De bedste lege til jul og nytår!

julelege

Så er det tid til at fejre jul igen! Uanset hvordan vi fester så skal der selvfølgelig leges, for det hører julen til!

Hvis du vil gøre det nemt for dig selv midt i juletravlheden, så bestiller du en færdig juleleg. Den sendes direkte via mail, og så er det bare at læse de enkle instruktioner og udskrive så mange kopier af legens sider, som du har brug for. Vi har tænkt, at vores lege skal være sjove, hyggelige og meget julede – hyggeligt for dine gæster og samtidig nemt for dig!

De bedste lege til jul og nytår:

Opgavedysten JUL!

Hvad? En sjov leg med 17 skøre – og julede – opgaver i fine breve, og det hele kan foregå indendørs. Legen er opbygget som en holdkonkurrence, så alle kan være med.

Hvem? Alle! Passer til børn og unge, voksne, der har bevaret barnesindet – og hele familien kan lege sammen, selv de yngste børn kan være med.

Hvornår? Næsten når som helst. Til børnenes julefest eller juleafslutning, til den afslappede og sjove julefest på jobbet, og selvfølgelig derhjemme når I selv fejrer jul!

Hvor længe? Fleksibelt – du vælger selv, hvor mange opgaver I skal løse. Hvis man skal løse dem allesammen, skal man nok regne med 1-2 timer, afhængigt af hvor mange man er.

Læs mere og bestil>>

julelege

Julequiz

Hvad? Aktuel julequiz med blandede spørgsmål om alt, der har med julen at gøre! 22 spørgsmål med 14 musikspørgsmål, og i alt kræves 54 svar.

For hvem? Først og fremmest voksne, men de unge kan også være med!

Hvornår? Ved alle jule- og gløggfester, den 23. december, mens I venter på julen, eller juleaften derhjemme.

Hvor længe? Afhænger af quizmasterens tempo, men regn med ca. 40 minutter til en time. Quizzen kan med fordel deles op, så man tager spørgsmålene i løbet af fx en julefrokost. Man kan også gennemføre den digitalt, fx via Zoom eller Teams.

Læs mere og bestil >>

julquiz digitalt

Mordgåde: En livsfarlig jul

Hvad? Et finurligt mordmysterie om en alt andet end fredfyldt jul … Man læser baggrundsmaterialet igennem på forhånd, og læser en mordgåde på fire kortfattede kapitler op. Alle gætter på, hvem der kan være morderen, før løsningen afsløres!

For hvem? For voksne.

Hvornår? Perfekt til julefrokosten eller julefesten, hvor man læser de forskellige kapitler op på forskellige tidspunkter i løbet af aftenen. Mordmysteriet kan også gennemføres på distance via en digital platform.

Hvor længe? Vi anbefaler, at man opdeler det hele, så man tager et kapitel ad gangen og spiser og snakker lidt, før man går videre til det næste. Koncentreret tager det hele lidt mere end en time.

Læs mere og bestil >>

mordmysterium

Skattejagt: Julemysteriet

Hvad? En supersjov skattejagt i Nisseland! Den usædvanligt distræte nisse Julius har glemt, hvor han har gjort af poserne med julemandens magiske støv, som får rensdyrene til at flyve! Børnene skal hjælpe Julius med at finde poserne – ellers kan julemanden ikke nå rundt til alle børnene juleaften!

For hvem? De yngste børn. Skattejagten fås i to sværhedsgrader, til børn på 4-6 år og 7-10 år.

Hvornår? Til børnenes julefest, til børnefødselsdagen i december og familiens børn juleaftensdag, hvis det er svært at vente på julemanden!

Hvor længe? Skattejagten har færdige gåder, og man giver børnene ledetråde til de steder, hvor de kan finde gåderne. Tiden afhænger lidt af, hvor svært man gør det, og hvor man gemmer gåderne, men regn med +/- 40 minutter. Der er også tre udfordringer, som man kan fravælge, hvis man vil.

Læs mere og bestil >>

Nytårsquiz

Hvad? En sjov og meget blandet quiz om alt, hvad der har med nytår at gøre. Quizzen har 23 spørgsmål, heraf 11 musikspørgsmål, og i alt kræves 74 svar.

For hvem? Først og fremmest for voksne, men de unge kan også være med!

Hvornår? Til nytårsfesten!

Hvor længe? Afhænger af quizmasterens tempo, men regn med ca. 40 minutter til en time. Perfekt mens man venter på, at klokken slår 12. Man kan også gennemføre quizzen digitalt, fx via Zoom eller Teams.

Læs mere og bestil >>

nytårsquiz

Mordgåde: Ti små nisser

Hvad? Dette er en underholdende mordgåde med glimt i øjet. Legen er bygget op omkring forskellige kort med tekster, som deltagerne skal læse, der er rekvisitter og en kort indledende historie, der kan læses op for alle samtidigt. Alle gætter på, hvem der kan være morderen, før løsningen afsløres!

For hvem? Først og fremmest for voksne, men de unge kan også være med! Deltagerne kan løse mordgåden individuelt, i par eller hold. En lille gruppe eller familie kan selvfølgelig også løse den sammen.

Hvornår? Perfekt til julefrokosten eller julefesten.

Hvor længe? Legen kan med fordel deles op, så man spiser og omgås mellem de forskellige dele, men den er også så kort, at den kan løses i et stræk og bruges som en aktivitet før eller efter julemaden. Tidsforbruget varierer, alt efter hvor meget tid man giver deltagerne til at opklare mordet, det kan vare mellem cirka 40 minutter og en time.

Læs mere og bestil>>

Flere julelege!

grapevine.dk finder du masser af andre lege, der passer fint til jule- og nytårsfesten eller juleferien sammen med børnene.

Vi ønsker jer alle en glædelig og hyggelig jul!