Skal du snart holde børnefødselsdag?

Børnefødselsdag

Det er supersjovt at arrangere børnefødselsdag! Når tiden nærmer sig en fødselsdag, plejer barnet at begynde at komme med ønsker om, hvilken fødselsdag det skal være, og måske bliver man lidt stresset over alle de ting, som skal arrangeres og ordnes.

Det er en god idé at sætte sig ned, og tale med fødselsdagsbarnet om de idéer han/hun har – måske er det så enkelt, at dit barn har specifikke ønsker om en fødselsdag på et legeland, i svømmehallen eller en fest udenfor på fodboldbanen – og at I kan blive enige om noget, hvor økonomien også passer. Men måske har man derimod en lille 4-årig, som i stedet vil have en piratfødselsdag med skattejagt og piratlagkage, eller en 5-årig, som ønsker sig en prinsessefødselsdag, og her er udfordringen måske lidt større.

Her kan man enten gå på kompromis, eller man kan bestemme sig for at gå ”all in” og arrangere drømmefødselsdagen. Man skal man også tænke på, at hvis man holder en børnefødselsdag derhjemme i stedet for ude i byen i en bowlinghal eller på et legeland, bliver det betydeligt billigere, og måske endda sjovere, især hvis man til fødselsdagen har nogle aktiviteter, som børnene evt. ikke har prøvet før – dog kræver det også lidt mere af arrangøren. Men man kan også vælge en enkel løsning med saft og boller i parken og sjove lege. Børnefødselsdage kan arrangeres på mange forskellige måder! Det vigtigste er, at børnene har det sjovt!

Temafødselsdag

For at gøre det lettere at arrangere en fødselsdag derhjemme, foreslår vi, at man vælger et tema til fødselsdagen, det plejer at være et hit og gøre dagen speciel. At have et tema gør det enklere at arrangere en børnefødselsdag, da man derved knytter indbydelse, mad, dekoration, lege/aktiviteter sammen i forhold til temaet, og til en temafødselsdag kan man også bede børnene om at komme udklædt, hvilket skaber en sjov stemning til festen, og gør den speciel.

Hvad skal man så vælge af tema? Spørg fødselsdagsbarnet! Klassiske temaer er pirater, superhelte og prinsesser. Eller hvad med detektiv, jungle eller istema? Lad dit barn bruge fantasien, når I skal vælge tema, og så se hvad der kan lade sig gøre i praksis, men med lidt fantasi kan mange ting fungere!

Her finder du tips børnefødselsdagen>>

Lege til børnefødselsdagen

Se alle grapevines færdige skattejagter til børn i alderen 4-6 og 7-10 år her>>

Her finder du sjove børnefødselsdagsaktiviteter, mysterier og escape games til de lidt ældre børn, fra 8 år>>

escape game til Børnefødselsdag

På vores Børnefødselsdag-opslagstavle på Pinterest samler vi masser af inspiration til børnefødselsdag>>