Fejr påsken 2021 lidt ekstra!

påskelege

Vi har haft et udfordrende år siden påsken sidste år, og det har på mange måder været en lang, mørk vinter. Vi lever stadig under restriktioner på grund af pandemien, men netop derfor er der måske grund til at fejre påsken ekstra meget i år – sammen med de allernærmeste, hjemme og udenfor. Påsken, foråret og lysere tider, det skal vi fejre!

Fejr sammen med familien

Æggejagt hører påsken til!

Arranger en æggejagt for børnene, det er sjovt for både børn og voksne. Lad børnene løse en lidt mere udfordrende æggejagt med finurlige gåder. Til børn i alderen 4-6 år og 7-10 år har vi en sjov æggejagt på papir, hvor det handler om at hjælpe hønen Agda med at finde æggene, som de drillesyge kyllinger har gemt. Denne æggejagt skriver man ud på papir, og man kan gennemføre den både hjemme, indendørs og udendørs i haven.

Påskeharens finurlige æggejagt er en anden sjov æggejagt til hjemmepåsken. Her har påskeharen fundet på sjove gåder; den første gåde fører til et gemmested, hvor den næste gåde findes, og sådan fortsætter børnene, til de finder påskeægget!

æggejagt

Påskens cooleste æggejagt – i mobilen

Hvis man vil have en ekstra cool aktivitet i påsken, kan man overraske børnene med en æggejagt i mobilen. Som arrangør bestemmer man en rute, du bestemmer selv hvornår, hvor og hvor langt. Børnene følger derefter et kort i mobilen og svarer på påskeinspirerede gåder. Æggejagten i mobilen fås i tre forskellige sværhedsgrader, der er en udgave til de yngste på 5-7 år, en til ca. 8-10 år og en til børn fra ca. 11 år eller til hele familien. Aldersgrænserne er ikke nøjagtige, og gåderne er sjove i alle udgaverne, børn i forskellige aldre kan jo også hjælpes ad.

Mobilæggejagterne kan man selvfølgelig gennemføre med en gruppe børn eller sin egen familie, men man kan også have op til 10 hold, som konkurrerer mod hinanden på tid. De behøver ikke at starte samtidigt, men gerne med lidt tid imellem. Tiden regnes fra det tidspunkt, hvor hvert hold starter på sin skattejagt – man kan altså gennemføre dette som en sjov aktivitet for flere grupper af børn eller flere familier, som ikke behøver at møde hinanden eller være tæt på hinanden! Dette kan være en rigtig sjov måde at fejre påske i coronatider – man kan gøre noget sammen, men uden at ses!

æggejagt med mobil

Æggejagt med en mission

En anden sjov æggejagt, som bedst gennemføres udendørs, er Mission: Æggejagt! Her skal børnene løse otte finurlige opgaver, man skal afprøve sine påskekundskaber, regne og løse koder og gåder, men også lægge puslespil, have æggestafet, lede efter ledetråde, følge dyrespor og sprænge balloner. Dette er en leg, som fungerer godt til mange børn i grupper – men den kan selvfølgelig også bruges til dine egne børn eller nogle få venner.

æggejagt med opgaver

Påskequiz – omkring påskebordet for nogle få eller online

Vi har også en klassisk, finurlig påskequiz, som I kan løse sammen, måske når I sidder omkring påskebordet. Denne quiz indeholder 22 spørgsmål om alt muligt, der kan forbindes med påsken, samt en del stemningsskabende musikspørgsmål – perfekt til påskehygge derhjemme!

Hvis man ikke kan ses, men måske kan quizze sammen, kan man gøre det på en digital platform – en quizmaster stiller spørgsmålene nøjagtigt som IRL – påskehygge på sikker afstand!

påskequiz

Finurlige spørgsmål i mobilen!

Til de unge og de voksne har vi en finurlig mobilquiz med udfordrende opgaver, der også passer til påske! Ligesom med børnenes mobilskattejagter bestemmer du som arrangør en rute, og du bestemmer hvornår, hvor og hvor langt. Deltagerne følger derefter et kort i mobilen, og for hver kortnål de finder, skal de løse en finurlig gåde. Mobilquizzen kan man arrangere for en lille gruppe, men man kan også have op til 25 hold, som kan gennemføre det hele, uden at man behøver at mødes i en større gruppe.

mobilquiz

Tips! Vi byder på 3 små påskespil til hjemmepåsken!

Download spillene og lidt påskepynt at hygge jer med.

Download vores store pakke med påskepuslerier her>>

påskespil