Sommerfødselsdag!

beachparty

Nu kan vi endelig så småt begynde at lægge planer for fødselsdage og fester igen! Under pandemien har mange udskudt børnefødselsdagene, så selvom man har fødselsdag om vinteren eller foråret, kan man i år holde en dejlig sommerfødselsdag i stedet! Du kan også bare holde en sjov sommerfest for børnene!

Her får du nogle gode og sjove idéer til sommerfødselsdag og sommerfest for børnene!

sommerfødselsdag

Sommerfødselsdag i parken

Arranger en børnefødselsdag i parken – måske ved en god legeplads for de yngre børn, eller et sted, hvor der er plads til spil og lege for de ældre børn. Klassiske spil som rundbold og Kubb/Kongespil er sjovt! Læg picnictæpper ud, så der er noget at sidde på, og pak en papirpose med festmad til hvert barn. Det er hyggeligt at kunne pakke sin egen lille picnic ud. Fyld posen med tyndbrødsruller med lækkert fyld, grøntsagsstave, måske en minipose med chips, frugt og en lille drik i brik med sugerør. Tænk på, at det er smart at have et toilet i nærheden.

En sjov mobilskattejagt er perfekt til sommerfesten i parken. Del børnene op i mindre grupper – man kan lade dem konkurrere mod hinanden på tid – eller skippe konkurrencemomentet og bare lade børnene hygge sig med at løse skattejagten. Børnene løser en mobilskattejagt ved at følge et kort i mobilen, der er kortnåle for hver af skattejagtens opgaver. Mobilskattejagt: Sommer! er rigtig hyggelig og sommerlig og passer til børn på 8 år og opefter. Til børn, som er 10 år og ældre, har vi lidt mere udfordrende skattejagter med en sjov historie og en mission, der skal løses, det kan være Jagten på den forsvundne juvel, Jagten på den maskerede tyv eller TOP SECRET – Agenternes hemmelige mission.

mobilskattejagt

I parken passer det også godt med en sjov pointjagt – Sommerjagten! Børnene skal svare på spørgsmål og løse gåder og på den måde finde frem til 15 bogstaver til et chiffer, som de til sidst løser og finder frem til en sætning, som er løsningen på Sommerjagten! Alle spørgsmålene er selvfølgelig med sommertema!

Eller prøv en skattejagt med udfordrende opgaver! Denne skattejagt laves med eller uden kort, og på vejen skal børnene løse opgaver, der både udfordrer hjerne og krop. De skal lede, tænke, mærke og løbe!

Beachparty – sommerfest på stranden

Et beachparty er en skøn sommerklassiker! Find et godt sted på stranden, gerne med en bålplads, hvis der er en i nærheden, så kan du byde på lækker grillmad! Grill hamburgere, pølser, kyllingelår eller lækre grillspyd. Til de yngre kan man lave grillspyd, som kan håndteres i varmt vejr, og som det er nemt at spise. Hvis vejret tillader det, kan man selvfølgelig bade – men tænk på sikkerheden. Det er vigtigt at kende til børnenes svømmefærdigheder, men der skal også være tilstrækkeligt med voksne, der kan holde børnene under opsyn – få hjælp af forældre, der måske har lyst til en tur på stranden. Arranger sjove lege i strandkanten – en sandslots-konkurrence er supersjov!

skattejagt

På stranden kan børnene også finde en flaskepost, der kan blive startskuddet til en spændende skattejagt! Grapevines færdige skattejagt Sommermysteriet begynder netop sådan, og den indeholder et færdigt brev, der kan puttes i flasken! Børnene får en flaskepost fra kaptajn Krog, der er blevet taget til fange af pirater og har brug for børnenes hjælp. De følger et kort eller ledetråde og skal løse finurlige gåder for at samle den løsesum sammen, som piraterne skal have for at slippe kaptajn Krog fri – kaptajnen har også lovet, at når han er fri, vil børnene få del i hans sørøverskat!

poolparty

Sommerfødselsdag med vandtema

Hvis man har en pool, eller et lidt større soppebassin, som fungerer til det antal gæster, man vil invitere, kan man holde poolparty – det er noget af det, der er mest populært – og cool – om sommeren! Sikkerheden er naturligvis utroligt vigtig, og at man har styr på gæsternes svømmefærdigheder. Hvis der er yngre børn og dybt vand, kan du sørge for, at alle har svømmevinger, men det er yderst vigtigt, at der er tilstrækkeligt med forældre, der både er med i vandet og på land. Hvis det er ældre børn, som er gode til at svømme, er det lettere – men hvis man løber og hopper, kan der ske ulykker, så børnene må aldrig være uden opsyn af en voksen, når de er i vandet.

sommerfødselsdag

Hvis man ikke har pool, kan man godt have vandtema til sin fødselsdag alligevel. En vandspreder er sjov! Byg en vandforhindringsbane med forskellige sjove forhindringer og en vandspreder. Køb billige vandpistoler og fyld spande med vand. Og fyld en masse vandballoner – og lad børnene lege løs! Til sådan en fest, kan børnene komme i badetøj og have håndklæder og tørt tøj med.

Hvis man har poolparty eller vandfødselsdag i haven, kan man måske byde på fødselsdagsmad fra grillen. Hvis du vil servere noget andet end den traditionelle grillpølse eller hamburger – så server cevapcici – krydrede frikadeller fra Balkan – det er en klar børnefavorit fra grillen. Lav dem selv, helst af lammefars, eller gør det nemt for dig selv og køb dem færdige fra frysedisken. Server dem med pomfritter eller kartoffelbåde, bernaisesauce og tomatsauce eller Ajvar.

Sommermysteriet passer perfekt til et poolparty – flaskeposten er måske sejlet i land i poolen eller svømmebassinet 😊 – man kan også vælge at løse et mysterium under vandoverfladen! I Undervandsmysteriet skal børnene hjælpe kaptajn Kuling med at redde udrydningstruede delfiner i en spændende eventyr med færdige gåder. En færdig skattejagt er en supersjov aktivitet til festen eller fødselsdagen – og det er nemt for festarrangøren, som måske også gerne vil nyde lidt af sommeren. Det hele er klar til brug, det skal bare skrives ud, og derefter kan du lege med børnene!

Sommerfødselsdag i skoven!

Intet dufter så godt som en solvarm skov! Hold børnefødselsdagen ved en bålplads eller et shelter ude i skoven. Her finder du sjove tips til, hvordan du arrangerer en børnefødselsdag i skoven med sjove skattejagter til forskellige aldre og med fødselsdagsmad fra bålet!

skoveventyr