20 supersjove skattejagter til børn på 4-10 år

download skattejagt

En skattejagt overgås ikke af ret meget, hvis man skal finde på en sjov og spændende aktivitet! Alle former for skattejagter fungerer derfor perfekt som festleg til børnefødselsdagen, som underholdning til familiefesten, eller som leg til en gruppe af børn i en anden sammenhæng. Andre lege kan være helt fine – men der er noget særligt over en skattejagt – ikke mindst fordi den leder frem til en skat!

Man kan udforme en skattejagt på utroligt mange måder, alt fra at lade de helt små børn følge en snor til en avanceret skattejagt med ledetråde og udfordrende gåder.

Hvis man vil afholde en skattejagt, der er lidt mere avanceret – måske en skattejagt, der skal være hovedattraktionen til en børnefødselsdag, eller en skattejagt med sjove udfordringer eller et bestemt tema, der matcher resten af festen, kan det blive en sjov, men ret tidskrævende opgave.

En genvej er at købe en færdig skattejagt, hvor alt man har brug for, bare skal skrives ud. Det kræver blot, at der klippes lidt, og at placeringen af gåderne planlægges, derefter skal du bare følge de enkle instruktioner og lege løs med børnene! For det er jo noget af det, der er det sjove – at man som voksen kan være en lille smule med i legen!

skattejagter til børn

Færdige skattejagter til børn – med finurlige gåder og udfordringer

Grapevines færdige temaskattejagter fås i lidt forskellige sværhedsgrader til de to aldersgrupper på 4-6 år og 7-10 år. Skattejagterne til de 4-6-årige har sjove gåder, som man kan løse uden at behøve at læse og regne, det kan være opgaver, der er funderet på logik, rim, labyrinter osv. Skattejagterne, der passer til børn fra 7 år, er lidt mere udfordrende, de indeholder også gåder med koder og matematik. Her kan børnene også læse opgaverne og gåderne selv.

Skattejagterne kan både gennemføres for en mindre gruppe af børn eller en større gruppe, der opdeles i mindre hold. De kan også gennemføres såvel indendørs som udendørs. Man bestiller, downloader og udskriver alt, hvad man har brug for.

Hvilken skattejagt man skal vælge, afhænger selvfølgelig af, hvad børnene synes om, og måske også hvilken tid på året det er. Alle skattejagterne har en sjov ”story”, der hænger sammen med de gåder, som børnene skal løse. Der er skattejagter med alt fra pirater, prinsesser og superhelte til dinosaurer og alfer. Der er også detektivmysterier, halloweenmysterier, julemysterier, sommermysterier og æggejagter. Det er bare at vælge og vrage!

Læs mere og download færdige skattejagter her>>

Top 20 færdige skattejagter, klar til at downloade!

1. Detektivmysteriet

I Småkøbing er der forsvundet værdifulde bøger fra biblioteket, og børnene jager skurken ”Skyggen” med de spidse sko. Tid til detektivfest!

2. Junglemysteriet

Børnene begiver sig ud på jungleekspedition for at finde den glemte bys sagnomspundne skat, før gravrøverne når frem! Hold en junglefest!

skattejagt junglefest

3. Det store skoveventyr

Børnene får brev fra eventyreren Valdemar Vild og får til opgave at finde hans skat og bruge den til at bevare naturen og redde truede dyrearter. Det er tid til at begive sig ud på skattejagt! Børnene følger en rute i skoven eller parken. Sådan arrangerer du et skoveventyr for børnene!

4. Hotelmysteriet

En langfingret tyv hærger på hotellet, og børnene skal finde de stjålne ting og finde ud af, hvem tyven er!

5. Piratmysteriet

Børnene finder en flaskepost fra kaptajn Tveskæg, der har brug for børnenes hjælp! Den frygtede kaptajn Sortskæg er ude efter hans sørøverskat. Tips til Piratfest – fødselsdag for pirater!

6. Halloweenmysteriet

På grev Vlads afsidesliggende slot findes en kostbar skat, der bevogtes af slottets øvrige beboere. For at finde skatten skal børnene overliste hekse, monstre, spøgelser og troldmænd! Halloweenfest for børn – vores 5 bedste tips!

halloween kostum

7. Æggejagten

Hønen Agathes æg er forsvundet. Børnene skal hjælpe hende med at finde dem, før æggene klækkes! Supersjov æggejagt til påske.

8. Dyreparkmysteriet

En tyv har forsøgt at stjæle en sjælden og værdifuld frø fra dyreparken. Børnene skal finde nøglerne til det bur, han er låst inde i, før den tropiske frø bliver forkølet!

9. Superheltemysteriet

Skurken med den grønne maske har placeret en bombe i Big City! Superhelten Super Sigurd og børnene skal finde frem til koden, der desarmerer bomben. Tips til superheltefødselsdag!

skattejagt superhelte

10. Alfemysteriet

En ond troldmand har stjålet regnbuealfernes tryllestave. Hjælp alferne med at finde dem, så de kan lave regnbuefarvet alfestøv og skabe regnbuen og komme til vores verden og ændre årstiderne. En skattejagt i alfernes fortryllede verden!

11. Sommermysteriet

En sommerlig skattejagt, der indeholder alt det bedste ved sommeren! Børnene skal hjælpe kaptajn Krog med at finde hans guldpenge. Tips til sommerfødselsdag!

skattejagt til børn

12. Spøgelsesmysteriet

Børnene skal hjælpe de små spøgelser Buu og Boo med at finde nøglerne til kælderkammeret, hvor Det Gamle Spøgelse har vogtet en skat i 100 år. En spændende spøgelseshistorie for børn!

13. Ismysteriet

En ond fe har stjålet den magiske iskrystal, som gør, at det altid er smukt vintervejr i Islandet, og nu er sneen begyndt at smelte! Børnene skal hjælpe isprinsessen Arabella med at redde den årlige snefest.

14. Undervandsmysteriet

Kaptajn Kuling har brug for børnenes hjælp til at redde de udrydningstruede delfiner. Et sjovt eventyr i verdenen under havets overflade. Hold en fødselsdag med undervandstema!

15. Dinosaurmysteriet

Den drillesyge pterodactylusunge Polly er gået lidt for vidt med sine narrestreger og har gemt nogle dinosauræg, som snart klækkes. Børnene er rejst med tidsmaskine og er havnet i dinosaurernes verden.

skattejagter download

16. Julemysteriet

Den distræte julenisse Julius er kommet til at miste poserne med det magiske støv, som gør det muligt for rensdyrene at flyve! Børnene skal nu redde julen!

17. Halloweeneventyret på spøgelsesslottet

Her handler det helt enkelt om at følge en rute gennem spøgelsesslottet og løse finurlige gåder for at finde ud af, hvordan man åbner døren til slottets skatkammer.

18. Vintermysteriet

Børnene skal hjælpe Kong Frost! Isprinsessen Primavera har stjålet hans seks magiske iskrystaller. Et mysterium i vinterland – perfekt til udendørs leg om vinteren! Vinterfest – børnefødselsdag udendørs!

19. Mission: Skattejagt!

I denne udendørs skattejagt skal der løses 8 opgaver – både opgaver, der kræver hjernearbejde, og praktiske opgaver skal løses for at finde frem til koden til skattekisten.

20. Prinsessemysteriet

Prins Månestråle er blevet forvandlet til en frø og låst inde i slottets højeste tårn af en ond fe. Som sædvanligt i eventyrenes verden er det kun prinsesserne, der kan redde ham – med et kys! Tips til prinsessefødselsdag!

prinsessefødselsdag

Læs mere og bestil alle de færdige skattejagter her >>