Børnefødselsdag 4 år

Børnefødselsdag 4 årBørnefødselsdag 4 år

Når børnene fylder fire år, plejer det at være tid til at holde den første ”rigtige” børnefødselsdag, hvor man inviterer alle vennerne fra børnehaven. En fødselsdag plejer i denne alder at være noget, der snakkes meget om – hvem skal med til min fødselsdag, og hvad skal vi lave? Generelt er det en god idé at invitere hele børnegruppen, så der ikke er nogle, som føler sig udenfor!

En ting, der adskiller 4-års fødselsdagen fra de fødselsdage, der kommer senere, er at børnene endnu ikke er parate til at være til fødselsdag alene. Derfor skal du regne med at have ligeså mange voksne som børn med til fødselsdagen – hvilket kan være en udfordring i forhold til plads, hvis man holder festen indendørs… Du skal også sørge for at servere noget for forældrene – ikke nødvendigvis det samme som børnene får, men fx noget kaffe og kage. I forhold til forældrene, som kommer med, kan man vælge at se dem som en ekstra ressource – man kan jo altid bruge et par ekstra hænder til en børnefødselsdag!

Til en 4-års fødselsdag har du sandsynligvis børn i alderen 3-5 år, og der er derfor meget forskel på, hvad de kan, det kan derfor være en god idé at dele børnene op i blandede hold, på tværs af alder, hvis man fx laver en skattejagt, og lade en forælder hjælpe til på hvert hold. Børnefødselsdagen for den 4-årige, anbefaler vi, at man holder den til to timer, det er en passende længde for den alder.

Invitation 4-års fødselsdag
Husk at skrive start og sluttidspunkt for fødselsdagen, og om det skal foregå indenfor eller udendørs. Skriv også lidt om hvad, der skal foregå, og hvilken mad, der vil blive serveret. Husk S.U. dato, så du ved i god tid hvem, der kommer, samt mobilnummer og adresse. Skriv også om børnene evt. skal komme udklædt.

Lav et fint invitationskort til børnefødselsdagen Gratis!

 

Mad børnefødselsdag 4 år
Til en 4-års fødselsdag er det en god ting at have i baghovedet, at mange forældre stadig forsøger at undgå for meget slik og snacks til børnene – lidt skal der selvfølgeligt være, men forsøg gerne også at servere noget sundt!

Det kan være en god idé at starte festen med noget ”rigtigt” mad, og servere lagkage/kagemand/is til sidst. Mht. til slikposen, som er svær at undgå – rækker det måske med en slikkepind eller en lille slikæske til hver…

Tema børnefødselsdag 4 år
At arrangere temafødselsdage er rigtig sjovt – til en 4 års fødselsdag kan temaet fx være pirattema, superheltetema eller prinsessetema – disse temaer er meget populære blandt den aldersgruppe. Lad børnene komme udklædt, det skaber en rigtig sjov stemning, men selvfølgelig kun hvis barnet har lyst – skriv dette i indbydelsen, så der ikke er noget pres i forhold til at komme udklædt.

Skattejagt perfekte til børnefødselsdagen – Stor guide med 34 fede skattejagter

En enkel fødselsdagsplan
Gæsterne ankommer, gaver åbnes, ca. 20 minutter
Spisning af noget enkelt ”rigtig” mad, ca. 20 minutter
Lege og aktiviteter – som du har planlagt nøje, ca. 40 minutter (sørg for evt. at have en plan B i baghånden, hvis en leg viser sig ikke at fungere)
Evt. fri leg
Servering af kagemand/lagkage/is, sidste 20 minutter

Fødselsdagslege og aktiviteter til børnefødselsdag 4 år
Der kan være gang i en gruppe 4-årige til fødselsdag, så det kan være en god idé at holde styr på fødselsdagen med lidt planlagte aktiviteter og fødselsdagslege i stedet for ”fri leg”. Festen skal selvfølgelig være sjov og naturlig, men hvis man har en aktivitet at fokusere på, forløber fødselsdagen lidt mere afdæmpet.

I forhold til valg af lege til 4-års fødselsdagen, er det vigtigt at vælge lege, som inkluderer i stedet for ekskluderer – dvs. at undgå lege hvor børnene ”går ud” – de er stadig små og kan blive kede af, hvis de ikke må være med. Lege, som passer til 4-års fødselsdagen er fx bingo, en enkel quiz, sæt halen på grisen, eller en spændende skattejagt – Grapevine har mange færdige temaskattejagter, som passer perfekt til en 4-års børnefødselsdag.

Skattejagt til børnefødselsdag!