Tips til prinsessefødselsdag

prinsessefoedselsdag

Har du en lille prinsesse derhjemme, som snart har fødselsdag? Så er det tid til prinsessefødselsdag! Her får du lidt tips til, hvordan du arrangerer en vellykket prinsessefødselsdag.

Indbydelse til prinsessefødselsdag
Invitér alle prinsesserne til fest på slottet! Lav fine invitationer, gerne sammen med dit barn, af farvet papir, glimmer og bånd. Skriv indbydelsen i hånden og bind et fint bånd omkring den.

Prinsesse (navn), inviteres til fest på slottet (adresse)… Husk også at skrive at man meget gerne må komme udklædt – man kan dog sagtens holde en temafødselsdag uden at være udklædt.

Pyntning af bordet til prinsessefødselsdag
Lav elegante bordkort ved at klippe små kroner eller hjerter ud af farvet pap, og skriv prinsessernes navne på med guld eller sølvtusch.

Mht. tallerkener behøves man ikke at købe dyre tema-paptallerkener, man kan sagtens bruge almindelige hvide, det bliver også mere elegant. Læg bordkortene på tallerkenerne og sæt lyserøde eller lilla servietter i drikkeglassene.

Du kan lave en fin trone til fødselsdagsbarnet, ved at drapere et fint stykke stof, gerne lyserødt eller lillafarvet nervøs velour, over en stol, og sæt en guldkrone på ryglænet. Man kan også sætte små kroner på de resterende stole. Pynt med guldstjerne eller hjertekonfetti, som du spreder ud over bordet – og med lyserøde eller guldballoner.

Mad til prinsessefødselsdagen

Hvad skal de små prinsesser så have at spise? Der er altid godt at starte fødselsdagen med noget ”rigtigt” mad, for at samle gruppen og få lidt energi til de efterfølgende aktiviteter. Man kan fx servere små, elegante trekants-sandwich med dit barns yndlingspålæg, fx salami, skinke, kylling og dertil forskellige slags grøntsager, som du sætter i fine skåle rundt på bordet.

Efter aktiviteterne kan man servere en prinsesselagkage, pyntet efter alle kunstens prinsesseregler – man kan evt. købe et færdigt, lyserødt marcipanlåg fra Odense Marcipan, som man lægger over kagen. Eller man kan, hvis man har en ismaskine, servere lyserød softice pyntet med festligt konfettikrymmel.

Aktiviteter prinsessefødselsdag

Man kan starte fødselsdagen med, at hver prinsesse laver hver sin fine krone i guldpapir, dekoreret med fint bånd, silkepapir mm. Afhængig af alder kan man have forberedt kronerne, så de bare skal pyntes og sættes sammen med hæfteklammer, for at passe – afslut med at sætte et elastikbånd i hver krone.

Man kan også lave prinsessesmykker, såsom armbånd og halskæder, noget som børnene også kan tage med hjem, det skaber en hyggelig stund.

Eller man kan gå på skattejagt! Grapevine har en skræddersyet prinsessefødselsdagsaktivitet, en ægte prinsesseskattejagt, hvor alle prinsesser skal hjælpe med at befri prins Månestråle, som en ond fe har forvandlet til en frø og har låst inde i slotstårnet. Prinsesseskattejagten ”Prinsessemysteriet” fås til to forskellige aldersgrupper: 4-6 år og 7-10 år.

Skattejagt: Prinsessemysteriet 4-6 år>>

Skattejagt: Ismysteriet 4-6 år>>

Et spændende eventyr i selskab med isprinsesse Arabella, pingvinen Puk og elgen Ole!

Facebooktwitter

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*