Halloween buffet

halloween oppskrifter

Her har vi dækket op til en halloween buffet til børnenes halloweenfest! Nederst på siden får du desuden ideer og halloween opskrifter til buffeten til de voksnes halloweenfest.

Vi har valgt at lave buffeten med et sjovt halloweentema, men dog stadig med mad, som både smager og ser lækkert ud. Grønt spaghetti med pølsefingre og negle er selvfølgeligt sjovt – men det er tvivlsomt om nogen gider at spise det…

Halloween buffet til børnene – halloween opskrifter:

halloweenbuffet

Medisterspøgelser med spaghettihår

Du skærer medisteren i skiver. Tag ukogt spaghetti og stik igennem pølsen i den ene ende som hår. Tag en kødnål og lav huller som øjne og mund. Kog bagefter pølsen til spaghettien er færdig. Server evt. ketchup til, som skal simulere blod.

Spøgelsespizza

Denne pizza passer til alle (også vegetarer)

Først laver du en pizza med tomatsauce og revet ost, og den bager du til den næster er færdig. Derefter skærer du mozzarellaen i skiver og lægger på pizzaen. Stil pizzaen tilbage i ovnen i nogle minutter indtil mozzarellaen har smeltet en smule. Nu tager du pizzaen ud og ”trækker” mozzarellaen i den ene ende med en gaffel, så skiverne bliver spøgelsesformede. For ultimativ effekt kan du pynte med kapers som øjne.

Nachos & guacamole

Du kan skrive “R.I.P” med fx chokoladesauce på nogle nachoschips som du stikker ned i en kirkegård af guacamole. Hertil kan du selvfølgelig servere flere nachos.

Guacamole:

Til guacamole moser du noget avocado, som du blander med creme fraiche. Hak derefter hvidløg som du tilsætter til avokadoen sammen med salt, hvidt peber og citronsaft.

Peberfrugte “græskar”

Grønsagsstavene serverer vi i peberfrugter udskårne som græskarlygter. Gulerodsstave i en skål passer godt sammen med det andet orange på bordet!

Ristede græskarkerner

Du skal huske at gemme græskarkernerne fra, når du laver din græskarlygte. Du skyller kernerne grundigt så der ikke sidder noget græskarkød tilbage. Du kan riste kernerne på en stegepande eller sætte dem i ovnen sammen med olivenolie. Vend kernerne mens de bliver ristede. Kernerne rister du indtil at de har fået en mellembrun farve. Salt og server. De smager rigtig godt, når de er lidt varme!

halloweenfest mad

Heksebryg med flagermuslorte!

Til en heksebryg skal du blande lige dele af juice og sodavand, til halloween buffeten kan man bruge tropisk juice og Fanta for at få den rigtige orange halloween farve. Tilsæt en stor pakke frosne blåbær i (flagermuslorte ???? og skiver af kiwi. Servér din heksebryg i en bowle.

Glem ej at servere vand eller andet saft for dem, der ikke kan lide sodavand – eller flagermuslorte! . Som en ekstra fin detalje kan man fjerne etiketterne fra flaskerne og klistre fine halloweenetiketter på fra grapevine . Her kan du bestille etiketterne gratis med en rabatkode>>

Chokoladeedderkopper

Her har du en klassiker blandt halloweengodterne. For at lave chokoladeedderkopper laver du en dej af havregryn, sukker, smør, kakao og vaniljesukker, som du ruller til små bolde. Skær dem derefter over med en kniv og lægger karamelsnørebånd imellem, som stikker ud på begge sider, til otte ben. Klem derefter de to dele sammen. Lav to små revner med en kniv og placer øjne af chokoladeknapper. Tegn evt. også en streg på hvert øje med chokoladesauce.

Marshmallowspøgelser

Klassiske spøgelser er altid værdsat af børnene til halloween!  Til disse marshmallowspøgelser sætter du tre marshmallows på et trægrillspyd og maler øjne på med chokoladesauce. Opbevar spøgelserne koldt inden du serverer dem, da det ellers kan være at chokoladesaucen rinder. Et tip kan være at placere spøgelserne i en vase med sammenkrøllet staniol i bunde, som man kan stikke pindene ned i.

halloweenfest mad

Til de voksnes halloweenfest

Her har du lidt ekstra halloween opskrifter til din halloween buffet:

Enkel græskartærte

Til tærtedejen skal du bruge: 200 g margarine eller smør, 6 dl hvedemel, 1/2 dl vand.

Til fyldet skal du bruge: 1 kg græskar, 1 gult løg, 1 spsk. karry, 1 spsk. olie, 1 tsk. salt, 2 dl vand, 3 dl revet cheddarost.

Start med at lave tærtedejen, og lad den derefter hvile i 30 min., rul den ud i en tærteform og bag bunden i ovnen ved 225 grader i 10 min. til den er let gylden. Skræl græskarret og fjern kernerne og skær det i terninger. Hak løgene. Steg græskarret sammen med løg og karry i olie. Tilsæt derefter noget salt og vand og lad det koge forsigtigt i 15 min. Mos herefter græskarblandingen i en foodprocessor, hæld det over tærtebunden, strø ost over den og bag den til sidst ved 225 grader i ca. 15 min.

Ostetærte

Ingredienser:
1 rødløg
1 bæger Philadelphiaost (200 g)
1 bæger creme fraiche (2 dl)
1 knivspids salt
1 glas rød stenbiderrogn (80 g)
Sort stenbiderrogn til pynt

Hak først rødløgene fint, bland med ost, creme fraiche og salt. Spred blandingen ud på et fad. Garnér med rognen formet som en halloweengræskar! Servér forskellige slags kiks til.

halloweenfest mad

Her er nogle mer sjove tips til mad til halloweenfesten>>

Uhyggeligt lækker mad til halloweenfesten!