjovest at invitere alle! Men det kan også være lidt af en udfordring at holde fødselsdag for 25 børn – ikke mindst at få plads til alle. Her kan man vælge at leje/låne et festlokale – eller evt. at holde fødselsdagen udendørs – man kan sagtens holde fest i haven eller parken hele året, bare at man gør opmærksom på, at børnene skal være klædt på efter vejrforholdene. Hvis det er sommer kan man holde picnic, og om efteråret eller vinteren kan man servere grillpølser og/eller hamburgere og måske varm kakao bagefter!

Aktiviteter og lege til 10 års fødselsdagen – sjov fødselsdagslege 10 år
Uanset hvor man holder 10 års fødselsdagen, plejer det at være en god idé at have en planlagt aktivitet, hvis man ikke har det, kan det blive lidt rodet og måske mindre vellykket.

Vi anbefaler vores coole mobilskattejagter til aldersgruppen – skattejagter som man løser i mobilen, og hvor op til 10 hold kan konkurrere mod hinanden på tid! Det eneste, som kræves er en mobil med internet pr. hold – hvis børnene ikke selv har en mobiltelefon, kan de låne af de voksne. Skattejagt – stor guide med 34 fede skattejagter

Som skattejagtarrangør bestemmer du frit selv, hvor skattejagten skal foregå – du får efter køb, adgang til et enkelt arrangørsite, hvor du placerer kortnåle på et googlekort over det område, hvor I skal være. Derefter skal børnene i skattejagten finde punkterne, som udløser en gåde. For at komme videre i skattejagten skal børnene svare rigtigt på gåderne – de får svarmuligheder, så hvis de ikke kan svare rigtigt, kan de altid gætte sig til et svar. Mobilskattejagten kan udføres med en mindre gruppe, såvel som for mange, der i hold konkurrerer mod hinanden på tid og point.

Mobilskattejagterne findes med en række temaer, så hvis I ønsker inspiration til et fødselsdagstema, kan du lade fødselsdagsbarnet vælge hvilken, som han/hun synes virker sjovest! Her finder du alle vores mobilskattejagter

Du kan frit vælge hvor mobilskattejagten skal foregå – måske en runde i kvarteret, parken, eller fra jeres hjem til et festlokale. Så kan man evt. afslutte i festlokalet med noget godt at spise…

 

Mad 10 års fødselsdag
Det plejer at være en god idé at servere noget rigtigt mad til børnefødselsdagen, så det ikke bare er snacks, sodavand og slik. Man kan fx. servere fødselsdagsbarnets yndlingsret, eller vælge en klassiker som lasagne eller hamburgere. Eller hvad med en buffet? Her har nogle forslag til små retter, du kan sætte på buffeten:

Thai-inspireret tema: kyllingespyd, vegetar forårsruller, agurkestave, cocktailtomater, æggenudler.

Mexikansk buffet: Tacoskaller, hakket oksekød med tacokrydderi, kylling. Tortilla. Salat, tomat og agurk, majs, salsa og creme-fraiche, revet ost, nachos-chips og guacamole.

Pizzabuffet: Lav din egen pizza, med forskellige slags fyld, så der er lidt for enhver smag. Skær pizzaen i passende stykker. På buffeten kan du også have cocktailtomater, mozzarella, ostestave, oliven, kiks, chips, grøntsagsstave og dip.

Dessert og lagkage til 10 års fødselsdagen
Efter buffeten, eller måske lidt senere i løbet af fødselsdagsfesten, skal der jo også være dessert. Hvis fødselsdagsbarnet evt. ikke er til den klassiske lagkage, så kan man jo også servere is til dessert, det plejer at være populært! BØRNEFØDSELSDAG – kage

Hvad synes du om artiklen?
Sending
User Review
4 (6 votes)