6 festlege til julens fester og juleaften!

Julelege

Julen er et af de tidspunkter på året, hvor vi omgås mest! Vi holder julefester på jobbet sammen med kollegaerne, arrangerer julefest for børnene, gløggparty for vennerne, og så er der selve juleaften for slægt og familie. Og det er da hyggeligt! Men der er også en hel del, som skal ordnes, og der er mange, som mærker julestressen. Så derfor hjælper vi hos grapevine gerne til – hvis du steger flæskestegen eller anden og pakker julegaverne ind – så sørger vi for festlegene, som giver julefesten det der lille ekstra i år!

Lad kollegaerne konkurrere mod hinanden i en sjov julequiz, lad hele familien løse en mordgåde og lad børnene løse nissernes spændende gåde! Vores festlege er klar til brug – alt du skal gøre, er at udskrive dem og derefter lege løs sammen med dine gæster.

Her finder du 6 festlege til store og små, der passer til julen!

Mordgåte: En livsfarlig jul

Byd på et julebord med mord! En livsfarlig jul er et underholdende mordmysterium, som udspiller sig på godset Risendrup ved juletid. Her samles familien von Risen til deres traditionelle sammenkomst i juledagene! Der bliver dog ikke meget julefred, men i stedet en dag med konfrontationer, løgne, intriger, bedrag – og mord! Politikommissær Winter kommer til Risendrup for at pågribe en morder. Kan dine gæster finde ud af, hvem det er?

Læs mere om mordgåden ”En livsfarlig jul”>>

julebord med mordgåte

Julequiz

Skab maksimal julestemning med en rigtig julet quiz! Spørgelegen indeholder underholdende quizspørgsmål om alt, der har med julen at gøre. Til mange af spørgsmålene hører musik (fra en færdig Spotify-spilleliste), der skaber masser af dejlig julestemning. Du får alt klar til brug, spørgsmål, svarformularer, spilleliste og facit!

Læs mere>>

julequiz quizspørgsmål

Julemysteriet

En sjov skattejagt til børnene. Skattejagten foregår i Nisseland, og den distræte nisse Julius har ved et uheld smidt julemandens magiske støv væk. Støvet gør, at rensdyrene kan flyve, så nu er julen i fare! Børnene skal hjælpe med at finde de små poser med magisk støv, hvis alle børn i verden skal nå at få deres julegaver. Skattejagten fås i to sværhedsgrader, en til børn i alderen 4-6 år og en til de lidt ældre på ca. 7-10 år.

Læs mere>>

Nissernes gådefulde gave

Nisserne har en hemmelig gave! Hvis børnene kan løse nissernes finurlige opgaver og finde ud af, hvad der er i gaven, må de åbne den! Dette er en julefestleg, der både fungerer til mange børn opdelt i hold eller til en mindre gruppe af børn. Den kan i princippet gennemføres hvor som helst, hjemme eller et andet sted. Børnene får 8 sjove, julede opgaver at løse!

Læs mere>>

 8 sjove, julede opgaver

Julegavejagten

En juleleg til børnene, der er nem at gennemføre. Sæt de 14 spørgsmål op indendørs eller udendørs. Opdel børnene i par eller hold, giv dem et svarskema og lad dem svare på spørgsmål og enkle gåder. Legen passer til børn på ca. 7-11 år.

Læs mere om julegavejagten her>>

Mobilskattejagt: Julejagten

Lad familiens børn eller hele familien fordøje julemaden med en sjov mobilskattejagt. Eller del klassens børn op i hold og lad dem konkurrere mod hinanden på tid! Hvert hold bruger en mobiltelefon, skal finde positioner på et kort og løse gåder for til sidst at finde frem til en slutdestination, hvor der måske venter en belønning? Julejagten kan gennemføres hvor som helst – det er helt op til dig. En tur rundt i kvarteret, i parken, fra et sted til et andet. Julejagten kan holdes for et enkelt barn eller få børn, hele familien eller en større gruppe af børn, som opdeles i hold.

Læs mere om mobilskattejagten her>>

mobilskattejagt jul