Hold en anderledes jul i 2020

digital jul

Juletraditionerne er noget af det allermest hellige for mange familier – julen skal fejres på den samme måde år efter år. Men i år bliver julen anderledes – ligesom så meget andet dette specielle år. Vi kan måske ikke fejre den sammen med alle dem, vi plejer at være sammen med, børnene må måske undvære deres bedsteforældre, og julefesterne på jobbet begrænses også til små eller ingen sammenkomster, alternativt digitale møder.

Men julen vil vi jo alligevel gerne fejre – i mindre målestok og måske med en udendørs aktivitet, hvor man kan holde afstand, eller en aktivitet, hvor nogle af deltagerne medvirker digitalt. Vi må alle tænke på en ny måde, så vi trods alt kan fejre en hyggelig jul – måske bliver det uden de sædvanlige traditioner, men med nye, kreative løsninger! Her følger nogle idéer til fejring af julen 2020!

Digital julefest på jobbet eller sammen med slægt og venner

Lad kollegaerne eller vennerne samles på Teams eller en anden digital platform, og hold digital julehygge!

Underhold med en julequiz, hvor legens leder stiller spørgsmål og spiller julemusik, svarskemaet ligger separat, så det kan sendes ud til alle deltagerne. Eller løs et (u)hyggeligt julemysterium sammen – En livsfarlig jul udspiller sig ved juletid.

Jul udendørs

Julefest udendørs

Det er måske ikke lige det, I gør normalt, men hvis man har godt med tøj på, kan man sagtens fejre jul udendørs! Find en bålplads og tænd et hyggeligt bål, grill pølser, og drik varm kakao og varm gløgg fra termokande.

Gør det hele ekstra sjovt ved at lade det være en overraskelse for dem, der skal deltage, men sørg for at fortælle, at de skal have varmt tøj på! Start med en underholdende mobiljagt, der fører gæsterne til bålpladsen! Julejagten er en supersjov mobilskattejagt for børn og resten af familien! Man følger et kort i mobilen og svarer på vejen på julede og finurlige spørgsmål. Man ser kun en kortposition ad gangen, så målet for skattejagten forbliver en hemmelighed! Spørgsmål og indhold er helt færdigt i begge mobilskattejagterne – men du bestemmer selv ruten, hvor, hvornår og hvor langt.

Julegavejagten er en anden underholdende, alternativ aktivitet til børnene, hvor man sætter sedler op langs en rute eller rundt omkring i parken eller haven, her skal børnene svare på spørgsmål, der giver dem bogstaver til et kodeord.

Glem ikke stjernekastere til den udendørs julefest – en stemningsfuld og ofte glemt klassiker!

jul 2020

Den lidt mindre julefest

Selvom man er færre end sædvanligt til dette års juleaften, så kan man godt have det sjovt! Måske skal man prøve noget, der er anderledes end de sædvanlige traditioner, hvis alle medlemmer af familien ikke kan deltage i år.

Til børnene, der har svært ved at vente på julemanden og julegaverne, eller måske trænger til lidt underholdning i juleferien, kan man arrangere en spændende julet skattejagt. Julemysteriet fås til børn i alderen 4-6 år og 7-10 år.

Vores juleleg Nissernes gådefulde gave kan man også lege sammen hjemme til jul eller måske sammen med de allernærmeste venner, der er otte sjove nisseopgaver, der skal løses!

Mange quizzer og festlege fungerer også godt til en lidt mindre gruppe af gæster. Lad dem svare på underholdende spørgsmål ved julebordet ved hjælp af vores julequiz, eller hyg i sofaen med en (u)hyggelig julet mordgåde!

jul digitalt

Vær sammen – men hold afstand!

Der er måske familiemedlemmer, som ikke kan være med denne juleaften, særligt de ældre, eller dem, der skal rejse langt. I så fald kan man jo have dem med via digitale kanaler! Mange synes, at det kan føles lidt mærkeligt bare at ”mødes” på Facetime eller Teams – i så fald kan det være hyggeligt med en aktivitet, som forener alle parter på tværs af afstanden. En quiz eller en mordgåde er nem at gennemføre, også selvom nogle af deltagerne er med digitalt. Den, der leder legen, stiller spørgsmål eller læser kapitler op, og farmor og farfar kan være med digitalt og se, om de kan løse mysteriet før de hold, der sidder sammen et andet sted.

Vær kreativ, og tænk anderledes, end du plejer, og brug vores festlege til at skabe en hyggelig jul sammen med nære og kære trods alt. Vær opfindsom, så ingen føler sig ensomme til jul!

6 sjove lege til julefesten!

Julequiz

Den mest julede quiz – kan også bruges til færre deltagere – eller mange digitalt. Separate svarskemaer, der kan sendes videre til alle.

julquiz digitalt

Mordgåde – En livsfarlig jul

En hyggelig, julet mordgåde. Passer godt til en mindre julesammenkomst, men også digitalt.

Mobilskattejagt – Julejagten

Kan bruges, når man skal strække benene efter julemaden, eller til en udendørs julefest for børnene eller hele familien.

Julegavejagten

Nem og sjov at gennemføre ude eller inde. Julede spørgsmål besvares under jagten på kodeordet.

Julemysteriet

Skattejagt til børnene, mens de venter på julemanden, til den lille julefest eller som en sjov aktivitet til børnene i juleferien. Julemysteriet kan man også gennemføre udendørs, hvis man vil!

Juleleg: Nissernes gådefulde gave

8 underholdende nisseopgaver, der skal løses! Sværhedsgraden passer til børn i alderen 8-12 år – men både yngre og ældre kan også være med!

Julelege børn