Halloweenopskrifter – mad til halloweenfest

halloween opskrifter

Uhyggelig mad til børnenes halloweenfest!

Monsterpizzaer

Det er enkelt at lave monsterpizzaer. Lav små pizzaer med valgfri fyld – oksekødssauce er en favorit. Lav derefter fx nogle udstående øjne af to skiver squash med to halve cocktailtomater ovenpå. Du kan lave hugtænder af peberfrugt skåret i trekanter osv. Brug fantasien!

Orme med mudder

En rigtig klassiker til børnene- er spaghetti med kødsauce. Man kan lave den til uhyggelig halloween mad, ved at farve spagettien grøn – tilsæt lidt frugtfarve i vandet, når du koger den.

Græskarbowle

Man kan servere en lækker bowle i et udhulet græskar til halloweenfesten. Følg instruktionerne for græskarlygten (se halloweenpynt). Fyld en klar glasbowle eller en plastikskål med en forfriskende drik! Bland fx rød sodavand og eksotisk frugtjuice, det bliver til en orange bowle og servér med massevis af is og appelsinskiver.

Heksebryg!

Fyld et glas 2/3 med Coca-Cola, og læg en kugle vaniljeis i. Isen kommer til at skumme i Coca-Colaen, og det hele ser lidt uhyggeligt ud. Læg gerne iskuglen i glasset imens børnene ser på, det ser nemligt sejt ud.Til sidst pynt med en geléslange (slik), som kikker ud over kanten eller snor sig opad sugerøret.

halloweenfest

Appelsinspøgelser

Er en af vores yndlings halloweenopskrifter, og en god dessert til både børn og voksne. Tag en stor appelsin per person, skær toppen af appelsinen og udhul den. Skær spøgelsesagtige øjne og mund i appelsinskallen. Bland appelsinmos og vaniljeis og fyld appelsinen, sæt toppen tilbage på og lad den stå et godt stykke tid i fryseren, gerne natten over.

Chokoladekugleedderkopper

Ingredienser: 100 g smør eller margarine, 1½ dl flormelis med chokoladesmag, 3 dl havregryn, 2-3 spk stærk kaffe.
Til garnering: kokos, sølvkugler, lakridssnøre.

Rør margarine eller smør luftigt sammen med flormelis med chokoladesmag. Tilsæt havregryn og kaffe. Form til runde boller, som rulles i kokos. Del lakridssnøren i stykker, der passer i størrelse til edderkoppens ben. Kryds lakridssnørerne og læg dem i snittet. Tryk til og form edderkoppens krop med benene, som stikker ud. Sæt sølvkugler på som øjne, eller bland lidt flormelis, vand og rød frugtfarve og mal øjnene med blandingen.

halloween opskrifter

Marshmallowspøgelser – perfekt Halloweenslik til børn

20 stk. marshmallows
300 gram hvid chokolade
50 gram mørk chokolade
20 stk. grillspyd af træ, eller ispinde

Hvis man vil lave det enklere kan man lave spøgelserne uden at dyppe i chokolade, man maler bare ansigtet direkte på marshmallowerne.

Tilberedelse:
1. Sæt marshmallowerne på hver deres pind. Placér dem på en tallerken med bunden nedad, og sæt dem i fryseren i ca. 20 minutter. I mellemtiden smelt den hvide chokolade i et vandbad.
2. Tag marshmallowerne ud af fryseren, en af gangen, og dyp dem i den hvide chokolade. Man skal forsøge at få lavet små “toppe” øverst på spøgelsets hoved, det er ret svært – man kan sagtens dyppe og lade overflødig chokolade rinde fra. Lad spøgelserne stivne, gerne i køleskabet.
3. Lav et ansigt på spøgelset ved at male med dekorationsfarve. Dekorér efter fri fantasi, måske med sølvkugler som øjne. Lad spøgelserne stå i køleskabet, til de skal serveres.

Marengsspøgelser

Lav søde marengsspøgelser til din halloweenfest!

Ingredienser:
6 æggehvider
3 dl sukker
1 knsp. salt

Pisk æggehvider med en elpisker til fast skum. Tilsæt salt og sukker og fortsæt med at piske til dejen er blank. Læg i sprøjtepose og sprøjt spøgelserne ud – gerne med en lille top. Bag midt i oven ved 125 grader i ca. en time. Læg på rist og lad køle af. Brug chokoladesauce som øjne på spøgelserne.

Tips til skattejagt: Spøgelser med overraskelser

Lav søde spøgelser med en overraskelse til børnene! Knyt en hvid serviet rundt om en slikkepind og tegn et ansigt med tusch. Lav dem i forvejen som en overraskelse til børnene eller lad børnene lave sit eget spøgelse til halloweenfesten. Spøgelserne kan også bruges som skat i en skattejagt fx Spøgelsesmysteriet!

halloween opskrifter

Lidt mere voksen halloweenmad

Enkel græskartærte

Og så til den vigtigste af alle halloween opskrifter: Hvis der skal fejres Halloween efter alle kunstens regler, så er det bare at gå på jagt efter græskar i supermarkedet og knytte forklædet… græskartærte er en selvfølge!

TÆRTEDEJ: 200 g margarine eller smør, 6 dl hvedemel, 1/2 dl vand.

FYLD: 1 kg græskar, 1 gult løg, 1 spsk. karry, 1 spsk. olie, 1 tsk. salt, 2 dl vand, 3 dl revet cheddarost.

Lav tærtedejen, lad den hvile 30 min., rul den ud i en bradepande og bag tærtebunden i ovnen, ved 225 grader i ca. 10 min. Skræl, fjern kernerne og skær græskaret i terninger, skræl og hak løgene. Steg græskarret, løg og karry i olie. Tilsæt salt og vand og lad det koge forsigtigt i 15 min. Mos derefter græskarblandingen i en foodprocessor, hæld det over tærtebunden, strø ost over og bag ved 225 grader i ca. 15 min.

Ristede græskarkerner

Rens kernerne for frugtkød, skyl og tør dem. Rist dem i olie på stegepanden på middelstærk varme i ca. 20 min. eller i olie i en bradepande i ovnen på 275 grader – hold øje med ovnen, det går hurtigt! Rør jævnligt så de ikke brænder på. Lad de ristede kerner rinde af på køkkenrulle og salt let – servér som snack!

Ostetærte

Et eksempel på hvordan du kan lave noget lækkert halloween mad, uden at give afkald på smagen, er denne ostetærte, som passer godt til halloweenfesten.

Ingredienser:
1 rødløg
1 bæger Philadelphiaost (200 g)
1 bæger creme fraiche (2 dl)
1 knivspids salt
1 glas rød stenbiderrogn (80 g)
Sort stenbiderrogn til pynt

Hak rødløgene fint, bland med ost, creme fraiche og salt. Spred blandingen ud på et fad. Garnér med rognen formet som en halloweengræskar! Servér forskellige slags kiks til.

Halloweenbuffet

Flere opskrifter på mad til halloweenfesten og forslag til hvordan du laver en lækker buffet, finder du på vores side med en hel halloweenbuffet – her findes halloweenopskrifter på pizza med mozzarellaspøgelser og medisterpølsemonstre med spagettihår og meget andet!

Her finder du Grapevines Halloweenbuffet>>

halloween opskrifter