Festligt samvær på en anden måde – sjove aktiviteter og lege til børnene, udendørs og hjemme

lege udendørs

At omgås, fejre fødselsdage og holde fest er blevet en udfordring i disse tider, når vi alle skal hjælpes ad med at mindske spredningen af coronavirussen. Vi skal ikke holde store fester, og mange af de aktiviteter og de steder, som man plejer at benytte til festligt samvær, er lukket. Man er ganske enkelt nødt til at udskyde de store fester – men noget småt inden for de gældende restriktioner vil man måske alligevel gerne have, særligt for børnene. Man behøver ikke at holde en stor fest, man kan lege løs inden for sin egen familie og med sine egne børn, eller måske med et par stykker af de nærmeste venner, når det er tilladt. Man kan være hjemme eller ude i den friske luft.

Her finder du sjove aktiviteter og lege, som kan bruges til børnene udendørs og derhjemme. Der er også et par tips og idéer til, hvordan man kan fejre en begivenhed på en anden måde.

mobilskattejagt

Hold en mobilskattejagt udendørs

Vores mobilskattejagter er sjove eventyr, hvor man følger et kort i mobilen og svarer på finurlige spørgsmål. De gennemføres udendørs i små grupper eller bare for familien, der vil have en underholdende gåtur i den friske luft. Du bestemmer, hvornår, hvor og hvor lang skattejagten skal være. Hvis man vil gennemføre en aktivitet for mange børn, fx en skoleklasse, kan man gennemføre aktiviteten, uden at børnene mødes i en stor gruppe. De kan starte på forskellige tidspunkter og stadig konkurrere mod hinanden på tid. I en skattejagt kan man have op til ti hold, og deres tid tælles, fra de starter skattejagten i appen, så de behøver ikke at starte samtidigt.

Mobilskattejagt er også sjovt for din egen lille familie, overrask fødselsdagsbarnet på dagen med en skattejagt og begiv jer ud og løs det hele sammen! Der skal selvfølgelig gerne vente noget godt ved målet!

Vi har mange mobilskattejagter at vælge imellem. Til familien og børn i forskellige aldre passer det fx perfekt med Detektivjagten og Mobilskattejagt: Sommer!

Til de lidt ældre børn, som vil have et spændende eventyr, er der Jagten på den forsvundne juvel, Jagten på den maskerede tyv og den mest udfordrende skattejagt, som også kombineres med nogle ledetråde og bevis på papir, TOP SECRET – Agenternes hemmelige mission.

Escape games derhjemme

Til børn, der godt kan lide at løse mysterier, er det supersjovt at gennemføre et lille Escape game derhjemme, man behøver ikke at være mange deltagere, de fungerer også for små grupper. Lav dit hjem om til Spionskolen, her starter børnene med enkle opgaver for derefter at løse en spændende spionmission, der kan gennemføres i ethvert hjem. Til dem, der er vilde med Harry Potters verden, er der mulighed for at tage eksamen fra Hallows skole for hekseri og magi ved at løse otte underholdende lektioner i alt fra trylledrikslære til at flyve på kost. Escape-legen på Hallows kan gennemføres både inde og ude. Det er sjovt for en gruppe af børn, som deles op i mindre hold, men er også en rigtig sjov overraskelse for dine egne børn! Begge lege fås i to varianter med forskellig sværhedsgrad, en til børn på 7-9 år og en til de lidt ældre børn.

escape game hjemme

Skattejagt derhjemme eller i haven

Vores temaskattejagter har finurlige gåder, der skal løses for at opklare et mysterium. ”Story’en” og gåderne er klar til brug, du gemmer dem på passende steder indendørs, hjemme hos dig selv eller udendørs i haven eller både og. Du får forskellige ledetråde, der leder til steder, som findes i alle hjem, og vælger de steder, der passer bedst hos dig. Man kan også holde temaskattejagterne udendørs og tegne sit eget kort, fx over et sted i skoven, hvor man vil holde til. Disse skattejagter er supersjove til en fødselsdagsfest, men er også en sjov aktivitet for dine egne børn eller en lille gruppe af de nærmeste venner. Der er masser af forskellige temaskattejagter – du vælger selvfølgelig det tema, som dine børn synes er sjovest – alfer, prinsesser, detektiver, superhelte, pirater – det helt nye Dyreparkmysteriet – eller måske bare sommer!

lege til børnene hjemme

Du finder alle temaskattejagterne her>>

Hvis du vil have noget, der er meget nemt at arrangere og hurtigt og sjovt at gennemføre derhjemme, er der vores enkle skattejagter, som består af finurlige ledetråde, hvor en leder til en anden, lige til man er kommet i mål. Disse skattejagter kan man bruge næsten når som helst, hvis man bare vil lave noget sjovt!

Der er tre varianter af disse enklere skattejagter: Skattejagt til børnene og Skattejagt til børnene udendørs – den sidste indeholder kun billeder.

Pointjagt og missioner

En anden sjov udendørsaktivitet for familien, et par søskende eller en lille gruppe børn, er en pointjagt! Sommerjagten er en sommerlig pointjagt. Spørgsmålene sætter man op langs en bestemt rute. Det rigtige svar på hvert spørgsmål giver et bogstav, og bogstaverne danner derefter en linje fra en kendt sommervise. Hvis man kommer frem til det rigtige svar, får man måske en lille belønning!?

I Mission: Skattejagt! skal der løses otte opgaver. Dette er en aktivitet, der er god til mange børn i mindre grupper, men den kan også bruges sammen med dine egne børn og i familien. Her handler det om at løse opgaver, der både er praktiske og kræver eftertanke. Man skal lede, tænke, være kreativ og løbe! Mission: Skattejagt er beregnet til børn i alderen 8-12 år.

skattejagt 12 år